Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
56

Bazi nagy francia lagzik 2 (2019)

Qu’est-ce qu’on a encore fait au bon Dieu ?
Filmadatlap
 
16
Szereplők
7
Vélemények
12
Képek
3
Videók
 
MMcFly2015   2019. 03. 22.
Verneuil-család másodjára is sikert hozott a családi műfajon belül

A 2014-es Bazi nagy francia lagzik (még mindig kikészülök a magyar címtől) nálam abszolút befutó komédia, a franciák részéről. Abszurd multikulti témájával egy szórakoztató családi filmként gondolok rá, aminek a humora mellett, a mondanivalója is a helyén volt. Sosem gondoltam volna, hogy van bőr, amit a Verneuil-családról még le lehetne húzni, ezért lélekben felkészültem egy gyengébb folytatásra. A nagy meglepetést az okozta, hogy a színvonal teljesen tartja azt a szintet, amit az első részben annyira szeret(het)tünk. A 2014-es vígjátékban végig vitt rasszista jellegű csipkelődések, ebben a filmben már amolyan kötelező körökként rögtön a bevezetésben lezajlik, és inkább egy aktuális témára ... több»

 
Csillagpor   2019. 03. 24.
Egy klasszikus botlás

Ez tipikusan az a film, amit már nem kellett volna leforgatni. Az első 5 évvel ezelőtt egyedi és ötletes vígjáték volt. Ugyanazt, de komolyan teljesen ugyanazt a sémát próbálták meg újra megcsinálni, amitől inkább egy tragikomédiává változott. Pedig reménykedtem benne, hogy azért ad valami újat, de ez sajnos nem sikerült. Hétvégi nevetgélésre jó, de nem ad semmi plusszt sajnos. Egyszer nézhető.


 
Dutka Tatjana Nézhetetlen  2019. 07. 11.
Csalódott vagyok

Nagyon szeretem a vígjátékokat! Első rész tetszett. Most pedig nagyon haragszom, hogy viccesen próbálnak elfogadtatni az emberiség legősibb lázadását Isten ellen - a homoszexualitást. Ez a rendező nagy bűne lesz az ítélő Isten előtt. Emberiség megint válasz út előtt áll: Isten törvényét válassza vagy az Ördög hazugságát!

 
Dada   2019. 03. 19.

Szerintem a maga nemében teljesen szórakoztató filmecske volt. Ezzel az alaptémával persze lehetett volna bele valamcsike mondanivalót is csempészni, de szerintem ha bejött az első rész, ez sem fog csalódást okozni. Kikapcsolódásnak, randifilmnek abszolút elmegy.

 
justynaw   2019. 03. 18.

Amennyire jól sikerült az első rész, akkora csalódás a Bazi nagy francia lagzik 2. Őszintén szólva eléggé untam, se vicces nem volt (oké, volt egy-két értékelhető poén, de minimális), ritmusa és tempója sem igazán volt... Kár érte, mert volt benne potenciál, nálam viszont ez most a közepes szintet sem üti meg.

 
Verneuil-ék legújabb családi vígjátékával fejest ugorhatunk a társadalmi tükörként felmutatott nacionalista-szalonrasszista humorba, az első részben megszeretett karakterek új kalandokkal térnek közénk vissza, hogy derüljünk egy jót azon, amin egy szimpla hétköznapon nem biztos, hogy mernénk. Kellemes időtöltés egy tál pattogatott kukoricához! több»
 
Ugyanaz sokkal rosszabbul: Verneuilék ismét polkorrekten puffogtatják a polinkorrekt poénokat, csak most alig lehet rajtuk nevetni. több»
 

Philippe de Chauveron írótársa, Guy Laurent elmondta, hogy bár igen fontos számukra, hogy a forgatókönyv minél precízebb legyen, a színészeknek mindig megadják a lehetőséget, hogy imprivizáljanak.

(hp)
 

Christian Clavier egy interjúban elárulta, hogy habozás nélkül igent mondott a folytatásra.

(hp)
 

Philippe de Chauveron rendező számára igen fontos a humor alkalmazása a filmjeiben, melynek első lépése (saját bevallása alapján), hogy magát és a színészeket is meg tudja nevettetni.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.