Advertisement
Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
6
Vélemények
44
Képek
5
Videók
 
szanko   2018. 11. 15.

legújabb vélemény

HIdeg, rideg és eléggé megrázzó. Ezt csak fokozza a képi világa. Nagyon jó film és sajnos teljesen jól hozza azt, hogy hogyan idegenednek el egymástól az emberek.

 
Berto49   2018. 02. 07.

Mély emóciókat kiváltó remekmű, méltán került az öt jelölt film közé. A 12 éves Aljosának – óhatatlanul is kihallgatva a válás előtt álló szülei üvöltözését – azzal a tudattal kell megbirkóznia, hogy sem anyjának, sem apjának nem kell. Anyja valóságos szörnyeteg, karakterét az anyjától „örökölte”, apja is egy jelentéktelen senki. Négyszemközti beszélgetések helyett mindenki az átkozott okostelefonját birizgálja, a gyerekkel szembeni személyes kontaktus szinte nem is létezik. Belegondolni is szörnyű, hogy mi játszódik le Aljosa lelkében. A rendező, Andrej Zvjagincev magas művészi színvonalon jeleníti meg ezt a helyzetet, amely áttételesen az egész jelenkori társadalomra jellemző. Az utolsó képsorok pedig KO-ként hatnak.


 
Queenakasha   2018. 05. 20.

Eszméletlen szomorú és kegyetlen ez a film. Bár a fiú alig játszik a filmben, mégis az ő helyzetébe éltem bele magam a legjobban, de nagyon érdekes az anya helyzete is főleg miután megismerhettük az ő családi körülményeit is. Nagyon tetszett a film, jól felépített és a hossza ellenére sem untatott, jól átélhető és nagyon megrázó.

 
ANdraS   2017. 12. 31.

Kiváló európai mozi az egyik legtehetségesebb rendezőtől. A feldolgozása és a kamera igen modern, de ami a legjobb, a sztori nem a megszokott amerikai sablonokon épül, tehát teljesen végig izgalmas, megdöbbentő és keserves. A színészek hibátlanul játszanak, a jelenetek szinte tökéletesek. A filmnek mintha "kábult" hangulata lenne, hasonló mint a Melankóliában Lars von Triertől. Mindenkinek javaslom!

 
Tom   2017. 08. 04.

Andrey Zvyagintsev filmjei mindig is nagyon sok türelmet igényeltek, lassú folyású film, de érdemes végignézni, ez a fajta hatás, amit a film képes gyakorolni az emberre, utánozhatatlan. Mestermű.

Matvey Novikov
Maryana Spivak
Maryana Spivak
Matvey Novikov
Maryana Spivak
Matvey Novikov
Matvey Novikov
Maryana Spivak
Maryana Spivak
Maryana Spivak
Matvey Novikov
Maryana Spivak
Maryana Spivak
Maryana Spivak
Maryana Spivak
Maryana Spivak
Maryana Spivak
Maryana Spivak
Matvey Novikov
Maryana Spivak
Maryana Spivak
Matvey Novikov
Matvey Novikov
Maryana Spivak
Matvey Novikov
Matvey Novikov
 
Tipikusan egy olyan alkotásról van szó, aminek az ülepedéséhez időt kell hagyni, csakhogy ezt a folyamatot megnehezíti a film távolságtartó stílusa, aminek köszönhetően könnyen maradhatnak bennünk ellenérzések, ha csupán felületes szemléletmóddal követjük az eseményeket... de maximum majd palástoljuk a dolgokat egy szelfivel!
7.5/10 több»
 
A történések ellenére nem felkavaróan tragikus a film hangulata, inkább egyfajta ólmos-nyúlós, ködös érzése van az embernek, ami talán egyetlen katartikus jelenetben oldódik fel, hogy aztán visszasüllyedjen a reménytelen egyhangúságba. Erre reflektál a lakótelep mellett meghúzódó, szándékoltan hosszan mutatott havas erdő képe is. 90/100 több»
 
Elképesztően magas művészi színvonalú, bölcs és mélyen érző alkotás a Szeretet nélkül. 10/10 több»

A film összbevétele 5 031 714 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 4 922 505 forintot termelt. A hazai mozik összesen 4 099 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film forgatása 2016. nyarán zajlott Moszkvában.

(hp)
 

A filmet egy fillérrel sem támogatta az orosz állam Andrey Zvyagintsev előző filmje, a Leviatán miatt, mely az oroszországi korrupcióról szólt.

(hp)
 

Andrey Zvyagintsev rendező elmondta, hogy a film alapvetése, hogy a rendőrség nem törődik az emberekkel.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.