Senki 2

Nobody 2

2025.10.29 Findzs

Vígjáték? Akció?

Mi akart ez lenni? Mert egyiknek sem jó! Mindkét kategóriához meglepően gyenge. Pedig az első rész jó volt. Szánalom a köbön! 4/10

2025.09.11 fankbringa

a nap véleménye

Apuci vidámparkja

Apuci kigondolta, hogy elmegy egyet vidámparkozni a gyerekekkel, aztán a végére mindenki vidám lett a családból, csak a gonoszok haltak korán. Egy rendhagyó Kacsamesék-epizód sok verekedéssel és illegális lőfegyverhasználattal. Medenceparton koktélt ... Teljes kritika

2025.09.06 Eastern79

Kár volt folytatni

Számomra az egyetlen pozitívum Sharon Stone feltűnése, egyébként egy hosszúra nyújtott akciószekvencia az egész, ami néha önmaga paródiájává válik. Az elején az idővonalas katyvasz majdhogynem érthetetlen, a későbbiekben meg nagyjából egy átlagos "a jó fiú nem akart bunyózni, de hát a körülmények..."-típusú zúzás lett. Nem olyan jó, mint az első rész, látszik, hogy nem volt eredeti ötlet, de mindenképp le akartak róla nyúzni még egy bőrt. A "család vakációzni indul és az autóban együtt énekelnek" című klisét pedig egyszer és mindenkorra elfelejthetnétek már, kedves filmkészítők. Köszi.

2025.08.25 Vivi

Egy senki , aki mindig valaki marad

A Senki 2 szerintem pont azt adja, amit az első rész után várni lehetett, csak még nagyobb adagban. Hutch karaktere nekem azért érdekes, mert egyszerre teljesen hétköznapi figura, ugyanakkor benne lappang egy olyan erőszakos oldal, amit általában mindenki elnyom magában. A folytatásban ezt még jobban kihozták, és emiatt végig feszültnek éreztem a filmet. A harcjeleneteknél azt éreztem, hogy kicsit túlzóak, de pont ez teszi szórakoztatóvá, nem a realitás a lényeg, hanem az, hogy elszabadul az adrenalin. A humor is tetszett, és hogy nem lett egy egysíkú, komor akciófilm, hanem mindig volt benne egy csipet önirónia. Ami nálam igazán működött, az a főszereplő kisugárzása. Bob Odenkirk továbbra is olyan, mintha nem is illene ebbe a világba, és épp ezért működik annyira jól. A kontraszt az, hogy egy átlagos apuka képes a legkegyetlenebb módokon lecsapni az ellenfeleire, ettől egyszerre vicces és félelmetes ez a film. Feltűnik a filmben egy ikonikus színésznő is, akiről én csak utólag tudtam meg, ki, mert nem ismertem meg. Jól kinevettem magamat :) Összességében nekem a Senki 2 egy olyan film, amit nem kell túl komolyan venni. Szórakoztató, kicsit véres, kicsit szatirikus, és jólesik nézni, ha az ember ki akar szakadni a szürke hétköznapokból.

2025.09.05 Lóri Ádámcsik

Csalódás volt

Az első részhez képest szerintem nagyon gyenge lett. Csináltak belőle egy John Wick-klónt. Ez inkább vígjáték lett, mint akciófilm. Az elsőben volt kraft, kurázsi, történet, elhittem, hogy egy átlagos apuka különleges adottságokkal. Itt csak egy "gyilkológéppé" silányodott le.

