Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
31
Szereplők
63
Vélemények
97
Képek
10
Videók

Vélemények: Joker (2019)

 
Morpheus19   2020. 05. 14.

legújabb vélemény

Mikor először láttam még tavaly októberben, akkor úgy éreztem, hogy zseniális amit látok, de már akkor is fejemben volt a gondolat, hogy vajon nem csak az okozott-e bennem eufóriát, hogy 2012 óta először készítettek jó DC-filmet? Most újranézés után már látom, hogy a központi idegrendszerem irányítópultjában éket vert képzet igaznak bonyolult. Mivel már túl vagyok a kezdeti örömérzeten, amit - ahogy fentebb is írtam - az váltott ki belőlem, hogy a DC még képes nézhető filmeket összedobni, könnyen felismerhetővé vált számomra, hogy a film valódi mélysége - amit olyan nagyon dicsérnek a mű elkötelezett fanatikusai - nem sokban haladja meg egy átlagos Marvel-film szintjét. A bemutatott rendszer- és társadalomkritika pont olyan szinten van, mint amilyeneket én írogattam 13-14 esztendős koromban amatőr képregények formájában a matematika füzetem hátuljába: vagyis gyerekes(en primitív) és leegyszerűsített, hogy a közönség nem kimondottan művelt és kevésbé olvasott része is megértse: "A szegények jók, a gazdagok rosszak!". A film nem több, mint egy, az átlag mainstream képregényadaptációknál valamivel igényesebben (vagy talán inkább művészieskedőbben) elkészített Scorsese-hommage, aminek legnagyobb vonzereje Phoenix valóban kiemelkedő alakítása, de hát ő mikor nem kiemelkedő, ugye?

 
JohnnyBGood   2019. 12. 28.

a nap véleménye

Úgy látszik, Heath Ledger halálát nem sikerül feldolgozni

Kimondottan irritáló világ, feleslegesen elnyújtott, nyomasztó dráma, a főszereplőt leszámítva jellegtelen szereplők és szerepek. Indokolatlanul túlhype-olt, a Joker éra örök válságát, a Heath Ledger elvesztéséből fakadó pótolhatatlan űrt már-már kikönyörgő, zokogó és elveszett rajongói szívek mannája. Egy minden létező képregénymotívumot nélkülöző túldramatizált, és a valós Joker mítoszt ledöngölő DC film. (A Nolan éra nem volt még elég mély egy supervillainhez, kedves rajongó?) Ahogyan rengetegen leírták már, egy pszichopata életébe enged betekintést komor, füstszagú jelenetek masszájába gyúrva, a szánt szerep szerint szánalmas és értéktelen karaktert görgetve maga előtt. Ez a film egy – férfinak nem nevezhető, sokkal inkább gyerek – beteg karakter vélt és valós traumáinak gyurmája. Szomorú leirata a mai világnak. Szomorú, hogy mennyi rajongó szán meg egy gyilkost, hányan és hányan látják viszont életük kisebb-nagyobb traumáját a filmvásznon, akár egy tükörben fedeznék fel önmaguk elől is titkolt személyiségük mélyen lappangó motívumait. A főszereplő játéka a számomra nyújtott egyetlen érdeme a filmnek, de ez is indokolatlanul fel van nagyítva. Nem tartom nagyszerű színésznek Joaquin Phoenixet. Ő az a színész, akinek minden játékából süt a görcsösen akarás, a sztárrá és legendás színésszé válás kielégületlen vágya, ez eddig minden filmjére rásütötte a bélyegét. Igen, úgy gond... több»

7

 
HETEDIK   2019. 10. 06.

