Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
31
Szereplők
20
Vélemények
73
Képek
7
Videók

Vélemények: Joker (2019)

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
Milanman   2019. 10. 07.
Egy ikonikus gonosz előtörténete

"Rossz napom volt." – mondja egy ponton a film eseményeinek tragikus elszenvedője. Arthur Flecknek többé-kevésbé minden napja ilyen, egészen a film kb. háromnegyedénél történő felismerésig, ami aztán teljes mértékben felszabadítja, de ne szaladjunk ennyire előre. A Joker a DC képregényes univerzum egyik legikonikusabb "gonoszának" egyfajta előtörténete. Láttunk már korábban párat a képregények lapjain, rajzfilmekben, mozifilmekben egyaránt. Ahogy peregnek a film kockái, a nézőben nagyon hamar nyilvánvalóvá válik, hogy nem szokványos képregényfilmet néz, itt most sokkal többről, valami egészen másról van szó. Nem újdonság önmagában, hogy a műfajt az alkotók társadalomkritikai eszközként has... több»

 
TomÁcs   2019. 10. 13.

Az év bombameglepetése, remek alakításokkal, zenékkel és egy izgalmas történettel.


 
Ákos Varga   2019. 09. 15.
A szomorú bohóc ébredése - Joker

Úgy tűnik, hogy a DC, ha már univerzumépítésben jócskán lemaradt a nagy konkurens Marvelhez képest, megtalálta a nyerő receptet: Batman ikonikus nemezisének eredettörténete olyan mélyre ás, ahová képregényfilm még nemigen merészkedett. Hogy a Joker minősége és szerzői felhangja mennyire köszönhető a projekten eleinte dolgozó, majd a The Irishman miatt távozó Martin Scorsesének, azt nehéz lenne megmondani, de tény, hogy sokan már jó előre a Taxisofőr, illetve a Komédia királya stílusát és téziseit vélték felfedezni a filmen. Todd Phillips (Cool túra, Másnaposok, Terhes társaság) munkáját ráadásul a szó szoros értelmében nem is lehet képregényfilmnek nevezni: Arthur Fleck karaktere és a Joker... több»

1
 
BoBamburg   2019. 10. 12.

Hirtelen ötlettől vezérelve ültünk be az egyik esti vetítésre, és ugyan eleinte voltak kétségeim, mivelhogy utóbbi időkben rengeteg olyan filmet dicsértek sz@rrá, mint pl az Aquaman vagy Wonder Woman, amik szerintem borzalmasan rossz és gyenge produkciók voltak. Így jogosan tartottam kissé a filmtől, hogy ezzel is így járok, sőt, rosszabbul, mert az előbb említett két karakterrel ellentétbe Joker tényleg király karakter, és kár lenne elcseszni (lásd Suicide Squad (jó,jó, ott nem csak ő volt elcseszve, hanem minden)). De meglepődve tapasztaltam, hogy ez egy iszonyat erős és zseniális dráma, ami szakít a szuperhősös műfajjal és egy tökéletes társadalomkritikát farag az egészből. Mindemellett nagyszerű film azoknak is, akiket hidegen hagy a Marvel és Dc mozis őrület.

 
iq.csabi   2019. 10. 06.

Fantasztikus film. Ebből a filmből, amit ki lehetett hozni kihoztak. Brutális, félelmetes, néhol vicces és teljesen érthető Joker miért is lett ilyen őrült. Nagyon jó társadalom kritika is egyben a film. Joaquin Phoenix valami eszméletlen jó, teljesen eggyé vált a szereppel. Nem egy tipikus képregény film, ami nem is baj.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2019. 10. 09.
Arthur ébredése, avagy a város, amely JOKERT csinál egy hétköznapi emberből

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT::: Hol is lehetne elkezdeni, hiszen olyan erővel adta át a nézőnek ez a dráma-krimi a benne rejlő erőt, hogy az már teljesen más szintet képvisel, és ezt próbálom mindenféle „egekbe emelés” nélkül leírni. Sok részre le lehet bontani, és elemezgetni lehet Todd Phillips alkotását, mivel remekül tükrözi a világunk sanyarú „mocskát”. Belevitte egy DC előtörténetbe a mai társadalom ékes hibáit. Az elnyomásra, az elégtételre, a gazdagok és szegények közti állandó ellentétekre operál egyrészt a Joker. Ugyebár Arthur Flecket, akit Joaquin Phoenix alakított – nem is akárhogyan, de ezt majd csak később – elképesztő jól mutatták be a játékidő elejétől, a... több»

