A 10 legsokkolóbb filmjelenet az utóbbi évekből, amitől mindenkinek tátva maradt a szája

Ahogy lassan csordogál az idő, egyre ritkábban fordul elő, hogy a közönség valóban visszahőköl vagy „elveszti az eszét” egy váratlan esemény láttán, ami a képernyőn történik.

De örömmel jelentjük, hogy az a típusú művészet, ami akár egy nagy költségvetésű blockbustert néző tömeget vagy csupán egy, a kanapéjukon filmet néző társaságot magával ragad, még mindig létezik!

Sőt, az alábbi, megdöbbentő filmes pillanatok gyűjteménye esetében nyugodtan kijelenthetjük, hogy kevesen fogják elfelejteni a pillanatot, amikor először látták ezeket a meglehetősen friss és teljesen lehengerlő filmes eseményeket. És néhányan végül lehet, hogy még azt is megbánták, hogy egyáltalán leültek és hagyták, hogy ezt megtörténjen velük!

Bizonyos jelenetektől kezdve, amelyek egyszerűen túl intenzívek voltak ahhoz, hogy a cannes-i közönségnél is megállják a helyüket, egészen a filmgyártás egész történetének talán legbizarrabb veréséig, a világ talán soha nem heveri ki a filmesek legújabb próbálkozásait.

*SPOILER VESZÉLY*

#10

akció | fantasy | kaland | sci-fi | vígjáték

Netflix | Telekom TVGO

Borzalmas fenyegetés készül eltörölni az összes, létező univerzumot. Látszólag semmi remény arra, hogy bárki is megmeneküljön, de talán még nincs minden veszve. A létet... több»

Ha még nem voltál szemtanúja annak a mindent elsöprő bizarr zsenialitásnak, ami a Daniels-féle Mindent, mindenhol mindenkor című kiváló filmben történik, akkor valószínűleg számos emlékezetes mém és döbbent Twitter-poszt révén már találkoztál az elmebajos multiverzális történésekkel. De egy olyan filmben, amely a hot dogos kezű szerelmesektől kezdve mindent felvonultat, még mindig nyugodtan mondhatjuk, hogy a film képernyőn megjelenő káoszának vitathatatlan bajnoka egy bizonyos leszámolás, amelyben néhány pontosan elhelyezett szexuális eszköz is szerepet kap. Az innovatív és lenyűgöző harcművészeti akciót a forgatókönyv puszta abszurditásával kombinálva Michelle Yeoh Evelynje kénytelen megküzdeni egyfajta anális játékkal felszerelt csatlóssal, miközben az említett tárgy végig a hátsójában marad. A veszélyt aztán viccesen megduplázzák, amikor a multiverzális keverékhez egy másik vibrátorral felszerelt harcos is csatlakozik, így nincs más választásunk, mint nevetni, rángatózni és teljes áhítattal bámulni a lenyűgöző harci mutatványokat, míg a főszereplő végül véget vet a bizarrságnak azzal, hogy mindkét tárgyat kirántja a helyéről az epikus lassított felvételek során...Mindent egybevetve, a "sokkoló" jelző még csak meg sem közelíti azt, ahogyan ezt leírnánk...
#9

55 Mélyvíz  (2022)

(5) (5)

thriller

Amazon Prime Video

Melinda már a látszatra sem ad, félrelépéseiről mindenki tud, beleértve a felszarvazott férjet, Victor Van Allent is. A férfi meglepően higgadtan kezeli a helyzetet, épp ezért,... több»

A film vitathatatlanul legmegdöbbentőbb és legmegrázóbb pillanata valójában egyáltalán nem Ana de Armas és Ben Affleck kémiájáról szól - bár a páros így is felelős az autós előjáték egy meglehetősen megrázó (több szempontból is) esetéért. Ehelyett egy másik autós jelenet az, ami a legmegrázóbb a sok közül: Adrian Lyne, a Végzetes vonzerő rendezője azt mutatja be, ahogy de Armas Melinda Van Allenje önmagát és autós szeretőjét kényezteti egy olyan jelenetben, ami valószínűleg inkább egy soft-core pornófilmbe illene, mint egy erőtlen pszichológiai thrillerben. Őszintén szólva, Affleck és de Armas is valószínűleg jobban örülne, ha ez a filmes baki gyorsan elmerülne a streaming-szolgáltatók tengerében, és soha többé nem látná meg őket egy élő lélek sem.
#8

65 A jövő bűnei  (2022)

(9) (9)

dráma | erotikus | horror | sci-fi

Cinego | Telekom TVGO

A közeljövőben az emberek fejlődésük során megpróbálnak majd alkalmazkodni a szintetikus környezethez. Míg egyesek kihasználják a transzhumanizmusban rejlő korlátlan... több»