a nap véleménye

Egy beteg társadalom

Régóta vártam már egy ilyen filmre, ami részletesen bemutatja, hogyan tud egy alapvetően jó szándékú emberből elmebeteget csinálni ez az úgynevezett "civilizált" társadalom. Nem gondoltam volna, hogy ezt egy Joker-film fogja beteljesíteni, de végül így lett. Már a kezdés nagyon hatásos, ahogy Phoenix karakterét csak úgy szórakozásból néhány suttyó jól összeveri, megadja az egész film komor és lélekölő hangulatát, amit a fájdalmas hegedű muzsika is végig kísér. Láthatjuk, ahogy a későbbi Joker mindent elkövet, hogy megnevettesse az embereket, de ezt újra és újra semmibe veszik, sőt, még jól ki is gúnyolják, és még az állásából is kirúgják. A folyamatos negatív behatások pedig folyamatosan tolják a szakadék felé, erre még egy lapáttal anyja betegsége is rátesz. A fordulópont ott kezdődik el, amikor agyonlövi a három suttyót, innentől pedig nincs megállás. Igaz, még megpróbálkozik egy elkeseredett próbálkozással a stand up comedy felé is, de az emberek itt is csak kigúnyolják. Nem csodálom, hogy a film már a moziba kerülése előtt nagy vihart kavart. Hisz pont az olyan embereket boncolgatja, akiket a társadalom nem fogadott be, azok pedig különböző módokon álltak bosszút ezért, legyen az sorozatgyilkos, tömeggyilkos, erőszakoló, a sort folytathatnám a végtelenségig. Hisz ez a legnagyobb kritika társadalmunk iránt: senki sem születik szörnyetegnek, de külső emberi behatások által bá... több»

2
 
Laca//Ho/rr/oR//   2019. 10. 09.

a nap véleménye

Arthur ébredése, avagy a város, amely JOKERT csinál egy hétköznapi emberből

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT::: Hol is lehetne elkezdeni, hiszen olyan erővel adta át a nézőnek ez a dráma-krimi a benne rejlő erőt, hogy az már teljesen más szintet képvisel, és ezt próbálom mindenféle „egekbe emelés” nélkül leírni. Sok részre le lehet bontani, és elemezgetni lehet Todd Phillips alkotását, mivel remekül tükrözi a világunk sanyarú „mocskát”. Belevitte egy DC előtörténetbe a mai társadalom ékes hibáit. Az elnyomásra, az elégtételre, a gazdagok és szegények közti állandó ellentétekre operál egyrészt a Joker. Ugyebár Arthur Flecket, akit Joaquin Phoenix alakított – nem is akárhogyan, de ezt majd csak később – elképesztő jól mutatták be a játékidő elejétől, azt a sorozatos pofont, amit az élettől kapott egy akkor még ártatlan, szerény, udvarias ember, aki próbálja túlélni a mindennapokat. Csak hát ez a pohár előbb vagy utóbb megtelik, és meg is telt, de a rögös út, ami odáig vezetett, élményszámba ment. Személy szerint, ahogyan azt külső szemmel nézem, szinte minden esetben a szegényebb sorsú embereknek szurkolunk a galád nagyhatalommal bíró gazdagokkal szemben. Itt is arról beszélhetünk, több jelenetben is ott van, miként bánnak a szegényekkel, és mit tehetnek meg a jobb módúak. Gondolok itt Thomas Wayne karakterére, és ott az ellentét Arthur Fleck személyében. Természetesen egészen addig, míg „Jokert nem csinál belőle a város”. De lehetne a ... több»

 
Shelby07   2020. 03. 26.

Zsenialitás vagy valóság?

A történet adott. A DC világból már megismerhettük a gonosz Joker karaktert, aki valamilyen okból kifolyólag megőrült, és embereket gyilkolt. Hát ez nem teljesen az a történet, így, ha csak azért néznéd meg, mert szeretted a Batman filmben, az Öngyilkos osztagban vagy a Gotham sorozatban a karaktert, akkor még egy kicsit gondold át, hogy megnézed-e! De, hogy segítsek, néhány érv, hogy miért nézd meg: - Zseniális a színészi alakítás. - Megismerhetsz egy mentális betegséget, ami jelenleg is nagyon sok embert érint a világban. - Új oldaláról ismered meg a Joker karaktert. - Mert mindenki azt mondja, hogy nagyon jó film :) De lássuk csak, miért is olyan jó ez a film! A színész, Joaquin Phoenix nem hiába kapta meg az alakításáért járó Oscar-díjat. Nagyon nehéz olyan karakter alakítani, aki szerethető, és akiért érdemes nézni egy filmet. De még nehezebb olyan szerepet eljátszani, ami nemcsak, hogy megosztó, de még őrült is. Talán belül is kicsit őrültnek kell lenni, hogy annyira át tudja valaki adni a szerepnek magát, mint Joaquin. Nagyon jól alakít, és annyira valóságos az egész történet. Semmi nagy szenzáció nincs benne, nincsenek mesteri effektusok, legyőzendő ellenség és szuperhősök. Mindössze a való világot mutatja be egy mentálisan beteg ember szemszögéből. Nagyon elgondolkodtató, és csak magamat tudom továbbra is ismételni: zseniális! Remélem, sikerült meggyőznöm, ha éppen az... több»

 
indingo   2019. 11. 02.

