Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
71%

A ház, amit Jack épített (2018)

The House That Jack Built
Filmadatlap
 
27
Szereplők
34
Vélemények
29
Képek
7
Videók

Galéria (29)

Matt Dillon
Matt Dillon
Matt Dillon
Uma Thurman
Matt Dillon
Riley Keough
Matt Dillon
Matt Dillon
Jeremy Davies
Matt Dillon
Bruno Ganz
Bruno Ganz
Matt Dillon
Matt Dillon
Matt Dillon
Lars von Trier
Matt Dillon
Matt Dillon
Matt Dillon
Matt Dillon
Lars von Trier
Matt Dillon
Matt Dillon
Siobhan Fallon
Matt Dillon
Siobhan Fallon
Matt Dillon
Uma Thurman
Matt Dillon
Siobhan Fallon
Matt Dillon
Uma Thurman
Matt Dillon
Bruno Ganz
Matt Dillon

Videók (7)

 
Morpheus19   2021. 11. 22.

legújabb vélemény

0

Csak Trier tudja megoldani, hogy egy gyomorforgatóan brutális, egyben morbid módon nagyon vicces és filozofikus pszichológiai horror gond nélkül átváltson egy pretentious PowerPoint prezentációba, majd vissza, úgy, hogy ne legyen nevetséges a végeredmény. (Azért egy picit sajnálom, hogy a végén nem merte meglépni "azt".)

 
szf   2021. 01. 14.

a nap véleménye

3
A szofisztikált művész

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nem releváns, hogy hány csillagot adtam neki, egyszerűen nem tudom egy ötös skálán értékelni ezt a filmet. Ha csak szavakkal kéne jellemeznem, a következők lennének azok: vontatott, provokatív, beteg, nyomasztó, lélektépázó, elvont, erőszakos, furcsa... teljes kritika»

 
HE7EDIK   2019. 02. 02.

2

Trier eddigi munkái nekem finoman fogalmazva sem jöttek be, ez a film azonban igazi kis gyöngyszem. Betekintés egy igazán beteg lélekbe, aki néha ordító igazságokra is rámutat. Ne menjünk messzebb annál a jelenetnél, mikor a prosti segítségért sikíto... több»

 
indingo   2018. 12. 13.

1
Az otthon nem egy hely, hanem egy érzés

Az előzetes mindenek előtt egy különleges humorba bújtatott sorozat gyilkosos történet látszatát keltette. A film főszerepében Matt Dillon látható. Játékára nem lehet panasz. Mimikája mesteri, helyenként valóban vérfagyasztó. A film öt történetet me... teljes kritika»

 
Bazzzsi   2019. 01. 05.

2

Nem jött be a története. Hosszú és helyenként nagyon elnyújtottak a jelenetek.

 
Sabnock Sanatory   2020. 08. 27.

1

Lars von Trier egyik, vagy újabb rengeteg embert megosztó mozija. Tökéletes hangulatú film, jó a képi világ, és a színészek is nagyon jól lehozzák a karaktereket. Szuperül felépített történet, csak a gyermekkor bemutatása hiányzott. Nekem legalábbis. Érdekes, de mindenképpen megtekintésre ajánlott.

 
HercegPeter   2019. 07. 09.

0

Lars von Trier neve mára már egyet jelent a komor hangulatú, különc filmekkel. Minden alkotása egyedi, ha az ember nem is tudja, hogy ő rendezte, a film nézése közben biztosan rájön. Nála ez a fajta depresszív légkör és a fejezetekre osztott filmek u... több»

A film összbevétele 87 008 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 26 443 936 forintot termelt. A hazai mozik összesen 22 745 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmben végigvonulnak Dante Isteni színjátékának motívumai.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A ház, amit Jack épített, Matt Dillon és Lars von Trier harmadik közös munkája az elmúlt három évben (Wayward Pines, Vén rókák).

(hp)
 

A ház, amit Jack épített (2018) Lars von Trier és Siobhan Fallon Hogan harmadik közös filmje (Táncos a sötétben, 2000, Dogville - A menedék, 2003).

(hp)
 

A Koppenhágai Filmalap 1,08 millió euróval támogatta a filmet.

(hp)
 

Lars von Trier a forgatókönyv megírása előtt hosszasan tanulmányozta a sorozatgyilkosok történeteit és viselkedését.

(hp)
 
Elevenen felboncolva tárja önmagát bírálói elé Lars von Trier végtelenül sötét, kegyetlen és kilátástalan új filmjében. Zsigerek, brutalitás és halál a témát és kifejezőeszközöket egyetlen nagyformátumú koncepcióban egyesítő remekműben. több»
 
Lars von Trier ismét egy botrányfilmet rendezett. Az ég pedig kék. Ezt a két dolgot nyugodtan vehetjük egyaránt természetesnek, mert hát a dán rendező filmográfiáját elnézve kevés olyan darabot találunk, ami így vagy úgy ne tudná valamilyen szinten kiborítani az átlag filmfogyasztót. Ez pedig egy jó dolog, elvégre miért is kellene mindenkinek a tömegízlést kiszolgálnia? A tabukat le kell dönteni, különben a művészet megreked egy szinten. Ma már természetesnek veszünk egy csókolózó párt a vásznon, de volt idő, amikor még ez is botrányosnak számított, illetve egyes kultúrkörökben még ma is az. Nekik A ház, amit Jack épített abszolút nem való, de nagyjából a mozizók kétharmadának sem. A többieknek viszont valami elképesztő bűnös élvezetet fog nyújtani. több»
 
Trier bármennyire is pörög a művészet mibenlétén, úgy tűnik, hogy a rendező építész helyett csak mérnök marad. több»