Néhány véres pillanat túl sok Cannes-nak - Az, hogy az emberek úgy döntenek, hogy elhagyják a cannes-i vetítéseket, mert undorodnak az eseményektől, amelyeknek szemtanúi lehetnek, nem újdonság, ha az ikonikus filmfesztiválról van szó. David Cronenberg számára sem idegen ez a jelenség, hiszen az 1996-os Crash című filmje is sokakat kifütyülésére és távozására ösztönzött, amikor megjelent a rendezvényen. Legutóbbi, A jövő bűntettei című alkotása pedig ismét arra sarkallta a "furcsa közönséget" - ahogy a rendező fogalmazott -, hogy néhány igen intenzív jelenet hatására felálljanak a helyükről, és a kijárat felé vegyék az irányt. A véres gyermekboncolástól kezdve a szűretlen bélfelvételeken át az orgazmust kiváltó sebnyalásos jelenetekig mindent tartalmazott, így nem nehéz megérteni, hogy miért nem lesz mindenkinek a kedvence ez a film. Érdemes azonban megemlíteni, hogy ugyanezen a vetítésen a premier végeztével hétperces ovációban részesült a rendező.
#7

79 Ne nézz fel!  (2021)

(54) (9)

vígjáték

Netflix

Két csillagász története, akiknek óriási médiaturnén kell részt venniük, hogy figyelmeztessék az emberiséget egy közeledő üstökösre, amely elpusztíthatja a Földet.   több»

Meztelen Meryl Streep - Joggal mondhatjuk, hogy többen hirtelen robbanásszerű nevetésben törtek ki, amikor a Netflix Don't Look Up című filmje egyfajta korai ünnepi ajándékot nyújtott át a rajongóknak. Ahogy a film világvégét jelző stáblista lepergett, nem kellett sokáig várni arra, hogy az utóbbi idők egyik legőrültebb középső stingere egy algoritmikus jóslat őrült beteljesülését eredményezze. A meztelen Meryl Streep által alakított Janie Orlean elnök és a Mark Rylance által alakított Peter Isherwell, a BASH vezérigazgatója 22 740 éves álmából felébredve felfedezték, hogy menekülő űrhajójuk lakható bolygót talált, és az oxigénszint emelkedése egyfajta happy endet sejtet. Nos, mindenki számára, kivéve az elnököt. Miután a távolban egy "gyönyörű teremtményt" pillant meg, Streep karakterét hamarosan élve felfalja az, amiről Isherwell hamarosan azt állítja, hogy egy "Bronteroc"; ugyanaz a lény, amelyről korábban azt állította, hogy a filmben a végét okozza.
#6

73 Fresh  (2022)

(15)

horror | thriller | vígjáték

Disney+

A mai világ rengeteg borzalmat rejt magában, Noa pedig a randizáson keresztül éli mindezt meg, amikor rájön, hogy új barátja nem az, akinek korábban gondolta.

Ha 2022 úgy fog bevonulni a köztudatba, mint egy olyan év, amely egyszerűen túlcsordult a meghökkentő és váratlan fordulatoktól, akkor a Sebastian Stan és Daisy Edgar-Jones főszereplésével készült Fresh valószínűleg már csak a sokkolás tekintetében is a sor élén áll. A film egy hatalmas sokkolással indít, nem sokkal azután, hogy Steve és Noah úgy döntöttek, hogy elutaznak együtt egy romantikus kirándulásra, kapcsolatuk váratlan fordulatot vesz, amikor kiderül, hogy az előbbi egy emberi "húsgyűjtő", és valójában szemet vetett a lányra. Nem sokkal azután, hogy Noah-t elkábítják és fogságban tartják, a nézők szembesülnek azzal a hátborzongató látványossággal, ahogy a kannibál, akit valójában Brenden néven ismernek, egy emberi lábat készít elő a vacsorához. Egy emberi végtag kezelésének és lemészárlásának hátborzongató látványa egy dolog, de Brenden laza tánca és vidám konyhai bohóckodása csak még jobban fokozza az egész helyzet perverzitását. Mindent egybevetve, a Fresh nagy részében valószínűleg azt sem fogod tudni, hova nézz, miközben a kannibál falatozás számos példáján akadsz ki épp. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy egy bizonyos karaktert egy ponton hirtelen kasztrálnak...
#5

66 Az Északi  (2022)

(26) (14)

akció | dráma | fantasy | kaland | thriller | történelmi

SkyShowtime | Telekom TVGO

A 10. század Izlandján járunk, amikor egy fiatal herceg bosszút esküszik apja halála után. A férfi nem nyugszik, amíg meg nem találja a gyilkosokat, és meg nem fizet a... több»

Olga váratlan védelmi mechanizmusa - Robert Eggers a modern kor egyik legnyersebb és legkompromisszumkészebb játékfilmjét produkálta a viking herceg, Amleth bosszúhadjáratáról szóló epikus történetével, amelyben Amleth megpróbál bosszút állni apja meggyilkolásáért, és úgy tűnik, azt a feladatot tűzte ki maga elé, hogy sokkolja a közönségét Az Északi 137 perces őrülete alatt. Mégis, még ha Alexander Skarsgård már említett Amleth-je érthető módon a film során a legtöbb figyelmet kapta is a rutinszerű kegyetlenkedéseivel, Anya Taylor-Joy Olga-ja volt az, aki a film legmegdöbbentőbb jelenetét adta a közönségnek. Mivel a rendező gyakran utalt arra, hogy a nemi erőszak beteges veszélye állandóan jelen van ezekben a barbár viking időkben, Eggers egy bizonyos jelenetben váratlan taktikát alkalmazott, hogy elkerülje a tényleges látványt, amikor Olgát akarata ellenére elrabolják. Olga felhúzza a ruháját, hogy kiderüljön, hogy nagyon is benne van, majd a menstruációs rongyával bekeni az aljas fickót, aki megpróbálja megerőszakolni őt. Az említett csavar valójában Taylor-Joy ötlete volt, Eggers pedig örömmel tett eleget a kérésnek, mivel később megjegyezte, hogy a zseniálisan sokkoló jelenet "nagyszerű volt".
#4

