Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
88%
Filmadatlap
 
31
Szereplők
73
Vélemények
97
Képek
10
Videók

Filmkritika: Joker (2019)

A hazai sajtóban megjelent kritikák, egy helyen! Amennyiben szeretné, hogy írása megjelenjen a kritikák között, kérem, vegye fel velünk a kapcsolatot.
 
Todd Phillips filmje nem a szó hétköznapi értelmében vett képregényfilm, ennek ellenére mégis sikerül felsorakoznia a szuperhősfilmek mögé, vagy inkább elé. Olyan tökéletes eredettörténetet csináltak Joker karakterének, amit minden képregényhős megérdemelne. Ezért is lesz úttörő műfaján belül, mivel úgy használ fel egy ismert karaktert, hogy képes új rétegeket adni neki, és szinte elfeledteti, hogy előtte már voltak mások is több»
 
A film egy nyomasztó utazás egy súlyosan beteg ember elméjében és egy elnyomó társadalomban, amely sokkoló, naturalista módon tárja fel előttünk, hogyan válik a szerény Arthur Fleck a félelmetes és könyörtelen Jokerré. Új klasszikus született! több»
 
Kötelező alkotás, ehhez nem is férhet kétség, olyan film, ami apróságokkal is képes megragadni a nézőket, ahogy tette azt az én esetemben is. több»
 
Vicces lenne, ha egy ekkora színészisten pont egy képregénygonosz eljátszásáért kapná meg élete első Oscar-díját, és ez most nagyon benne van a pakliban. Egy biztos: ő és a Joker minden dicséretet és elismerést megérdemelnek. több»
 
A Joker egy nyomasztó utazás Gotham pszichotikus Chaplinjének koponyája körül. Hangulatában egészen egyedi, történetében elkeserítően középszerű, Joaquin Phoenix alakítása viszont az egésznek egy olyan fojtogató. több»
 
Joaquin Phoenix pedig tényleg letette elénk minden idők egyik legkomplexebb alakítását, melyet látva valószínűleg még Heath Ledger is csak elégedetten csettintene egyet és amely nélkül sokkal, de sokkal szegényebb lenne a filmtörténelem. CSETT! több»
 
Merész, pusztító és teljességgel “gyönyörű” Todd Phillips munkája és Joaquin Phoenix zseniálisan újraértelmezett Joker karaktere, amely nemcsak mellőzte brilliánsan a képregényfilmeket, de a mozitörténet egyik legikonikusabb gazemberének új, és érdekes lehetőségeket adott a film lezárásakor. több»
 
Todd Phillipsnek megérte váltani az olcsó vígjátékok világáról, és ha engem kérdez, nem is nagyon kéne már visszatérnie oda. több»
 
A Joker egy borzasztó film: borzasztó érzés ennyire közelről, ennyire szokatlanul intim módon végignézni valakinek a szétesését, és tudni azt, hogy merre tart a történet. több»
 
Mindenkinek, akinek van gyomra az erős karakterdrámákhoz. Sipirc a moziba! több»
 
A neo noir stilizáció, a jól megválasztott zenék, a hosszan kitartott képek, amelyek elidőznek Phoenix arcán, tökéletesen vannak adagolva, mintha csak egy jó recept alapján készült volna a film. több»
 
Jó film a Joker, mert tanúbizonyságot tesz amellett, hogy egy film lehet úgy fajsúlyos és komoly, hogy nem rétegfilmnek készült. több»
 
Ha csak képzelet volt az egész, akkor egyrészről megkönnyebbülve áll fel a mozinéző, másrészről viszont azt is igazolja, hogy fejben bármit képesek vagyunk elkövetni. És a rosszat, amit fejben elkövetünk, már csak egy rövidke lépés választja el attól, hogy a külvilágban is megvalósítsuk. több»
 
A Joker izgalmasabb korjelenségként, mint műalkotásként, sikerét látva pedig kijelenthető, hogy 2019 a Todd Phillipshez és Quentin Tarantinóhoz hasonló, középkorú hollywoodi rendezők éve, akik a múltban játszódó történeteikben siratják az ebek harmincadjára jutott világot. több»