Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
62
Filmadatlap
 
32
Szereplők
39
Vélemények
60
Képek
10
Videók

Vélemények: A Setét Torony (2017)

 
drg0602   2020. 02. 23.

legújabb vélemény

Elég gyengére sikeredet alkotás. Nekem nagy csalódás. Bár a könyvet nem olvastam, de engem ez a történet nem fogott meg. A színészi teljesítmények is elég átlagosak, valahogy olyan érzésem volt, hogy minek erőltették, felesleges volt, nincs értelme. Harmat gyenge alkotás.

 
indingo   2018. 01. 01.

A könyvet nem ismerem. A történet nem volt rossz, ami zavart, hogy minden olyan egyszerűen ment. Minden elsőre sikerült. Más Stephen King történetekre való utalás tetszett.


 
Deku   2018. 02. 15.

Nagyon gyenge forgatókönyvet kapott ez a film, innen pedig egyenes volt az út a gyenge filmek felé. Ez már szinte kellemetlen. Mármint az, hogy ennyire el lett szúrva ez a film. Ha lehetne, mínuszba pontoznék annyira nem jött be.

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 06. 28.

Az érdektelenség teljes skálája

Sok mindent lehet mondani a Setét torony filmváltozatáról, de a legelső gondolat számunkra ez volt: ha már könyvadaptáció készül, azt valahogy mégse így kéne megoldani. És hogy miért mondjuk ezt? Részben azért, mert adva van egy monumentálisnak nevezhető könyvsorozat, amely nyolc részből, s együttesen több mint 4000 oldalból tevődik össze. Ergó: kiváló alapanyag egy mozis univerzum létrehozásához (ha már ez manapság olyan menő). Másrészt pedig azért, mert ebből a matériából lett egy bő másfél órás film, de a látottak alapján ennek a funkcióját nehéz lenne megállapítani, miért is készült: egy King-féle könyv világát ilyen rövid időn belül érdemben felépíteni lehetetlen, karakterek kidolgozott... több»

 
dulkap   2017. 09. 03.

A regényeket még nem olvastam, de mint önálló film nekem tetszett. Nem tudom, hogy ez a másfél óra mennyire fedi le az eredeti köteteket, de látványos volt, nem hagyott sok üresjáratot és jó volt McConaughey-t rossz szerepben látni. (Még ha a fekete ruha miatt nagyon nagy volt a feje. :) ) Kicsit ugyan ritmustalan volt a film, de a kvázi rövidsége miatt ez kevésbé volt zavaró

 
HercegPeter   2018. 05. 28.

Nagy beharangozás előzte meg a filmet, amit az elején még értettem is (részben a szereposztás miatt), de a végére teljesen leeresztett a film. Eleinte inkább tűnik egy jó fantasynak mintsem horrornak. Később akad egy-két pillanat, ami az érzékenyebbeknek durvább lehet, de egyébként semmi különös. Amikor a hős először tölti meg a akrobatikusan a fegyverét akkor igencsak menőnek találtam, de ezek a film vége felé egyre erőltetettebbek lettek, majd később már teljesen szánalmasak. Sajnos ez igazából a teljes filmről elmondható. A végén a golyókapkodás és a hang alapján leosztott headshot elég kiábrándító volt. Értem én, hogy varázsló meg igazi, szinte bármire képes harcos, de amiket csinálnak az a végén már fáj. Helyenként az effektekkel is voltak gondok. Kár érte, az eleje többet ígért.

 
Orosz István   2017. 12. 09.

Nem ismerem a könyvet, de viszont így filmként érdekes volt. Látványos volt, nem lesz a kedvenc filmem, de viszont sokkal rosszabbra számítottam. A történet picit sablonos de ennek ellenére, nem untam.

 
dailyfilmsan   2019. 08. 29.

Nekem nagyon alul múlta az elvárásaimat. A nagy nevektől elvártam volna egy kicsivel jobb játékot a történet meg hát ultra gagyi volt. Koppincs látvány és koppincs atmoszféra. Nekem egyáltalán nem tetszett és nem is ajánlom. Esetleg annak csak aki Stephen King rajongó és semmit nem hagyna ki tőle.

 
GedyPapa   2017. 08. 13.

A film megnézése előtt minden Setét torony könyvet olvastam, viszont olvastam a kritikák egy részét és úgy készültem, hogy nem fog földhöz vágni ha elrontják. Alapvetően nem egy rossz film egy rajongónak. Nagyon sok utalást tartalmaz a sorozatból és amellett, hogy azt nem tudom elfogadni, hogy Roland fekete a színészek se voltak rosszak. A menyasszonyom, aki 0-ról indult a film kapcsán azt mondta róla, hogy egy jó film. Nem egy felejthetetlen alkotás, de nem is olyan húde pocsék. Egy gyenge 4-es

 
HETEDIK   2017. 08. 11.

