Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
69%

A ház, amit Jack épített (2018)

The House That Jack Built
Filmadatlap
 
27
Szereplők
31
Vélemények
32
Képek
7
Videók
 
B.Balint0210   2021. 01. 26.

legújabb vélemény

0

Nekem horrorrajongóként nagyon tetszett, egy igazán elgondolkodtató film, szinte már művészi alkotás ez. Mind vizuálisan, mind történetileg bejött ez nekem, valamint nagyon tetszett, hogy ilyen oldalról közelített meg egy sorozatgyilkost, a gyilkolás... több»

 
szf   2021. 01. 14.

a nap véleménye

3
A szofisztikált művész

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nem releváns, hogy hány csillagot adtam neki, egyszerűen nem tudom egy ötös skálán értékelni ezt a filmet. Ha csak szavakkal kéne jellemeznem, a következők lennének azok: vontatott, provokatív, beteg, nyomasztó, lélektépázó, elvont, erőszakos, furcsa... teljes kritika»


 
7ETEDIK   2019. 02. 02.

2

Trier eddigi munkái nekem finoman fogalmazva sem jöttek be, ez a film azonban igazi kis gyöngyszem. Betekintés egy igazán beteg lélekbe, aki néha ordító igazságokra is rámutat. Ne menjünk messzebb annál a jelenetnél, mikor a prosti segítségért sikíto... több»

 
indingo   2018. 12. 13.

1
Az otthon nem egy hely, hanem egy érzés

Az előzetes mindenek előtt egy különleges humorba bújtatott sorozat gyilkosos történet látszatát keltette. A film főszerepében Matt Dillon látható. Játékára nem lehet panasz. Mimikája mesteri, helyenként valóban vérfagyasztó. A film öt történetet me... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2020. 08. 27.

1

Lars von Trier egyik, vagy újabb rengeteg embert megosztó mozija. Tökéletes hangulatú film, jó a képi világ, és a színészek is nagyon jól lehozzák a karaktereket. Szuperül felépített történet, csak a gyermekkor bemutatása hiányzott. Nekem legalábbis. Érdekes, de mindenképpen megtekintésre ajánlott.

 
Bazzzsi   2019. 01. 05.

2

Nem jött be a története. Hosszú és helyenként nagyon elnyújtottak a jelenetek.

 
HercegPeter   2019. 07. 09.

0

Lars von Trier neve mára már egyet jelent a komor hangulatú, különc filmekkel. Minden alkotása egyedi, ha az ember nem is tudja, hogy ő rendezte, a film nézése közben biztosan rájön. Nála ez a fajta depresszív légkör és a fejezetekre osztott filmek u... több»

Galéria (32)

Matt Dillon
Matt Dillon
Matt Dillon
Uma Thurman
Matt Dillon
Riley Keough
Matt Dillon
Matt Dillon
Jeremy Davies
Matt Dillon
Bruno Ganz
Matt Dillon
Bruno Ganz
Matt Dillon
Matt Dillon
Matt Dillon
Lars von Trier
Matt Dillon
Matt Dillon
Matt Dillon
Matt Dillon
Lars von Trier
Matt Dillon
Matt Dillon
Siobhan Fallon
Matt Dillon
Matt Dillon
Siobhan Fallon
Matt Dillon
Uma Thurman
Matt Dillon
Siobhan Fallon
Matt Dillon
Matt Dillon
Uma Thurman
Matt Dillon
Bruno Ganz
Matt Dillon

Videók (7)

A film összbevétele 87 008 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 26 443 936 forintot termelt. A hazai mozik összesen 22 745 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmben végigvonulnak Dante Isteni színjátékának motívumai.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A ház, amit Jack épített, Matt Dillon és Lars von Trier harmadik közös munkája az elmúlt három évben (Wayward Pines, Vén rókák).

(hp)
 

A ház, amit Jack épített (2018) Lars von Trier és Siobhan Fallon Hogan harmadik közös filmje (Táncos a sötétben, 2000, Dogville - A menedék, 2003).

(hp)
 

A Koppenhágai Filmalap 1,08 millió euróval támogatta a filmet.

(hp)
 

Lars von Trier a forgatókönyv megírása előtt hosszasan tanulmányozta a sorozatgyilkosok történeteit és viselkedését.

(hp)
 

Lars von Trier eredetileg televíziós sorozatot tervezett készíteni a történetből, 2016 februárjában azonban bejelentette, hogy egészestés filmet forgat a sztoriból.

(hp)
 

Bár Lars von Triert korábban kitiltották a fesztiválról, a filmet végül versenyen kívül, de mégis bemutatták Cannes-ban. A direktor hat év eltiltás után tért vissza az ikonikus fesztivál színhelyére.

(hp)
 

A filmet vegyesen fogadták a kritikusok. A Ház, amit Jack épített jelenleg 53 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2018. október).

(hp)
 

SOPILERT tartalmazhat: A film egyik jelenetében a főszereplő karakter fiatalkori énje brutálisan megcsonkít egy kacsát (természetesen nem valódi állattal forgatták a jelenetet). A nézők közül sokan annyira felkavarónak találták a jelenetet, hogy elhagyták a mozitermet. A PETA azonban méltatta a filmet, amiért hitelesen ábrázolta az állatokkal szembeni erőszakos viselkedést.

(hp)
 

Lars von Trier először egy 8 részes sorozatban akarta megvalósítani a történetet, végül aztán mégis a mozifilm mellett döntött.

(HercegPeter)
 
Elevenen felboncolva tárja önmagát bírálói elé Lars von Trier végtelenül sötét, kegyetlen és kilátástalan új filmjében. Zsigerek, brutalitás és halál a témát és kifejezőeszközöket egyetlen nagyformátumú koncepcióban egyesítő remekműben. több»
 
Lars von Triertől megszokhattuk már, hogy mind magánemberként, mind alkotóként szeret elmenni a végletekig, folyamatosan újra és újra definiálja művészete kereteit és szabályrendszerét. A ház, amit Jack épített minden bizonnyal az életmű lezárása. több»
 
Jack rejtett betegsége kivételesen jó táptalaja egy abszurd figura kivitelezésének, ehhez társul antiszociális személyiségzavara, ami egyszerre teszi elbűvölő hétköznapi emberré és egocentrikus manipulátorrá. Matt Dillon kifogástalanul adja át ezeket a jellemzőket, kihívás elé állítja a nézőket is vonzó intellektualitása és visszataszító viselkedése. több»