Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
88%
Filmadatlap
 
31
Szereplők
74
Vélemények
97
Képek
9
Videók

Vélemények: Joker (2019)

 
Eastern79   2021. 02. 05.

legújabb vélemény

2
Lassú sodrású cunami

Joaquin Phoenix elképesztő. De nem csak miatta érdemes megnézni a Jokert. Ez a film sokkal, de sokkal több, mint egy eredettörténet vagy egy képregényfilm. Először is a rendező, Todd Philips legnagyobb húzása az volt, hogy Gothemet a nyolcvanas évek Amerikájába pozicionálta. Nincsenek CGI épületek, az egész közeg rendkívül egyszerű, mégis életszerű. Nem veszi el a figyelmet a karakterfejlődésről, vagy ha úgy tetszik, leépülésről. Kőkemény drámát látunk, ahogy emberünk egyre mélyebbre merül a saját elméjében, és éppen ezért tudunk együttérezni vele. Végigmegyünk minden egyes megaláztatáson, minden egyes fázison a főszereplővel, mígnem egyszerűen összeroppan a társadalom által ráruházott és egyben meggyötört identitás, és megszületik Joker. Ez az a fajta film, ami bekúszik a bőröd alá. Nem hagy nyugodni, mert olyan témákat feszeget, amelyek manapság mindennaposak. Rámutat arra az egyszerű tényre, hogy ha sokáig elnyomásban tartják az embereket, mindig lesz egy pont, egy hézag, ahol kitör a feszültség. És akkor jaj lesz azoknak, akik mindezt előidézték. A Joker nem az erőszakot isteníti, hanem arra mutat rá tűpontosan és brutálisan, hogy hol van elcseszve a fogyasztói társadalom. De úgy rendesen.

 
JohnnyBGood   2019. 12. 28.

a nap véleménye

3
Úgy látszik, Heath Ledger halálát nem sikerül feldolgozni

Kimondottan irritáló világ, feleslegesen elnyújtott, nyomasztó dráma, a főszereplőt leszámítva jellegtelen szereplők és szerepek. Indokolatlanul túlhype-olt, a Joker éra örök válságát, a Heath Ledger elvesztéséből fakadó pótolhatatlan űrt már-már kik... teljes kritika»

7

 
7ETEDIK   2019. 10. 06.

a nap véleménye

6
Egy beteg társadalom

Régóta vártam már egy ilyen filmre, ami részletesen bemutatja, hogyan tud egy alapvetően jó szándékú emberből elmebeteget csinálni ez az úgynevezett "civilizált" társadalom. Nem gondoltam volna, hogy ezt egy Joker-film fogja beteljesíteni, de végül í... teljes kritika»

2
 
Artemisia   2020. 09. 27.

6
Metamorfózis

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Az önálló Joker eredettörténet a kritikusok aranybányája lesz, olyannyira tartalmas alkotás. Az első szembetűnő jellegzetessége, hogy nem szuperhős film. Egy mesteri pszichothrillerrel van dolgunk, Todd Phillips ugyanis megrázóan erős drámát alkoto... teljes kritika»

 
Laca//Ho/rr/oR//   2019. 10. 09.

a nap véleménye

5
Arthur ébredése, avagy a város, amely JOKERT csinál egy hétköznapi emberből

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Hol is lehetne elkezdeni, hiszen olyan erővel adta át a nézőnek ez a dráma-krimi a benne rejlő erőt, hogy az már teljesen más szintet képvisel, és ezt próbálom mindenféle „egekbe emelés” nélkül leírni. Sok részre le lehet bontani, és elemezgetni le... teljes kritika»

 
Shelby07   2020. 03. 26.

3
Zsenialitás vagy valóság?

A történet adott. A DC világból már megismerhettük a gonosz Joker karaktert, aki valamilyen okból kifolyólag megőrült, és embereket gyilkolt. Hát ez nem teljesen az a történet, így, ha csak azért néznéd meg, mert szeretted a Batman filmben, az Öngyil... teljes kritika»

 
indingo   2019. 11. 02.

