Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
28
Szereplők
19
Vélemények
73
Képek
7
Videók

Filmkritika: Joker (2019)

A hazai sajtóban megjelent kritikák, egy helyen! Amennyiben szeretné, hogy írása megjelenjen a kritikák között, kérem, vegye fel velünk a kapcsolatot.
 
Todd Phillips filmje nem a szó hétköznapi értelmében vett képregényfilm, ennek ellenére mégis sikerül felsorakoznia a szuperhősfilmek mögé, vagy inkább elé. Olyan tökéletes eredettörténetet csináltak Joker karakterének, amit minden képregényhős megérdemelne. Ezért is lesz úttörő műfaján belül, mivel úgy használ fel egy ismert karaktert, hogy képes új rétegeket adni neki, és szinte elfeledteti, hogy előtte már voltak mások is több»
 
A film egy nyomasztó utazás egy súlyosan beteg ember elméjében és egy elnyomó társadalomban, amely sokkoló, naturalista módon tárja fel előttünk, hogyan válik a szerény Arthur Fleck a félelmetes és könyörtelen Jokerré. Új klasszikus született! több»
 
Kötelező alkotás, ehhez nem is férhet kétség, olyan film, ami apróságokkal is képes megragadni a nézőket, ahogy tette azt az én esetemben is. több»
 
Vicces lenne, ha egy ekkora színészisten pont egy képregénygonosz eljátszásáért kapná meg élete első Oscar-díját, és ez most nagyon benne van a pakliban. Egy biztos: ő és a Joker minden dicséretet és elismerést megérdemelnek. több»
 
A Joker egy nyomasztó utazás Gotham pszichotikus Chaplinjének koponyája körül. Hangulatában egészen egyedi, történetében elkeserítően középszerű, Joaquin Phoenix alakítása viszont az egésznek egy olyan fojtogató. több»
 
Joaquin Phoenix pedig tényleg letette elénk minden idők egyik legkomplexebb alakítását, melyet látva valószínűleg még Heath Ledger is csak elégedetten csettintene egyet és amely nélkül sokkal, de sokkal szegényebb lenne a filmtörténelem. CSETT! több»
 
Merész, pusztító és teljességgel “gyönyörű” Todd Phillips munkája és Joaquin Phoenix zseniálisan újraértelmezett Joker karaktere, amely nemcsak mellőzte brilliánsan a képregényfilmeket, de a mozitörténet egyik legikonikusabb gazemberének új, és érdekes lehetőségeket adott a film lezárásakor. több»
 
Todd Phillipsnek megérte váltani az olcsó vígjátékok világáról, és ha engem kérdez, nem is nagyon kéne már visszatérnie oda. több»
 
A Joker egy borzasztó film: borzasztó érzés ennyire közelről, ennyire szokatlanul intim módon végignézni valakinek a szétesését, és tudni azt, hogy merre tart a történet. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.