Tom Holland felhasználta tornász múltját is a casting során, hogy megmutassa, nem csak színészileg, de fizikumban is megfelel Pókember szerepére.
Pókember szerepére a válogatás egyik utolsó fázisa az volt, hogy a jelölteket elvitték egy forgatásra, ahol találkozhattak a Bosszúállók sztárjaival (Chris Evans, Robert Downey Jr.), hogy lássák, hogyan viselkednek a neves színészek mellet.
Az első film, amiben a pókruhának vannak háló szárnyai, a képregényekből jól ismert "hónalj hálói".
A pókruha Karenje és Stark Jarvisa házastársak, mármint az őket megszólaltató eredeti hangok, Jennifer Connelly és Paul Bettany.
Az iskolaigazgató Mr. Morita (Kenneth Choi) feltűnik Amerika Kapitány: Az első bosszúállóban mint Jim Morita közlegény. Ez úgy lehetséges, hogy az igazgató a közlegény egyik leszármazottja. Erről egy kép is árulkodik, ugyanis a diri irodájában ott van egy fekete-fehér kép a közlegényről.
A filmben az egyik órán a Sokoviai Egyezményről tanulnak, ami egy kikacsintás az Amerika Kapitány: Polgárháború eseményeire.
A 21 éves Tom Holland imádja a szerepét: bármi, ami Pókemberrel történik, az számára szuper. Még az is, amikor nagyon képen vágják. A színész ugyanis a maszk alatt egy fejkerekeítő sisakot hordott. Ez viszont akadályozta a látásban, és megnehezítette számára a kaszkadőrjelenetek hibátlan végrehajtását. – Bocs, de fura alakú fejem van – ismerte el az ifjú Pók. – Úgyhogy a piros-kék maszk alatt hordanom kellett egy sisakot, amitől szimmetrikusabbnak látszottam. Így viszont egyszer kaptam egy akkora pofont a forgatáson, hogy hanyatt estem. El kellett volna hajolnom, be is gyakoroltuk. A kaszkadőr karjára egy hatalmas fémeszköz volt szerelve, azzal adott egy nagyot. Először mindenki megrémült, engem is beleértve: tényleg a csillagokat láttam, de mindegy, az a lényeg, hogy a felvétel állati jól néz ki. Nagyon hiteles! Remélem, bevágják a snittet a végleges filmbe! És ha már ütni kell egy színészt, inkább én kapjak egyet az arcomba, mint Robert Downey, hát nem? (IC Press)
Tom Holland első alkalommal az Amerika Kapitány: Polgárháborúban öltötte magára Pókember jelmezét.
A film cselekménye az Amerika Kapitány: Polgárháború után játszódik. A Hazatérésben cameo szerepben feltűnik majd Robert Downey Jr. (Vasember) és Chris Evans (Amerika kapitány) is.
Tom Holland a legfiatalabb színész (19 éves), aki eljátszhatta Pókembert egy egész estés mozifilmben. Míg Tobey Maguire 25, addig Andrew Garfield 26 éves volt, amikor megkapta a szerepet.
Tom Holland az ötödik színész, aki magára ölthette Pókember jelmezét. A korábbiak: Nicholas Hammond (a CBS 1977 és '79 között futó sorozata), Tobey Maguire (Sam Raimi Pókember-trilógiája), Andrew Garfield (A csodálatos Pókember 1-2), Max Charles (a fiatal Peter Parker Marc Webb The Amazing Spider-Man című sorozatában).
A stúdió a főszerepre eredetileg Asa Butterfieldet szemelte ki, azonban a próbafelvételek során annyira meggyőzte őket Tom Holland, hogy végül őt választották. Rajtuk kívül esélyes volt még Nat Wolff, Timothée Chalamet és Liam James is.
A Sony 2014-es hackerbotrányának részeként került nyilvánosságra egy belső levelezés a Sony társigazgatója, Amy Pascal és a cég igazgatója, Doug Belgrad között. Az emailekből kiderült, hogy a Sony a Marvellel karöltve hozzálátott a Pókember trilógia előkészítéséhez.