Sok bajom nem volt vele. Matthew ismét zseniális, élmény minden jelenete, Idris Elba pedig kellemes jó és még helyenként vicces is. A kórházas jeleneten dőltem a nevetéstől. Felfedezhetők King stílusjegyei a filmen, annak ellenére is hogy ezen könyveit nem olvastam. Talán helyenként vannak indokolatlanul elnyújtott üresjáratok, de a végére felpörög, a befejezés pedig szép. Egy korrekt akció-fantasy.

 
MP170506   2017. 09. 18.

Többet vártam ettől a filmtől... Meg lehet nézni, izgalmasnak is mondható, de szerintem többet ki lehetett volna hozni ebből a történetből. Egyszer nézhető lett sajnos.

 
Szilonka   2018. 04. 09.

Mostanában eléggé rákaptam mindenre, ami SK. Az ő stílusához mértem számomra túl egyszerű volt az egész film. Mind a történet, mint a látvány eléggé natur volt.

 
TomÁcs   2018. 04. 22.

Az elejétől kezdve nagyon misztikus és titkolózó a film. Van benne egyfajta vallásos hatás is. A történet elég hamar beindul és bontakozik ki a történet.

 
Bazzzsi   2018. 03. 30.

Összességében nem rossz film, bár én kicsit összetettebbre és misztikusabbra számítottam, ha már Stephen King. Az alakítások jók, a vége kicsit elcsépelt.

 
harnas1207   2018. 12. 04.

Sajnálom ezt a filmet. Sokkal több volt benne. Nekem tetszett a látvány és a hangulata is. McConaughey nagyon jól hozta a negatív hős szerepét. Viszont összességében gyenge volt a sztori. A vége a béna happy end illúzióromboló volt.

 
hsanya182   2017. 11. 07.

Elég hatásvadász sci-fi fantasy tinédzserfilm. Én nem nézném újra, de fiataloknak ajánlom, szerintem ők élvezni fogják, sablonos tipikus nekik készült látványos film...

 
MMcFly2015   2017. 08. 07.

Bevallom nem követem Stephen King munkásságát, így nagy hasonlítási alapom nem volt könyv - film közti különbségekről. Viszont egy ekkora volumenű regényt másfél órába feldolgozni, már vészjósló. Nem tudom mennyire volt tervben folytatás, de ha sorozatként nyúlnak a témához, egy első epizódnak is gyenge lett volna, nem, hogy mozifilmként. Egyszerűen: unalmas. Végig olyan téma és karakter volt a szemem előtt, ami hozott volna izgalmat, de ezt nem tudták felszínre hozni. Bevezetésként megkaptuk a torony szerepét és a gyerek fontosságát, viszont erre már nem fókuszál a film a többi részében, hanem totál érdektelenné hagyja válni a történetet. Kaptunk ,,A" kategóriás színészeket, mégis Matthew McConaughey mint fő gonosz nálam elbukott, egyáltalán nem jelentett veszélyt mikor megjelent a vásznon, inkább el lett barmolva az egész Sötét ruhás karakter... Akciójelenetek alig voltak, de ami jutott az is már olyan sablonos és gyenge végösszecsapás, hogy az addig unalomba bújt nézőknél sem borzolja fel a kedélyeket. Talán hiányzott egy magasabb besorolás korhatár terén, mert így nagyon próbálták gyerekfilmnek eladni, ami egy Villámtolvaj vagy A végzet ereklyéi - Csontváros szintjén ragad.. A témáért kár, mert nagy lehetőség van benne, de amit ez a Setét torony tud nyújtani az még a középszerű fantasy filmek szintjét sem üti meg.

 
BoBamburg   2017. 11. 13.

Jók voltak a Stephen King utalások (Cujo, ragyogás,Carrie,Az..stb) de ez volt az egyetlen értékelhető dolog az egész filmbe, amúgy béna.

 
Yosihiro   2017. 12. 13.

Remek film azt hiszem klasszikus lehet belőle vagy folytatás kellene mert jól sikerült. Mikor leültem nézni nem vártam sokat de annál többet kaptam. Tehát ez egy jó film :)

 
TribeBubu   2017. 08. 07.

Olvastam, hogy a rajongók kikeltek magukból a film minősége miatt, ezért úgy ültem be, hogy majd én meglátom benne a szépet. De sajnos úgy is egyet kell velük értenem, hogy nem ismerem a könyvváltozatot. Sima vasárnapi látványfilmnek egészen jó: közepes sztori, rendezés és színészi alakítások, ötletes és pofás CGI effektek. Körülbelül ennyiben ki is merül a jellemzés. Azt viszont lesújtónak tartom én is, hogy nem volt benne semmi Kingre jellemző vonás. Még a legbénábban adaptált King filmekben is mindig felismerhetőek az általa kidolgozott karakterek, a csavaros és kiszámíthatatlan történetvezetés vagy legalább a hátborzongató nem emberi lények. Ezeknek még csak nyoma sem volt, inkább olyan érzésem volt, mintha egy vállalható, de nyögve nyelősen Harry Pottert utánozni akaró filmmel lenne dolgom (cumbájspíl Percy Jackson, A Spiderwick krónikák, A varázslótanonc, stb.) Mindezek után kíváncsiságból el fogom olvasni legalább az első könyvet, (ami eddig nem volt tervben, mert nekem King a horror és a thriller mestere és ódzkodtam a fantasy műveitől,) hogy kiderítsem, ő lőtt-e ennyire mellé, vagy a film alkotói.

