Játssz egy Huawei MediaPad T3-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
98

Szeretet nélkül

(Nelyubov)
 
Berto49  2018. 02. 07.

Mély emóciókat kiváltó remekmű, méltán került az öt jelölt film közé. A 12 éves Aljosának – óhatatlanul is kihallgatva a válás előtt álló szülei üvöltözését – azzal a tudattal kell megbirkóznia, hogy sem anyjának, sem apjának nem kell. Anyja valóságos szörnyeteg, karakterét az anyjától „örökölte”, apja is egy jelentéktelen senki. Négyszemközti beszélgetések helyett mindenki az átkozott okostelefonját birizgálja, a gyerekkel szembeni személyes kontaktus szinte nem is létezik. Belegondolni is szörnyű, hogy mi játszódik le Aljosa lelkében. A rendező, Andrej Zvjagincev magas művészi színvonalon jeleníti meg ezt a helyzetet, amely áttételesen az egész jelenkori társadalomra jellemző. Az utolsó képsorok pedig KO-ként hatnak.

 
ANdraS  2017. 12. 31.

Kiváló európai mozi az egyik legtehetségesebb rendezőtől. A feldolgozása és a kamera igen modern, de ami a legjobb, a sztori nem a megszokott amerikai sablonokon épül, tehát teljesen végig izgalmas, megdöbbentő és keserves. A színészek hibátlanul játszanak, a jelenetek szinte tökéletesek. A filmnek mintha "kábult" hangulata lenne, hasonló mint a Melankóliában Lars von Triertől. Mindenkinek javaslom!

 
Tom  2017. 08. 04.

Andrey Zvyagintsev filmjei mindig is nagyon sok türelmet igényeltek, lassú folyású film, de érdemes végignézni, ez a fajta hatás, amit a film képes gyakorolni az emberre, utánozhatatlan. Mestermű.

 
kuba.pal  2017. 06. 10.

Egy zseniális rendezésű film az elridegülésről és egy empátia nélküli világról. Erre a hangulata és a képi világa a filmnek csak rátesz egy lapáttal. Én lúdbőröztem tőle személy szerint. Volt egy kis Tarkovsky beütése a filmnek.

Matvey Novikov
Maryana Spivak
Aleksey Rozin
Aleksey Rozin
Maryana Spivak
Matvey Novikov
Aleksey Rozin
Maryana Spivak
Matvey Novikov
Matvey Novikov
Aleksey Rozin
Maryana Spivak
Maryana Spivak
Matvey Novikov
Maryana Spivak
Maryana Spivak
Matvey Novikov
Matvey Novikov
Aleksey Rozin
Maryana Spivak
Matvey Novikov
Matvey Novikov
Aleksey Rozin
Smoking Barrels: Szeretet nélkül
Tipikusan egy olyan alkotásról van szó, aminek az ülepedéséhez időt kell hagyni, csakhogy ezt a folyamatot megnehezíti a film távolságtartó stílusa, aminek köszönhetően könnyen maradhatnak bennünk ellenérzések, ha csupán felületes szemléletmóddal követjük az eseményeket... de maximum majd palástoljuk a dolgokat egy szelfivel!
7.5/10
Filmsomnia.hu - Szeretet nélkül
A történések ellenére nem felkavaróan tragikus a film hangulata, inkább egyfajta ólmos-nyúlós, ködös érzése van az embernek, ami talán egyetlen katartikus jelenetben oldódik fel, hogy aztán visszasüllyedjen a reménytelen egyhangúságba. Erre reflektál a lakótelep mellett meghúzódó, szándékoltan hosszan mutatott havas erdő képe is. 90/100
Popcorn Project - Szeretet nélkül
Elképesztően magas művészi színvonalú, bölcs és mélyen érző alkotás a Szeretet nélkül. 10/10
 

A film forgatása 2016. nyarán zajlott Moszkvában.

(hp)
 

A filmet egy fillérrel sem támogatta az orosz állam Andrey Zvyagintsev előző filmje, a Leviatán miatt, mely az oroszországi korrupcióról szólt.

(hp)
 

Andrey Zvyagintsev rendező elmondta, hogy a film alapvetése, hogy a rendőrség nem törődik az emberekkel.

(hp)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.