Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
81%

Maverick - Halálos póker (1994)

Maverick
Filmadatlap
 
28
Szereplők
12
Vélemények
15
Képek
2
Videók

Galéria (15)

Videók (2)

 
Eagles   2021. 10. 29.

legújabb vélemény

0
Többször nézhető

Igazán élvezetes, jó szórakozást!

 
mamiéstöti2   2018. 06. 03.

0

Mel Gibson egyik legmegnyerőbb alakítása szerintem, melyben kosztümös megjelenését vegyítheti, abban az időben modernnek számító stílusával.

 
indingo   2019. 05. 17.

0

Vadnyugati filmek ízlés dolga, de aki kedveli jól fog ezen is szórakozni főleg ha a történettől nem várunk túl sokat. Érdekes egy filmben látni Jodie Fortert és Mel Gibsont.

 
Sabnock Sanatory   2019. 09. 08.

0

Kosztümös vadnyugati cowboyakcióthriller !!! :) Jodie Foster teljesen kilóg,a többi színésszel semmi baj nincs.Különösen James Garner alakított hatalmasat. Nagyon jól van összerakva,zseniális poénokkal tarkítva,és szuper befejezéssel. Ez igen! :)

 
Yosihiro   2016. 05. 22.

0

Egy újabb remek próba M Gibson módra. Most a vadnyugatból kapunk egy szeletet :) Jól kidolgozott történet a póker előtérben de ott van J. Foster is aki szintén főszerephez jut remek alakítással. érdmes megnézni jó film :)

 
Berto49   2019. 07. 13.

0
Kalandos út a pókerversenyig

Ismét egy olyan film került sorra amelynek William Goldman írta a forgatókönyvét. Nagyon otthonosan mozgott a westernek világában (is), elég megemlíteni a „Butch Cassidy és a Sundance kölyök” című Oscart nyert szkriptjét. Ez a Nagy Pókerverseny körül bonyolódó történet a műfaj komédiába hajló darabjai közé tartozik, nem veszi komolyan a Vadnyugat szokásos kliséit, inkább idézőjelbe teszi azokat. A film előzményei közé tartozik Roy Huggins 1957-1962 közötti 124(!) epizódból álló TV-sorozata. Érdekesség, hogy az abban a szériában a főhőst játszó James Garner itt is kapott szerepet, ő volt Zane Cooper. Mel Gibson a készítés idején a legkeresettebb színészek között volt, renoméja a botrányai következtében jelentősen csökkent. A női főszereplő, Jodie Foster a loknis Annabelleként – számomra – legjobb alakítása. Ritkán játszott komikus szerepeket, ebben bemutatta, hogy van humoros vénája is. Pergő, fordulatos, meglepő fordulattal záródó több mint 120 percig tartó szórakozást nyújtó film, ritkaság számba megy, hogy többször is nézhető.

 
dailyfilmsan   2018. 03. 23.

0

Nagyon menő western film! Humoros és fordulatos nem hagyja a nézőt unatkozni. Régi kedvenc nem is tudnám soha lepontozni lehet elfogultság de bármikor meg tudom nézni. :D

A film összbevétele 183 031 272 dollár volt (imdb.com).

 

Alice Cooper-nek is volt egy rövid jelenete, de végül kivágták a végleges filmből.

(magyaristvan)
 

Jodie Foster-nek nem ez az első találkozása James Garner-ral. 21 évvel ezelőtt 1973-ban játszottak együtt az "Egy kis indián" (One Little Indian) című filmben.

(magyaristvan)
 

Annabelle szándékos névtévesztése (Bret/Bert) is az 1957-es sorozatra utal vissza.

(magyaristvan)
 

A nagyszerű operatőr, Zsigmond Vilmos is szerepel a filmben, Danny Glover (Halálos fegyver 1-4) mellett egy rövid jelenet és snitt erejéig.

(Menyét Ibolya)
 

Steve Kahan, aki a Halálos fegyver filmekben Mel Gibson főnökét játssza, itt is feltűnik.

(Menyét Ibolya)