Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
59%

Transformers: Az utolsó lovag (2017)

Transformers: The Last Knight
Filmadatlap
 
36
Szereplők
24
Vélemények
91
Képek
20
Videók

Érdekességek: Transformers: Az utolsó lovag (2017)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 605 425 157 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 217 014 489 forintot termelt. A hazai mozik összesen 145 976 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film 605,4 millió dolláros bevételt produkált.

(LionelMessi10)
 

Anthony Hopkins a Yahoo Movies-nak adott interjújában igen elismerő hangon szólt Michael Bayről."Azt gondoltam: 'Ez a fickó egy zseni, valóban az. Ugyanaz a tehetség, mint Oliver Stone, Steven Spielberg és Martin Scorsese. Lenyűgöző" - mondta.

(hp)
 

Bár már többször is ígéretet tett arra, hogy nem rendez több Transformers filmet, Michael Bay Az utolsó lovag premierje előtt elmondta, hogy tervei szerint újra a rendezői székbe fog ülni, hogy megrendezze a franchise soron következő epizódját.

(hp)
 

Michael Bay a premier előtt egy interjúban elárulta, hogy 14 további Transformers-történet áll fejlesztés alatt.

(hp)
 

Michael Bay elmondta, hogy szíve szerint korhatárosnak készíteni el az Űrdongó spinoffot, azonban erre szerinte nincs esély, mivel a Hasbro nem adna engedélyt rá.

(hp)
 

Sqweeks, vagyis a kis robot eredetileg teljes egészében CGI karakter lett volna. Isabela Moner vetette fel Miachel Bay rendezőnek, hogy érdemes lenne megépíteni a karaktert, akinek megtetszett az ötlet, és végül valóban elkészítették a működő modellt.

(hp)
 

A Transformers: Az utolsó lovag az első olyan 3D-s élőszereplős film, melynek forgatásán a stáb IMAX ALEXA 65 típusú csúcskategóriás kamerákkal dolgozott.

(hp)
 

A film premierje előtt nem sokkal derült ki, hogy készül egy egész estés animációs film, melynek középpontjában Cybertron áll majd. A szóban forgó film története szervesen illeszkedik majd a Transformers franchise korábbi epizódjaihoz.

(hp)
 

A Paramount és a Hasbro annyira bízik a franchise sikerében, hogy a szakma legjobb forgatókönyvíróit szerződtette le, hogy építsék fel és tervezzék meg a Transformers moziverzumot. Az írói stáb további hat filmtervet dolgozott ki.

(hp)
 

Michael Bay elmondása szerint Az utolsó lovag minden korábbi hollywoodi filmnél több nagyformátumú IMAX felvételt tartalmaz.

(hp)
 

Ez a Transformers franchise legdrágább része. A költségvetése 260 millió dollárra rúg.

(hp)
 

A Transformers: Az utolsó lovag mindössze a második hollywoodi produkció, mely engedélyt kapott a kubai forgatásra. A másik ilyen a Halálos iramban 8. Nem mellesleg Tyrese Gibson mindkét filmben játszik.

(hp)
 

Michael Bay köztudottan nagy kutyakedvelő. Az ő ötlete volt, hogy Freya, az epilepsziás brit kutya is szerepeljen a filmben.

(hp)
 

Az utolsó lovag Mark Wahlberg és Tyrese Gibson második közös filmje. Az első a Négy tesó volt.

(hp)
 

A Transformers franchise első és ötödik részét éppen tíz év választja el egymástól.

(hp)
 

Ez Michael Bay második olyan filmje, mely részben, vagy egészében a második világháború idején játszódik. Az első a Pearl Harbor - Égi háború volt.

(hp)
 

Az utolsó lovag a Transformers franchise ötödik egész estés mozifilmje. A forgatás alatt jelentette be a stúdió, hogy 2018-ban mutatják be a széria első spin-off filmjét, mely Űrdongó karaktere köré épül majd.

(hp)
 

A Transformers: Az utolsó lovag forgatási munkálatai 2016. május 25-én kezdődtek meg Kubában, Havanában. A forgatás 2016. december 4-én ért véget. Ez idő alatt a stáb dolgozott Angliában, az Egyesült Államokban (Detroit, Chicago), Skóciában, Walesben, Írországban és Norvégiában is.

(hp)
 

A film első kedvcsináló előzetesét 2016. december 5-én az ESPN csatorna Monday Night Football című műsorának reklámszünetében mutatták be.

(hp)
 

A stáb az egykori brit miniszterelnök, Winston Chruchill házában is forgatott az angliai Ofxordshire-ben. Állítólag minden egyes forgatási napért 13 ezer dollárt fizettek a ház tulajdonosának, Jamie Spencer-Churchillnek.

(hp)
 

A film első előzetesét mindössze huszonnégy óra leforgása alatt 93,6 millióan látták. A 2017-es előzetesek nézettségének tekintetében a Transformers: Az utolsó lovag ezzel a harmadik helyre ugrott, megelőzve ezzel A galaxis őrzői 2-t (81 millió).

(hp)
 

Fenntartással kell kezelni, de Michael Bay szerint ez lesz az utolsó Transformers film, amit rendez.

(magyaristvan)