Nürnberg

Nuremberg

2026.01.27 szilagyi

Szerintem lassú, de erős film lett. Nem egy könnyű darab, inkább olyan, amin sokat kell gondolkodni. Nekem az tetszett benne, hogy komoly témákat mutat meg egyszerű módon. Nem akar túl sokat magyarázni, inkább rám bízza, mit érzek és mit gondolok. A ... Több

2026.01.22 Kittikee

A 2000-es Nürnberg alkotás valamelyest kissé jobban tetszett, mert a két rész alatt több részlet, szereplő lett kicsomagolva, míg ebben a 2025-ös új változatban, hiába a majd 2,5 óra játékidő, leginkább csak két kulcsfigura a főszempont. Kicsit túl "... Több

2026.01.13 Istvan417877

Nagyon jó

Teljesen jó film. Nagyon hiteles és a színészek is jók. Nem fogok itt elemezni, mint ahogyan soha nem is teszem, mivel itt véleményt "kell" írni. Akit érdekel ez a téma, annak mindenképpen ajánlom ezt a filmet!

2026.01.27 Vivi

Imádtam

Amikor mozifilmet kellett választanom, többször átgörgettem a lehetőségeket, és a Nürnberg is felbukkant a listán. Őszintén szólva eleinte nem tűnt a stílusomnak ,a történelmi dráma és a pszichológiai feszült jelenetek nem igazán az én műfajom. Mégis megálltam, mert észrevettem, hogy Rami Malek játszik benne, aki az egyik kedvenc színészem, és ez azonnal felkeltette az érdeklődésemet. Ekkor már nem volt kérdés, hogy megnézem a filmet, függetlenül attól, miről szól. Amint elkezdődött a film, hamar rájöttem, hogy nem csupán a főszereplők miatt kiemelkedő élmény. A történet maga magával ragadott, nürnbergi perek előtti pszichológiai játszmák és az emberi lélek sötét oldalának bemutatásarendkívül izgalmas volt. A dialógusok feszesek, a feszültség végig kézzel fogható, és minden jelenet érzékletesen építi a történet súlyát. Rami Malek és Russell Crowe alakítása egyszerre erőteljes és hiteles, de a film sikere nem csak rajtuk múlik. A rendezés, a fényképezés és a hangulat mind tökéletesen összhangban vannak, így az egész film lebilincselővé válik. Összességében a Nürnberg számomra minden várakozásomat felülmúlta. Nemcsak a színészi játék miatt volt emlékezetes, hanem a történet mélysége, a feszültség és az egész filmes élmény miatt. Bár eleinte kételkedtem, végül teljesen magával ragadott, és biztos vagyok benne, hogy újranézném. #premiervadasz

2026.01.06 L.Regina

Ez egy nagyon jó és egy nagyon fontos film, egy olyan üzenettel, amit igenis muszáj időről időre újra és újra elmesélni. Hangulatában, kiállásában kicsit a Kémek hídjára emlékeztet, azaz vannak benne könnyedebb részek, de mikor komolynak kell lenni, ... Több

2026.01.20 mafabfan

A szörnyek közelebb vannak, mint ahogy gondolnád

Már kaptunk néhány holokauszt-történetet, jónéhány szemszögből, de mondhatni csak ez a film az, amelyik teljesen emberinek mutatja be azokat, akik ezt az egész emberiség ellen elkövetett bűncselekményt végigasszisztálták. Ami azért fontos, mert megmutatja, hogy egy adott helyzetben szinte bárkiből, aki hajlamos rá, lehet gonosz. Kiemelném külön, hogy az a kb. 3 perces videó, rövidsége ellenére is, erős üzenetet hordoz: nem engedhetjük, hogy ez még egyszer megtörténhessen.

2026.01.25 I3rYcE

Történelem

A történelem ezen időszaka kifejezetten érdekel. Kivitelezésben nem volt tökéletes, de a színészek minden téren helytállóak voltak. Egyszer érdemes megtekinteni.

2026.01.04 Ben.Bo.o

Göring és a sleppje

Rég láttam úgy egy mozifilmet, hogy amikor bementem a terembe, azt láttam, hogy teltházas. Ez arra enged következtetni, hogy nem az Öt éjjel Freddy pizzázójában-jellegű filmekre van igény, hanem ehhez hasonlókra. Maga a film egyébként attól eltekintve, hogy nagyon egy karakterre összpontosít, és néhol történelmileg nem hiteles, egy olyan alkotás, ami hozza az elvárt szintet. Nagy meglepetésemre nem végig az elvakult amerikai film érzetét keltette, sőt! Pont ellenkezőleg, néhol el sem hittem, hogy ezt Amerikában engedélyezték, főleg a végét. A szereplők jól játszanak a filmben, kicsit lehetett volna tartalmasabb a tárgyalótermes rész, viszont ettől függetlenül nagyon jó film. A korhatár-besorolásnál pedig akik dolgoznak, azok továbbra sem értenek a szakmájukhoz.

2026.01.02 krisszi11

Bevallom, nem így képzeltem el egy történelmi drámát, de ez valahogy működik. Crowe totál lenyomja Göringet, és tényleg van benne mélység, még ha néha hollywoodi klisékkel is operál. Teljesen korrekt, gondolkodtató film, ami nem csak egy unalmas kosztümös retró marad.

2026.01.05 András

A Nürnberg ambíciózus projekt, de gyakran olyan, mintha két külön film keveredne: van, ami történelmi dráma, és van, ami több akar lenni ennél. A dialógusok néha klisésnek érződnek, de a pszichológiai csaták tényleg betalálnak. Jó színészek, de simán elfért volna még több kérdés és kevesebb hollywoodi fogás.

2026.01.08 Blackcat

Többre számítottam (:

Ma láttam a filmet, amit már nagyon vártam. Sajnos nem tetszett annyira, mint másoknak, ahogy több kritikában is olvastam. Valóban sok klisét tartalmaz, a főszereplők közül egyértelműen Russel Crowe viszi el a pálmát. Rami Maleket nem tartom nagy színésznek, választhattak volna egy karizmatikusabb színészt erre a szerepre, mert benne volt a lehetőség. Crowe (nem Göring!) megette reggelire. Az eredeti felvételek a haláltáborokról most is sokkolóak voltak. Azt gondolom, hogy egy jobb forgatókönyvvel sokkal jobb filmet lehetett volna készíteni erről a témáról, akár úgy is, hogy több vádlottat megszólaltatnak. Csak ajánlani tudom A wannseei konferencia c.2022-es filmet, ami a végső megoldás ratifikálásáról szól. Azért nem unatkoztam, míg néztem a filmet, de összességében mélyebbre és jobbra számítottam.