Közepes film egy érdekes és beteg emberrel a középpontban. JP jó és hiteles, de a történet átlagos. Többet vártam tőle.

 
Puncs   2019. 12. 16.

a nap véleménye

Az esendő bohóc

Nem tartozom a képregényfilm rajongók népes táborához, ám a rengeteg ajnározó, szinte már-már istenítő kritika és vélemény hatására úgy döntöttem, hogy beülök a moziba, és megnézem ezt a filmet. A megszokott robbantgatós, vizuális effektusokkal telezsúfolt képregénymozi helyett egy kőkemény karakterdrámát kap az ember az arcába. Joker a filmben nem a mindenki által jól ismert ripacs, groteszk humorú, csak a móka kedvéért gyilkoló bohóc, hanem egy depressziós, legalább hétféle gyógyszeren élő labilis férfi, aki a beteg anyjával él, és akit mentális problémái miatt nevetőgörcsök gyötörnek. Mindennapjait utcai bohócként tengeti, esténként pedig stand up komikusként próbál érvényesülni, ám próbálkozási rendre kudarcba fulladnak. A többségi társadalom pedig minden igyekezete ellenére kiveti magából. Maga a képregényes szál csak egy plusz adalék, nem ezen van a hangsúly, hanem azon, hogy hogyan születik egy súlyosan traumatizált kisemberből egy köztörvényes bűnöző, egy gyilkos. Joaquin Phoenix pedig egy hátborzongatóan hiteles alakítással mutatja ezt be. Hatalmas beleéléssel hozta a figurát, ami sokat emelt a film élvezeti értékén. Nemcsak Joker, hanem Gotham városa is egészen más, mint a képregényekben. A mesebeli bűnősváros helyett inkább egy nyolcvanas évekbeli szürke, züllött nagyváros, ami úszik a mocsokban és a szemétben. Ahol a gazdagok és szegények közötti szakadék egyre csak... több»

 
Ms. Akárki   2019. 10. 23.

Nyomasztó és rendkívül sötét hangulata van az egész filmnek, de nekem valahogy ez a Joker megformálás tetszett eddig a legjobban amit az utóbbi években vászonra vittek. Ijesztő, ahogy eljátszotta ezt a megtört lelket. És nagyon jó csattanó volt a végén, ahogy hozzáfűzték a lázadás/tűntetés után a Batman szálat, ahogy Bruce szülei meghalnak. Ezzel értelmet nyert az egész film.

 
TomÁcs   2019. 10. 13.

Az év bombameglepetése, remek alakításokkal, zenékkel és egy izgalmas történettel.

 
NGN   2019. 12. 28.

Valóban zseniális jutalomjátéka Phoenixnek. Minden perce izgalmas, figyelni ahogyan előtör belőle az igazi gonosz énje valami fantasztikus, még akkor is ha egy gyilkosról van szó. Év filmje!

 
BoBamburg   2019. 10. 12.

Hirtelen ötlettől vezérelve ültünk be az egyik esti vetítésre, és ugyan eleinte voltak kétségeim, mivelhogy utóbbi időkben rengeteg olyan filmet dicsértek sz@rrá, mint pl az Aquaman vagy Wonder Woman, amik szerintem borzalmasan rossz és gyenge produkciók voltak. Így jogosan tartottam kissé a filmtől, hogy ezzel is így járok, sőt, rosszabbul, mert az előbb említett két karakterrel ellentétbe Joker tényleg király karakter, és kár lenne elcseszni (lásd Suicide Squad (jó,jó, ott nem csak ő volt elcseszve, hanem minden)). De meglepődve tapasztaltam, hogy ez egy iszonyat erős és zseniális dráma, ami szakít a szuperhősös műfajjal és egy tökéletes társadalomkritikát farag az egészből. Mindemellett nagyszerű film azoknak is, akiket hidegen hagy a Marvel és Dc mozis őrület.

 
MP170506   2020. 02. 23.

Nekem tetszett a film. Nem egy akciófilm, hanem inkább egy nyomasztó, frusztráló dráma. Phoenix nagyon jól hozta a karaktert, hitelesen. Jól összerakott film lett.