2

Közepes film egy érdekes és beteg emberrel a középpontban. JP jó és hiteles, de a történet átlagos. Többet vártam tőle.

 
Puncs   2019. 12. 16.

a nap véleménye

1
Az esendő bohóc

Nem tartozom a képregényfilm rajongók népes táborához, ám a rengeteg ajnározó, szinte már-már istenítő kritika és vélemény hatására úgy döntöttem, hogy beülök a moziba, és megnézem ezt a filmet. A megszokott robbantgatós, vizuális effektusokkal telez... teljes kritika»

 
TomÁcs   2019. 10. 13.

1

Az év bombameglepetése, remek alakításokkal, zenékkel és egy izgalmas történettel.

 
Ms. Akárki   2019. 10. 23.

2

Nyomasztó és rendkívül sötét hangulata van az egész filmnek, de nekem valahogy ez a Joker megformálás tetszett eddig a legjobban amit az utóbbi években vászonra vittek. Ijesztő, ahogy eljátszotta ezt a megtört lelket. És nagyon jó csattanó volt a vég... több»

 
Sabnock Sanatory   2020. 11. 02.

0

Annyira betegesen brutális és hihetetlen világba kalauzol el a film, hogy csak kapkodom a fejem. Joaquim Phoenix legjobb alakítása a filmvásznon. Ki- és abbahagyhatatlan.

 
MP170506   2020. 02. 23.

0

Nekem tetszett a film. Nem egy akciófilm, hanem inkább egy nyomasztó, frusztráló dráma. Phoenix nagyon jól hozta a karaktert, hitelesen. Jól összerakott film lett.

 
BoBamburg   2019. 10. 12.

1

Hirtelen ötlettől vezérelve ültünk be az egyik esti vetítésre, és ugyan eleinte voltak kétségeim, mivelhogy utóbbi időkben rengeteg olyan filmet dicsértek [email protected]á, mint pl az Aquaman vagy Wonder Woman, amik szerintem borzalmasan rossz és gyenge produk... több»

 
VvV   2019. 10. 26.

0

Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen történet tud megleptést okozni, de ez tudott.

 
Bazzzsi   2020. 09. 02.

0

Joaquin Phoenix egy végtelenül alázatos és egyben remek színész. Remélem, hogy ezen alakítás során újra felfedezi őt Hollywood.

 
Milanman   2019. 10. 07.

a nap véleménye

3
Egy ikonikus gonosz előtörténete

"Rossz napom volt." – mondja egy ponton a film eseményeinek tragikus elszenvedője. Arthur Flecknek többé-kevésbé minden napja ilyen, egészen a film kb. háromnegyedénél történő felismerésig, ami aztán teljes mértékben felszabadítja, de ne szaladjunk ... teljes kritika»

 
elekm90   2019. 12. 20.

0

Az előzetesből számítottam rá, hogy várhatóan egy minőségi drámáról és nem egy típikus szuperhős filmről lesz szó, azonban az egyébként magas elvárásaimat is felülmúlta. Joaquin alakítása nagyon kellett hozzá, a néző szimpatizál és azonosulni tud az ... több»

 
Lonka   2020. 02. 28.

0

Semmi extrát nem éreztem a történetében, szerintem kicsit túl lett dícsérve. Közepes a story.

 
Hámori Balázs   2020. 09. 12.

2
... felnőttként megértjük a gonoszokat

A film megnézése után láttam egy képet, amire ez volt írva: gyerekként szerettük a hősöket, felnőttként megértjük a gonoszokat. Valamennyire igaz ez a filmmel kapcsolatban is. Látjuk Arthurt, aki egy szellemileg sérült ember, akit folyamatosan támadá... teljes kritika»

 
Timon   2019. 10. 08.

0

Tartalmaz spoilereket és cselekményelemzést. Képregényfilmtől nem nagyon vártam el,hogy ennyire a dráma mélységeibe tud nyúlni,de ezzel a filmmel mégiscsak megcsinálták a korábban szinte lehetetlent. Elejétől végéig olyan légkör veszi körül,hogy az a... több»

 
kevelin   2020. 01. 18.