 
HETEDIK   2019. 10. 06.
Egy beteg társadalom

Régóta vártam már egy ilyen filmre, ami részletesen bemutatja, hogyan tud egy alapvetően jó szándékú emberből elmebeteget csinálni ez az úgynevezett "civilizált" társadalom. Nem gondoltam volna, hogy ezt egy Joker-film fogja beteljesíteni, de végül így lett. Már a kezdés nagyon hatásos, ahogy Phoenix karakterét csak úgy szórakozásból néhány suttyó jól összeveri, megadja az egész film komor és lélekölő hangulatát, amit a fájdalmas hegedű muzsika is végig kísér. Láthatjuk, ahogy a későbbi Joker mindent elkövet, hogy megnevettesse az embereket, de ezt újra és újra semmibe veszik, sőt, még jól ki is gúnyolják, és még az állásából is kirúgják. A folyamatos negatív behatások pedig folyamatosan tol... több»

 
Lubi   2019. 10. 04.
A komédia bohóckirálya

Az önálló Joker mozifilmről sok mindent lehetett előzetesen hallani. A Warner Brothers stúdió külön Black Label részleget hozott létre a film kedvéért, ahol a fősodorbeli DC univerzumtól független, korhatáros, felnőtt közönséget megcélzó alkotásokat készítenek. A rendező az a Todd Philips lett, aki a Másnaposok filmekkel szerzett magának ismertséget. A főszerepben pedig Joaquin Phoenix. Róla érdemes tudni, hogy alaposan megválogatja a szerepeit, és nem vállal el olyan produkciókat, amiknek a forgatókönyve nem nyeri el a tetszését. Ezen felül a Joker első képregényfilmként tudta elhozni a neves Velencei Filmfesztivál fődíját, az Arany Oroszlán díjat. Ezek után mindenki tűkön ülve várhatja, ho... több»

 
zoltyah   2019. 10. 07.

Az év filmje nálam, és oscart érdemel J. Phoenix alakítása miatt legföképp, de a rendezés is magaságos, vagyis inkább zseniális.

 
Timon   2019. 10. 08.

Tartalmaz spoilereket és cselekményelemzést. Képregényfilmtől nem nagyon vártam el,hogy ennyire a dráma mélységeibe tud nyúlni,de ezzel a filmmel mégiscsak megcsinálták a korábban szinte lehetetlent. Elejétől végéig olyan légkör veszi körül,hogy az abszolút helytálló:történik bármi is a filmben,a legerősebben fejti ki hatását.Elején például felsejlik ,,némi" baljós sejtelem,mégsem olyan meglepő közeledve a vége felé,vagy egy hasonlatos beütés.Nem könnyű egy ilyen lelki problémákkal küszködő ember életét megérteni,aki rendszeresen negatív kritikával szembesül minden igyekezete ellenére,de mire lehetősége volna az erősségét használni(már amennyire sikeresen),addigra már a célon is túllő.Úgy nevezem ezt,hogy a szeszély még az őrületet is felülmúlja.Ezt valószínüleg nem tudták volna jobban bemutatni. Az idei filmek közül a legjobbak közé sorolom. 10/10

 
Artúr   2019. 10. 18.

Tartalmas és mély érzelmekkel teli volt ez a film. A színek, hangok sokszor felkavaróak. Joaquin Phoenix nem azért volt szerintem eszméletlen, mert x kilót le tudott fogyni, hanem mert olyan szintű átlényegülés vitt vászonra, amire biztosan csak nagyon kevesen képesek a komoly színészek közül is. Mindenképpen megtekintésre ajánlom. Arról a kérdésről, hogy mennyire promotálja a bűnözést a film: Véleményem szerint inkább arról szól, hogy a társadalom általunk elhagyott, lemaradt rétegeiben élő egyének elhanyagolása milyen kockázatokat jelent össztársadalmi szinten. Arról szól a film, hogy az emberi szellem mennyire törékeny, hogy milyen mély sebeket tudunk ejteni másokban és hogy ezek milyen nehezen gyógyulnak. SPOILER Nekem tetszik, hogy az alkotás mintegy függönyt rántja le a nemtörődömséget az élet színpadáról és azután meztelen valójában okádja a képünkbea tényt, miszerint mi magunk alkotjuk saját gonoszainkat. A film egy iskolapéldája annak, hogy hogyan gyárts terroristát, sorozatgyilkost, bántalmazót. Véleményem szerint az emberek előtt nem hallgatni kell a problémákról, hanem meg kell mutatni nekik azokat. Azt gondolom, hogy a film egy nagy felkiáltó jel, és tökéletesen betölti a szerepét.