 
Milanman   2019. 10. 07.

a nap véleménye

Egy ikonikus gonosz előtörténete

"Rossz napom volt." – mondja egy ponton a film eseményeinek tragikus elszenvedője. Arthur Flecknek többé-kevésbé minden napja ilyen, egészen a film kb. háromnegyedénél történő felismerésig, ami aztán teljes mértékben felszabadítja, de ne szaladjunk ennyire előre. A Joker a DC képregényes univerzum egyik legikonikusabb "gonoszának" egyfajta előtörténete. Láttunk már korábban párat a képregények lapjain, rajzfilmekben, mozifilmekben egyaránt. Ahogy peregnek a film kockái, a nézőben nagyon hamar nyilvánvalóvá válik, hogy nem szokványos képregényfilmet néz, itt most sokkal többről, valami egészen másról van szó. Nem újdonság önmagában, hogy a műfajt az alkotók társadalomkritikai eszközként használták fel, sőt egészen kiváló alkotások – ld. pl. Watchmen – is születtek a témában, azonban soha korábban nem sikerült ennyire személyes, karakterközpontú, mégis a karakterén túlmutató szociális látleletet adni alapvetően képregényes eszköztárat alapul véve. Ahogy említettem, itt azonban ennél jóval többről van szó. Az emberi elme sérülékenységéről, a köröttünk élő embertelenségekről és azok kényszerítő erejéről. Arthur (Joaquin Phoenix valami egészen emberfeletti módon összetett, helyenként szomorkásan, de vicces, máskor brutálisan tragikus alakításában) kényszerítő erői egész életében elkísérték. Ő a klasszikus (amerikai) kisember, aki semmi mást nem szeretne, csak boldogulni az életbe... több»

 
VvV   2019. 10. 26.

Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen történet tud megleptést okozni, de ez tudott.

 
Lonka   2020. 02. 28.

Semmi extrát nem éreztem a történetében, szerintem kicsit túl lett dícsérve. Közepes a story.

 
kevelin   2020. 01. 18.

az én szemembe Joker mindig is Heath Ledger marad és annak ellenére néztem meg a filmet hogy nagyon túl volt hypeolva. a csapból is ez folyt de érdekelt a sztori. nem mindenkinek való film. nem az öldöklésről, nem Joker már kialakult sötét életéről szól hanem az odavezető útról. nagyon durva lelki tusát láthat a néző. a teljes kirekesztettség és elnyomás simán eljuttathatja ide az embert. nagyon kemény film de nagyon tanulságos. Phoenix pedig zseniálisat alakít.

 
Syracuse   2019. 12. 21.

Egy teljesen új Joker eredettörténet, hátborzongató köntösben

Nagyon mély dráma, nehéz megemészteni, szóval csak saját felelősségre ajánlom mindenkinek a fogyasztását. Phoenix hatalmasat alakít, talán élete szerepe, bár újabban Joker megformálására gyakran használjuk ezt a jelzőt. Korábban sok olyan kritikát olvastam, hogy igen, nagyon nyomasztó, de nincs meg a kellő karakterfejlődés, a hirig elkezdődhetne akár az első percben is. Ez részben igaz, és igaz az is, hogy szűk másfél órán át a forgatókönyvből fakadóan nehéz érezni azt, ahogy Arthur egyre közelebb kerül az őrülethez. Van viszont egy pontja a sztorinak, ami teljesen jól tükrözi a casus bellit, néhány perc alatt olyan karakterfejlődésen megy át a főszereplő - ami persze végig ott lebegett körülötte - mint az NCIS-ben 9 évad alatt senki. Csak azt tudom remélni, hogy ez egy trilógia nyitódarabja, mert Phoenix Jokerére még szüksége van a világnak. Ja, és lehet, hogy Csőre Gábor a legjobb választás, de eredeti nyelven nézzétek, úgy adja igazán.

 
Timon   2019. 10. 08.