2025.09.25 Jocpappa

10/4,5

Általában bírom az "egyszemélyes hadsereg"-túlzásokkal operáló akciófilmeket. Ez is elmegy egynek, de az első rész után itt már határozottan fullban nyomják a kretént. A rengeteg poén és mókásan ábrázolt erőszak miatt sokszor komolyan vehetetlen, aztán jön egy-egy ultraerőszakos jelenet, ami visszarepít a komolyságba. Bár így is Timo Thj (nem próbálom meg lebetűzni) rendező talán legkevésbé brutális filmje, az előző filmjei legalább komolyan vehetőek, pusztán csak véresek. A végső leszámolás már-már Tom & Jerry-be illő. Próbáltam mindentől elvonatkoztatni és csak pörgős kikapcsolódásként élvezni, de a számtalan baromság miatt átlépte nálam az élvezhetőség határát. (Mellesleg megjegyzem, hogy ebben az epizódban már nagyon szembetűnő volt, hogy ki akarna egy tömeggyilkos apával együtt élni? Milyen ember lehet otthon egy olyan csávó, aki ölésből keresi a kenyerét? Bizonyára egy szerethető, jópofa, családcentrikus figura, akinek megvannak a maga hibái, de mégiscsak egy jó ember... Tudom, ez egy goofy akciófilm, én meg itt erkölcs-csőszködöm felette. Bocsi.)

2025.10.24 SaSa

Ha az első részhez viszonyítanám, akkor 1 csillag lenne. De önmagában nézve elmegy egy átlagfilmnek. Elég hamar szertefoszlott a remény, hogy nem az első rész betalált dolgait festik át és teszik elénk. De nem lett volna ezzel nagy baj, hiszen az els... Több

2025.09.07 Harper

Viccesen véres

Timo Tjahjanto vette kezébe a Senki franchise sorsát 2025 tavaszán, hogy egy folytatást hozzon össze nyárra a hétköznapi pasasnak tűnő, ám valójában profi bérgyilkosként működő Hutch Mansell (Bob Odenkirk) karakteréről. A végeredmény megosztotta a rajongókat: az IMDb-n például erősen alulértékelték a 2021-es eredeti fejezethez képest: míg az első epizód 7,4 pontot kapott, addig a folytatás csak 6,5-ig jutott. Én ezzel mondjuk nem teljesen értek egyet, mert a második rész több elemében is eléri az első színvonalát. Hogy melyek ezek az elemek? Például a humorfaktor, melyből többet kapunk az új részben. Nekem például bejött és vicces volt az a jelenet, melyben hajókázni indul Hutch a családjával, és közben lever vagy 5 pasast. Bob Odenkirk jól játszik, valahogy neki való ez a szerep. Érdekes volt a gonosz maffiafőnöknő szerepében látni az egykor szexistennőnek tartott, ma már 67 éves Sharon Stone-t. Mindent egybevéve a 6,5 pont túl szigorú (amit az IMDb-n kapott), nálam 4 csillagos film, és 75%-ot is megérdemel.

2025.08.31 Crew

Szórakoztató és véres (80%)

Hutch Mansell az első részben alaposan bemutatkozik: kiderül, hogy totál átlagos külseje egy vérprofi bérgyilkost, harcművészt és mesterlövészt takar. A második részben nyiltan vállalja fel kettős életét: egyszerre családapa és bérgyilkos a kormány szolgálatában. Egy nap elhatározza, hogy most már családjára és feleségére is gondolnia kell, így befizet egy családi nyaralásra. Igen ám, de a munkája ide is követi, így vicces és néhol szürreális helyzetekben válik egyszerre turistává és maffiával harcoló gyilkológéppé. Érdekesség, hogy a főgonosz szerepét az egykori szexikon Sharon Stone alakítja. Mitch szerepében Bob Odenkirk megint jól játszik, bár hozzá kell tegyem, hogy egyik szerepében sem nyújt akkorát, mint a híres Breaking Bad dörzsölt Saul Goodmanjaként. Én összességében jól elvoltam a Senki 2-vel. Nem az évszázad filmje, de szórakoztató. Néhol különösen vicces. Ami az értékelést illeti, szerintem megérdemli a négy csillagot és a 80 százalékot, mert kikapcsolja az embert másfél órára. És ez nagy szó manapság.