0

az én szemembe Joker mindig is Heath Ledger marad és annak ellenére néztem meg a filmet hogy nagyon túl volt hypeolva. a csapból is ez folyt de érdekelt a sztori. nem mindenkinek való film. nem az öldöklésről, nem Joker már kialakult sötét életéről s... több»

 
Annuska   2020. 09. 29.

1

Mély és elgondolkodtató film. nem szuperhősös történet inkább társadalmi dráma. JP remek volt a szerepre.

 
Syracuse   2019. 12. 21.

0
Egy teljesen új Joker eredettörténet, hátborzongató köntösben

Nagyon mély dráma, nehéz megemészteni, szóval csak saját felelősségre ajánlom mindenkinek a fogyasztását. Phoenix hatalmasat alakít, talán élete szerepe, bár újabban Joker megformálására gyakran használjuk ezt a jelzőt. Korábban sok olyan kritikát olvastam, hogy igen, nagyon nyomasztó, de nincs meg a kellő karakterfejlődés, a hirig elkezdődhetne akár az első percben is. Ez részben igaz, és igaz az is, hogy szűk másfél órán át a forgatókönyvből fakadóan nehéz érezni azt, ahogy Arthur egyre közelebb kerül az őrülethez. Van viszont egy pontja a sztorinak, ami teljesen jól tükrözi a casus bellit, néhány perc alatt olyan karakterfejlődésen megy át a főszereplő - ami persze végig ott lebegett körülötte - mint az NCIS-ben 9 évad alatt senki. Csak azt tudom remélni, hogy ez egy trilógia nyitódarabja, mert Phoenix Jokerére még szüksége van a világnak. Ja, és lehet, hogy Csőre Gábor a legjobb választás, de eredeti nyelven nézzétek, úgy adja igazán.

 
belavagyok   2020. 11. 04.

1

Phoenix jól hozta a figurát, de nem éreztem azt a nagy megdöbbenést, mint amire a sok jó kritika okán számítottam.

 
petraszab   2020. 01. 05.

0

Joaquin Phoenixnek érik az Oscar, bár én úgy érzem, hogy nem volt azért ez akkor alakítás, csak idén (is) elég gyenge a mezőny. A történet is nálam csak közepes.

 
Paulo-Varga   2019. 09. 15.

2
A szomorú bohóc ébredése - Joker

Úgy tűnik, hogy a DC, ha már univerzumépítésben jócskán lemaradt a nagy konkurens Marvelhez képest, megtalálta a nyerő receptet: Batman ikonikus nemezisének eredettörténete olyan mélyre ás, ahová képregényfilm még nemigen merészkedett. Hogy a Joker ... teljes kritika»

1
 
Ildikó Bacskai   2020. 12. 19.

0

Briliáns alkotás az egyik legmeggyőzőbb alakítással, amit valaha láttam. A filmben mondandója számomra, hogy minden, amit itt láttam, az valóság, ez nemcsak egy film, nemcsak egy mese, minden nap teremtünk ilyen embereket, aztán haragszunk, mikor nem... több»

 
Lubi   2019. 10. 04.

a nap véleménye

2
A komédia bohóckirálya

Az önálló Joker mozifilmről sok mindent lehetett előzetesen hallani. A Warner Brothers stúdió külön Black Label részleget hozott létre a film kedvéért, ahol a fősodorbeli DC univerzumtól független, korhatáros, felnőtt közönséget megcélzó alkotásokat ... teljes kritika»

 
iq.csabi   2019. 10. 06.

1

Fantasztikus film. Ebből a filmből, amit ki lehetett hozni kihoztak. Brutális, félelmetes, néhol vicces és teljesen érthető Joker miért is lett ilyen őrült. Nagyon jó társadalom kritika is egyben a film. Joaquin Phoenix valami eszméletlen jó, teljesen eggyé vált a szereppel. Nem egy tipikus képregény film, ami nem is baj.

 
zoltyah   2019. 10. 07.

1

Az év filmje nálam, és oscart érdemel J. Phoenix alakítása miatt legföképp, de a rendezés is magaságos, vagyis inkább zseniális.