Tartalmaz spoilereket és cselekményelemzést. Képregényfilmtől nem nagyon vártam el,hogy ennyire a dráma mélységeibe tud nyúlni,de ezzel a filmmel mégiscsak megcsinálták a korábban szinte lehetetlent. Elejétől végéig olyan légkör veszi körül,hogy az abszolút helytálló:történik bármi is a filmben,a legerősebben fejti ki hatását.Elején például felsejlik ,,némi" baljós sejtelem,mégsem olyan meglepő közeledve a vége felé,vagy egy hasonlatos beütés.Nem könnyű egy ilyen lelki problémákkal küszködő ember életét megérteni,aki rendszeresen negatív kritikával szembesül minden igyekezete ellenére,de mire lehetősége volna az erősségét használni(már amennyire sikeresen),addigra már a célon is túllő.Úgy nevezem ezt,hogy a szeszély még az őrületet is felülmúlja.Ezt valószínüleg nem tudták volna jobban bemutatni. Az idei filmek közül a legjobbak közé sorolom. 10/10

 
petraszab   2020. 01. 05.

Joaquin Phoenixnek érik az Oscar, bár én úgy érzem, hogy nem volt azért ez akkor alakítás, csak idén (is) elég gyenge a mezőny. A történet is nálam csak közepes.

 
Ákos Varga   2019. 09. 15.

A szomorú bohóc ébredése - Joker

Úgy tűnik, hogy a DC, ha már univerzumépítésben jócskán lemaradt a nagy konkurens Marvelhez képest, megtalálta a nyerő receptet: Batman ikonikus nemezisének eredettörténete olyan mélyre ás, ahová képregényfilm még nemigen merészkedett. Hogy a Joker minősége és szerzői felhangja mennyire köszönhető a projekten eleinte dolgozó, majd a The Irishman miatt távozó Martin Scorsesének, azt nehéz lenne megmondani, de tény, hogy sokan már jó előre a Taxisofőr, illetve a Komédia királya stílusát és téziseit vélték felfedezni a filmen. Todd Phillips (Cool túra, Másnaposok, Terhes társaság) munkáját ráadásul a szó szoros értelmében nem is lehet képregényfilmnek nevezni: Arthur Fleck karaktere és a Jokerben látott események sosem láttak napvilágot füzet formában. Ám Phillips és alkotótársai hűek az univerzumhoz, a karakter eredetsztorija így a '70-es évek végének, '80-as évek elejének Gothamjében játszódik, több emblematikus helyszín is megjelenik, valamint számtalan utalás fedezhető fel a DC mondakörre, miközben a tálalás alapvetően realista, legalábbis az akkori mocskos, bűnnel szennyezett New York hangulata uralja a filmben ábrázolt világot. A Joker elsősorban éjsötét pszichológiai- és egzitencialista thrillerként működik, hiszen bár illeszkedik a filmes univerzumba, Phillips és alkotótársai a főhős fokozatos megőrülésén túl azt a közeget igyekeznek bemutatni, amely egy ilyen kaliberű fő... több»

1
 
Lubi   2019. 10. 04.

a nap véleménye

A komédia bohóckirálya

Az önálló Joker mozifilmről sok mindent lehetett előzetesen hallani. A Warner Brothers stúdió külön Black Label részleget hozott létre a film kedvéért, ahol a fősodorbeli DC univerzumtól független, korhatáros, felnőtt közönséget megcélzó alkotásokat készítenek. A rendező az a Todd Philips lett, aki a Másnaposok filmekkel szerzett magának ismertséget. A főszerepben pedig Joaquin Phoenix. Róla érdemes tudni, hogy alaposan megválogatja a szerepeit, és nem vállal el olyan produkciókat, amiknek a forgatókönyve nem nyeri el a tetszését. Ezen felül a Joker első képregényfilmként tudta elhozni a neves Velencei Filmfesztivál fődíját, az Arany Oroszlán díjat. Ezek után mindenki tűkön ülve várhatja, hogy maga is megtapasztalhassa ezt a filmélményt. A Joker egy karakterdráma. Alapos részletességgel mutatja be labilis főhőse útját az összeroppanás felé. Megismerhetjük az embert a bohócfesték mögött. Választ kapunk rá, hogy milyen események láncolata szülte a Jokert, és mi kell ahhoz, hogy egy beteg ember az ikonikus bűnkirállyá váljék. Ehhez pedig a film olyan társadalmi hátteret és kiszolgáltatott léthelyzetet teremt, ami 2019-ben is nem, hogy aktuális, de mélyebbre ható, mint egy savas fürdő harminc évvel ezelőtt. Merész próbálkozás a komor Batman ellenpólusaként megjelenő színes, vidám bohócot pszichológiai tüneteket produkáló áldozatként vászonra vinni. Ugyanakkor a Joker megszületése é... több»

 
elekm90   2019. 12. 20.