2025.08.29 Csillag Lajos

A Senki 2 pontosan az, amit várni lehetett Timo Tjahjantótól: brutálisan intenzív, látványban és tempóban felpörgetett akciófilm. Olyan érzés volt nézni, mintha egy pillanatra sem engedné, hogy levegőt vegyen az ember. Bár meg kell jegyeznem, hogy sa... Több

2025.08.25 ozemarkuseva

Valaki 2

A Nobody 2 korrekt folytatás lett: a főszereplő ismét brillírozik, ugyanazzal a lazasággal és szikár brutalitással, ami miatt az első rész is működött. A készítők gyakorlatilag lekövették az előző film cselekményét, csak új köntöst adtak rá – ami elsőre akár megúszósnak is tűnhetne, de végül működik, mert a recept még mindig üt. Vicces, látványos, és pont annyira véres, amennyire kell. Az új karakterek meglepően jól illeszkednek a sztoriba, a régieket sem felejtették el, így nem érződik darálósnak vagy elkapkodottnak a világépítés. A végjáték ismét epic lett, igazi adrenalinbomba, ugyanakkor a főgonosz legyőzése csalódást keltően egyszerű: kb. olyan érzés, mintha egy legyet csaptak volna le, nem pedig egy félelmetes ellenfelet végeztek volna ki. Összességében a Nobody 2 nem újítja meg a műfajt, de nem is kell neki: pontosan azt adja, amit várunk tőle. Egy szórakoztató, stílusos akciófilmet, ami tovább építi a franchise-t, és közben nem veszíti el azt a fekete humort és lendületet, ami miatt az első rész kultkedvenc lett.

2025.08.23 Ezer karakter

Új műfajba tartozik: akció-thriller-vígjáték (80%)

Az első rész bemutatta Hutch Mansell (Bob Odenkirk) karakterét és életét, vagyis elénk tárta, hogy a hétköznapi élete mögött egy profin kiképzett, de visszavonult kommandós, kormányügynök és bérgyilkos áll, aki revizorként végzett régebben piszkos munkát az államnak. Látszólag tehát egy senki, valójában vérprofi harcos. Ennek megfelelően legyőzhetetlen közelharcban, mesterien lő, és bárkit legyőz, aki az útjába kerül. A második részben folytatja átlagos életét családjával, ám közben titkos életét sem hanyagolja el, továbbra is végez megbízásokat a hatóságoknak. Egy nap azonban Hutch szabadságra vágyik családjával, így elutaznak mindannyian egy kis nyaralásra. Ám itt is utoléri a baj: összetűzésbe kerül a rettegett Lendina maffiájával. A maffiafőnököt az a Sharon Stone alakítja (alig ismertem fel), aki 1992-ben szexikonként forgatta fel a világot az Elemi ösztönben. Ezúttal kegyetlen a karaktere, és nagyon rondán beszél (ezt kicsit túl is tolja). A Senki 2-ben kapunk vicces jeleneteket, rengeteg poént, helyzetkomikumot, miközben nagyon sok a véres jelenet és a durvaság is. A bunyókat is jól összerakták, így a végeredmény egy ambivalens akció-thriller-vígjáték.

2025.08.26 Ms. Akárki

Jobb mint az első

Meglepően jól sikerült szerintem az elsőhöz is képest, pedig nem voltak nagy elvárásaim, de teljesen kikapcsolt és egy nehéz és stesszes munkanap után mi mást kívánhatna még az ember, de komolyan :) Akciódús, humoros és vérprofin meg vannak koregrafálva a harcjelenetek. A hangzás és a zenék is tökéletesen el vannak szerintem találva. Tetszik a család dinamikája is, hogy az apjuk munkájára miként reagálnak és hogy ezt ők hogyan élik meg/át. A szereplőgárda ismét telitalálat szerintem. A nyárias, vakációzós hangulatba átültetett akciófilm szerintem idén telitalálat volt, pláne, hogy most elég kevés a hasonló film a mozikban, így van is rá kereslet szerintem.

2025.08.25 Szilonka

A film sokban hasonlít az elsőre, de engem ez nem zavart. A történet szerintem itt ütősebb, a környezet, a családi nyaralós, vidámparkos közeg is sokkal látványosabb. Az akciójelenetek mozgalmasak és nem annyira véresek, ennek én külön örülök. Szeret... Több