Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
67

A ház, amit Jack épített (2018)

The House That Jack Built
Filmadatlap
 
28
Szereplők
26
Vélemények
32
Képek
7
Videók
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
Lonka   2020. 03. 05.

legújabb vélemény

Érdekes nézőpontból dolgozott fel egy nem mindennapi történetet. Matt Dillonnak is tök jól állt a kicsit aberrált szerep.

 
Milanman   2018. 12. 21.

a nap véleménye

Pokoljárás Lars Von Trierrel

Lars Van Trier mélyen a lelkébe nézett és akarva, akaratlan, valamilyen kényszertől vagy szabad akarattól vezérelve megalkotta a Ház, amit Jack épített című filmszerűséget. Önreflexió, vagy önkielégítés, nehéz eldönteni, ugyanis Trier mindvégig egy nagyon vékony és sérülékeny mezsgyén halad. Röviden jellemezve, filmje nem jó. Nem jó, mert hiába próbál különböző metafizikai és művészi síkokra evezni, hiába akarja saját önnön démonait egyfajta kulturális megváltásba gyömöszölni, ha lecsupaszítjuk, filmje semmit sem tesz hozzá a azokhoz a témákhoz, amiket feldolgozni szándékozik. : Főhősének Jacknek Dante: Isteni színjátékából vett Verge(Vergilius) parafráz kísérője mondja egy ponton, mitől len... több»


 
indingo   2018. 12. 13.

Az otthon nem egy hely, hanem egy érzés

Az előzetes mindenek előtt egy különleges humorba bújtatott sorozat gyilkosos történet látszatát keltette. A film főszerepében Matt Dillon látható. Játékára nem lehet panasz. Mimikája mesteri, helyenként valóban vérfagyasztó. A film öt történetet mesélt el, mindegyiknek egy vagy több gyilkossággal a középpontjában. A történetek különbözőek mégis hasonlóak. Mindegyikben megegyezik, hogy az emberi butaság teret nyer magának. Végig rendőrnek hazudja magát emberünk, majd beismeri, hogy nem is az, ezért be sem akarja engedni őt asszony, de amint kiderül, hogy meg tudja növelni a nyugdíját márt tárt karokkal várja őt. Uma Thurman karaktere annyira idegesítő volt, hogy valóban azért kiáltott, ho... több»

 
HercegPeter   2019. 07. 09.

Lars von Trier neve mára már egyet jelent a komor hangulatú, különc filmekkel. Minden alkotása egyedi, ha az ember nem is tudja, hogy ő rendezte, a film nézése közben biztosan rájön. Nála ez a fajta depresszív légkör és a fejezetekre osztott filmek ugyanolyan jellegzetes, mint például Quentin Tarantino véres és morbid jelenetei, vagy mint Michael Bay robbanásai. Személy szerint nekem ez a filmje nem annyira tetszett mint a többi, de más filmekhez mérten bőven a jó kategóriába tartozik. Úgy éreztem, mintha a narrációt kicsit túltolták volna és minden kicsit túl lenne magyarázva. A történetek tetszettek csak a köztük lévő összekötő részek nem. Valamint a befejezés sem volt olyan hatásos mint például a Melankóliánál. Persze akad néhány emlékezetes jelenet itt is (mosolygó kisfiú, pénztárca). A másik oldalról viszont Matt Dillon alakításában nem találtam hibát.

 
Bazzzsi   2019. 01. 05.

Nem jött be a története. Hosszú és helyenként nagyon elnyújtottak a jelenetek.

Matt Dillon
Matt Dillon
Matt Dillon
Uma Thurman
Matt Dillon
Riley Keough
Matt Dillon
Matt Dillon
Jeremy Davies
Matt Dillon
Bruno Ganz
Matt Dillon
Bruno Ganz
Matt Dillon
Matt Dillon
Matt Dillon
Lars von Trier
Matt Dillon
Matt Dillon
Matt Dillon
Matt Dillon
Lars von Trier
Matt Dillon
Matt Dillon
Siobhan Fallon
Matt Dillon
Matt Dillon
Siobhan Fallon
Matt Dillon
Uma Thurman
Matt Dillon
Siobhan Fallon
Matt Dillon
Matt Dillon
Uma Thurman
Matt Dillon
Bruno Ganz
Matt Dillon
 
Elevenen felboncolva tárja önmagát bírálói elé Lars von Trier végtelenül sötét, kegyetlen és kilátástalan új filmjében. Zsigerek, brutalitás és halál a témát és kifejezőeszközöket egyetlen nagyformátumú koncepcióban egyesítő remekműben. GYENGE ZSOLT KRITIKÁJA. több»
 
Lars von Triertől megszokhattuk már, hogy mind magánemberként, mind alkotóként szeret elmenni a végletekig, folyamatosan újra és újra definiálja művészete kereteit és szabályrendszerét. A ház, amit Jack épített minden bizonnyal az életmű lezárása. több»
 
Jack rejtett betegsége kivételesen jó táptalaja egy abszurd figura kivitelezésének, ehhez társul antiszociális személyiségzavara, ami egyszerre teszi elbűvölő hétköznapi emberré és egocentrikus manipulátorrá. Matt Dillon kifogástalanul adja át ezeket a jellemzőket, kihívás elé állítja a nézőket is vonzó intellektualitása és visszataszító viselkedése. több»

A film összbevétele 87 008 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 26 443 936 forintot termelt. A hazai mozik összesen 22 745 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmben végigvonulnak Dante Isteni színjátékának motívumai.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A ház, amit Jack épített Matt Dillon és Lars von Trier harmadik közös munkája az elmúlt három évben (Wayward Pines, Vén rókák).

(hp)
 

A ház, amit Jack épített (2018) Lars von Trier és Siobhan Fallon Hogan harmadik közös filmje (Táncos a sötétben, 2000, Dogville - A menedék, 2003).

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.