Az előzetesből számítottam rá, hogy várhatóan egy minőségi drámáról és nem egy típikus szuperhős filmről lesz szó, azonban az egyébként magas elvárásaimat is felülmúlta. Joaquin alakítása nagyon kellett hozzá, a néző szimpatizál és azonosulni tud az általa formált Joker karakterrel. Külön meglepetés, hogy épp Todd Phillips-re esett a választás, a rendezés mellett az operatőri munka is kiemelkedő. 9/10

 
iq.csabi   2019. 10. 06.

Fantasztikus film. Ebből a filmből, amit ki lehetett hozni kihoztak. Brutális, félelmetes, néhol vicces és teljesen érthető Joker miért is lett ilyen őrült. Nagyon jó társadalom kritika is egyben a film. Joaquin Phoenix valami eszméletlen jó, teljesen eggyé vált a szereppel. Nem egy tipikus képregény film, ami nem is baj.

 
Nagyonjóképű   2020. 02. 24.

Joaquin játéka egészen pazar, maga a történet sem a megszokott

 
zoltyah   2019. 10. 07.

Az év filmje nálam, és oscart érdemel J. Phoenix alakítása miatt legföképp, de a rendezés is magaságos, vagyis inkább zseniális.

 
Adepto   2020. 02. 06.

A nevetés itt nem ragadós

A VÉLEMÉNY SPOILERT TARTALMAZ! Nem olvastam a képregényeket, csak filmes "élményeim" vannak és a Gotham sorozat. Biztosan sokan fognak engem virtuálisan szemmel verni vagy kövekkel megdobálni, de nekem ez borzasztóan szenvedős volt. Többször néztem, hogy mennyi van még hátra. Pedig nem lehet azzal megvádolni, hogy ezer éve vártam már ezt a filmet, vagy, hogy a kritikák alapján nagy reményeket fűztem volna hozzá (amúgy is ezt igyekszem kizárni, persze néha lehetetlen). Tehát ezek sem befolyásolták az élményt. Az a gond, hogy az alább részletezett, számomra zavaró tényezők mellett szinte nem is tudtam értékelni azt a fajta társadalomkritikát, amit közvetíteni akart a film. Az, hogy betegség miatt nevet, már ha tényleg így van, számomra elkeserítő ötlet volt. Nekem Jokerről az jut eszembe (lehet furán fogok fogalmazni), hogy a nevetése a jellemének egyfajta kiteljesítése, amitől ő lesz A Joker. Az ő nevetése nem akaratlan, hanem a személyisége része. És amúgy félelmetes, hátborzongató, érezhető benne az őrület. Itt idegesítő volt és fárasztó hallgatnom. Nem úgy, mint pl. Cameron Monaghanét a Gothamben. Ott Jerome Valeskaként mondja, hogy semmi sem ragadósabb/fertőzőbb a nevetésnél. És ott tényleg így volt. Amikor őt hallgattam, néha önkéntelenül is vele nevettem. Nagyon fura volt. Ez itt hiányzott. Nekem ez így csalódás volt. Hogy emiatt-e, vagy valami másért, de nekem kevés volt ... több»

 
bbozsi   2019. 11. 16.

Aggaszt a deviancia normalizálásának korszelleme, pláne egy ennyire hatásosra csinált filmnél. Megmutatja a legszélesebb közönségnek, hogy úgy nagyjából milyen egy művészileg erős film, épp csak nem az. Azért Joaquin Phoenixért mindenképp érdemes végignézni.

 
Vitya   2019. 11. 13.

Nagyon gyenge film. Egysíkú, unalmas. Nem érdemes megnézni. Végig unatkoztam rajta. Se jó sztorija, sem humora nincsen. Felejthető, ne válasszátok ezt a filmet!

 
imreacs82   2019. 10. 20.

Joaquin Phoenix alakítása mondhatni zseniális. Jobb karaktert nem is találhattak volna Joker szerepére. Megvan hozzá az arca, a mimikája, és hiteles kiállása.

 
Caravaggio1978   2019. 10. 31.

2019 ben a legjobb számomra

Nem húzom túl hosszúra de óriási színészi teljesítményeket láthatunk,a történet tökéletes minden kis részletig,fantasztikus mozi.A legelgondolkodtatóbb az egészben az hogy ilyen világban élünk ,ilyen emberek között.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.