 
Magdolna Darázs   2019. 10. 11.
Döbbenetes valóság ábrázolás

Akik nem ehhez hasonló körülmények között élték gyermekkorukat biztosan nem értenek egyet velem! Nyilván nem mindenki lesz gyilkos, bosszúálló, de a terrort a lelki sérelmeinket egy életen át hordozzuk. Nagyon nehéz tisztességes, felzárkózó emberként venni az akadályokat és ugyan a szerint tanulni, teljesíteni, mint egy kiegyensúlyozott embernek. Ma ezeket a gyerekeket (már akit a környezete felfedez és jelenti) kiemelik a családból a bántalmazás miatt. Engem nagyon mélyen érintett érzelmileg a film. Joaquin Phoenixet szenzációs figurát alakított. Ez a film a mai hűen tükrözi a mai társadalom helyzetét. Nagyon ajánlanám kórházak pszichiátereinek , szociális intézményekben dolgozóknak , iskolák hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkozó szakdolgozóinak. A főszereplővel kapcsolatban személyes véleményem,; nézve civil emberként a szemét, a gesztusait, a lerágott körmét.....nem túl sokat kell ehhez a karakterhez hozzá tennie. Elnézést az utolsó mondatért, de a páromat is azok a karakter szerepek találták meg, mint amilyen személyiség Ő maga volt!

 
dovetusfurdo   2019. 10. 13.
Hát igen...

Hatalmasat játszott a filmben a "Joker" -t alakitó színész. Több betegebb dolgot vártam volna a filmtől , több vért , több szenvedést nálam ezért nem kap öt csillagot.

 
Péter Németh   2019. 10. 13.
Az egyik legjobb film amit valaha láttam.

A Joker film szinte tökéletesen elkészített mestermű. A zene, a képi világ és a hangulata is nagyon passzol a karakterhez. Phoenix zseniális alakítása teszi páratlanná a filmet.

 
Cliff Booth   2019. 10. 07.

Tisztességes munka. Remek forgatókönyv, alakítás és atmoszféra, némi társadalomkritikával fűszerezve.

 
SunnyM   2019. 10. 05.

Oké, ez a film egyszerűen zseniális. Bár nem igazán értem, miért nem tud egyszerűen mit kezdeni vele a kritika, ennek ellenére most először gondolom azt, hogy a közönségsikerből kiindulva, a nézők részéről teljesen megalapozott a rajongás. Mégsem egy egyszerű közönségfilmről van szó, nagyon mélyenszántó, ugyanakkor rendkívül izgalmas film.

 
Mantracz   2019. 10. 04.
Kiemelkedő filmtermés

Sosem gondoltam volna, hogy ezt mondom, de ez az a film, ami szerintem egyszerűen nem kapott elég hype-ot az elmúlt hónapokban. Nyilván elég szépen felépítették a marketinget, és szépen be is harangozták, de ennél sokkal, de sokkal többet érdemelt volna. Meggyőződésem ugyanis, hogy a Joker több egy idei kiemelkedő filmtermésnél, bár egyelőre nem merném megkockáztatni, hogy mérföldkőnek nevezzem, de minden kétséget kizáróan fontos filmalkotás már most. Az még hagyján, hogy nem egy szuperhősfilmről van szó, de akár egy tűéles kórképről is beszélhetünk. Tűéles képet ad ugyanis Arthur Fleck kiszolgáltatottságáról, a vele szembeni intoleranciáról a társadalom részéről. Azt hiszem, ez a helyzet i... több»

 
romcul   2019. 10. 03.

Megkockáztatom, hogy a kategóriájában ez az évszázad eddigi legjobb filmje. Minden képkockája a helyén van, tökéletes kritikát fogalmaz meg a társadalommal szemben, ráadásul nem az eredményre összpontosít, hanem az utat mutatja le, ami olyanná tett Jokert, amilyen.

 
Magyar László   2019. 10. 15.
Az év filmje!

Sőt, nem az év hanem az évtized filmje! Imádtam minden percét, tökéletes mestermű! Háromoszor néztük meg és még mindig beleborzongok a abba ami a végén történt a stúdióban.

 
ringololol   2019. 10. 06.

Kettős érzések kavarognak bennem, én személy szerint nem vagyok annyira elájulva a filmtől. Úgy is mondhatnám, hogy a sztori nem fogott meg igazán, számomra nem több, mint egy újabb képregényfilm, na de ami Phoenix alakítását illeti, az valami zseniális. Egyértelműen Oscar esélyes, remélem, meg is kapja.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.