 
Norbert93   2018. 07. 27.

Magát a regényt nem olvastam, csak a film megnézése előtt egy kb. 10 oldalas összefoglalót, de már az első oldalán több kakaó volt benne, mint az egész filmben. Gyenge alkotás, érezhető a film során, hogy a történet alapja megvan és jól felépített, de ez a filmben nem jön össze.

 
Márton   2018. 11. 05.

Csupán egy jó látványfilm A Setét Torony adaptációja, de nem több

Vannak olyan filmek amiknek soha nem szabadott volna elkészülniük, vagy legalábbis nem abban a formában ahogy végül megszületett és erre ékes példa Stephen King talán egyik fő művének a Setét Torony-nak a megvalósítása volt! Nem azt mondom, hogy Mr. King legjobb könyvciklusa a Setét Torony lenne, de a legkidolgozottabb és legrészletesebb már maga a terjedelme miatt is, tekintélyt parancsoló és pont ezt nem adja vissza a 2017-es Setét Torony! Ennek a filmnek nem lett volna szabad megszületni szerintem ebben a formában, hisz annyi lehetőség van az alapanyagban, hogy képes lenne akár egy hatalmas monumentális sorozatfolyamban is megállni a helyét! Hisz aki olvasta eme epikus regénysorozatnak a ... több»

 
Syracuse   2019. 08. 11.

Sajnos még nem olvastam a könyvsorozatot, valószínűleg egy ideig nem is fogom. A film átlagos volt, de akik olvasták a könyveket, mind nagyon lehúzzák.

 
petraszab   2019. 04. 27.

Nem indul rosszul a film, de hamar súlytalan és erőtlen lesz, hiába a neves színészek.

 
Zsceeeka   2018. 03. 31.

Végignéztem a filmet (nagy teljesítmény, mert majdnem végig szenvedtem közben), nincsen kifejtve a sztori (ami könyvben elhiszem, hogy jó, de így igazából nem jött át).

 
Bob   2018. 01. 03.

Nagyon unalmas volt a film egy Stephen King feldolgozáshoz képest. Ebben azért jóval nagyobb potenciál volt. 10/5, de csak a színészek miatt.

 
NFG   2018. 03. 28.

Egy újabb Stephen King könyv feldolgozása! Matthew McConaughey-nek nagyon jól áll ez a gonosz szerep! Tulajdonképpen a film jó lett, de nem nagyon okoz maradandó nyomokat!

 
jake_green Nézhetetlen  2017. 11. 10.

Nem tudom mit nem kéne negatívan értékelni ezen a filmen. Mit miért honnan hova kik? Semmire nem kapsz választ egy kihasított katyvasz a film. Borzasztó klisés.

 
Adepto   2017. 08. 30.

Az egyik legnagyobb bajom a filmmel az, hogy rövid. Lehetett volna legalább 2 órás, mert így kiforratlannak tűnik a történet és egy ekkora kaliberű műnél azért több magyarázatot, kidolgozást is kaphattunk volna. Mindezek ellenére szerintem nem rossz és én túlzónak érzem az olyan negatív kritikákat, miszerint a film helyett érdekesebb lett volna a parkban nézni ahogy nő a pitypang. Bár a többi olvasott vélemény alapján valószínű azért nem vagyok ennyire elítélő, mert én nem olvastam a könyveket. A bírálók úgy lehetnek ezzel, mint én az Útvesztő filmekkel. Idris Elba nekem nem volt sablonos, habár nem mutatott túl sokat a karakterből. Walter megformálása tökéletes Matthew McConaugheytől, más kérdés hogy mennyire „realisztikusak” a céljai. Aki nagyon tetszett, az Jake megformálója Tom Taylor volt. Más filmekben is láttam már meg nem értett fiatal fiút, akinek nem hisznek a környezetében pedig közben akár a világot akarja megmenteni, de benne volt valami, amit nem tudok megfogalmazni. Kíváncsi leszek a karrierjére (remélem lesz neki). Annak ajánlom a filmet, aki nem olvasta a könyvet (szerintem) és nincsenek nagy elvárásai.

 
Plisetsky   2018. 04. 22.

A filmeket mindig kisebb-nagyobb megszakításokkal néztem csak otthon, de ezt egy pillanat alatt lenyomtam. Észre se vettem mikor ment el az az idő, de már mentek a feliratok. Egy igazán különleges történetet dolgot fel nagyon jó megvalósításban. A színészek kiválóak és a csaták lélegzetelállítóak.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.