80 Pókember: Nincs hazaút  (2021)

(39) (14)

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Netflix | Telekom TVGO

Peter Parker számára legutóbb nem alakult túl szerencsésen az európai kiruccanás. Hazatérve azonban nem várt nehézséggel kell szembenéznie, hiszen valódi kiléte Pókemberként... több»

Bár könnyű lenne a Marvel Cinematic Universe történetének legrosszabbul őrzött titkára mutogatni, mint az utóbbi idők legnagyobb filmjében szereplő legmegdöbbentőbb eseményre, egy másik pillanat vitathatatlanul jobban megdöbbentette az embereket, mint Andrew Garfield és Tobey Maguire visszatérése. A marketinganyagban Zendaya MJ-jétől Happy Hoganig mindenkit a Peter Parker felé tartó multiverzális háború szívszorító áldozataiként mutattak be, de kevesen voltak felkészülve arra, hogy Marisa Tomei May nénije a film érzelmes csúcspontján a romok között a fűbe harap. És mivel May látszólag elhárította az ördögi támadást, amelyet a visszatérő Willem Dafoe által alakított Zöld Manó követett el, a sérülései az eredetileg feltételezettnél súlyosabbnak bizonyultak, így a jelenet végére egészen szíven üt minket a halála. Adjuk össze ezt Tom Holland lesújtó alakításával, ahogy May utolsó pillanatait feldolgozza a "nagy hatalom, nagy felelősség" kijelentés után, és máris megvan az egyik legövönalulibb ütés a közelmúlt filmes emlékei közül. Ez, párosulva azzal, hogy a bolygón minden ember elfelejtette a létezését, pokolian keserű pirulát jelentett mind Peter, mind az MCU fandom számára.
#3

69 King's Man: A kezdetek  (2021)

(19) (10)

akció | kaland | krimi | thriller | vígjáték

Disney+ | Telekom TVGO | TV-ben (Mozi+, csütörtök 01:33)

A világszerte rendkívüli népszerűségnek örvendő Kingsman széria előzményfilmjében egészen a huszadik század elejéig utazunk vissza, hogy szemtanúi legyünk a titkos... több»

Conrad végzetes hibája - Az, hogy a közönség hitetlenkedve dörzsölje a szemét egy főszereplő halála miatt, nem újdonság Matthew Vaughn Kingsman-sorozatában. Mégis, míg Harry "Galahad" Hartnak szerencséje volt, hogy végül életben maradt, hogy egy újabb napot harcolhasson Az aranykörben, úgy tűnik, hogy Conrad Oxfordnak nem adatik meg ugyanez a luxus a King's Man előzményfilm hátborzongató végkifejlete után. Miután diadalmasan túlélte a veszélyes senki földjét, amikor egy sebesült brit ügynök létfontosságú információit kellett megszereznie, a dolgok váratlan és mélyen felkavaró fordulatot vesznek, amikor visszatér a saját lövészárkába. Miután csapattársai egy katona hátán összetévesztik őt egy német kémmel, kiderül, hogy Conrad valójában nem az az "Archie Reid", akinek állítása szerint nevezi magát - Oxford titokban helyet cserélt a skóttal, hogy elkerülje apja próbálkozásait, amelyekkel távol akarja tartani őt a háborútól -, a bátor fiatalembert pánikszerűen hamarosan egyenesen a fejbe lövik.
#2

akció | dokumentum | vígjáték

HBO Max | Netflix

Közel 10 év után Johnny Knoxville és csapata visszatért, hogy még őrültebb mutatványokat hajtsanak végre. Ezt senki se csinálja utánuk!

Johnny Knoxville's Bull Ride - Néhány dologra mindig számítani kell, amikor leülünk, hogy megnézzük a Jackass-széria legújabb részét. F*szos és herezacsis viccek verik ki időnként a szemgolyóidat.... Az, hogy a sz*r szó szerint a ventilátorba (vagy a plafonba) csapódik, szinte biztosra vehető. Johnny Knoxville pedig mindent megtesz, hogy alaposan felbosszantson egy kifejlett bikát. Mégis, még ha mindennek tudatában is kapcsoljuk be a Jackass Forevert, kevesen voltunk felkészülve arra, hogy a Jackass legutóbbi főszereplőjének legújabb prankje milyen súlyos lesz. A Knoxville által "A bűvös trükk" néven emlegetett rész során a rettenthetetlen kaszkadőrgép bűvészjelmezbe öltözve, őrülten csapkodva, kalimpálva próbálja megülni a bikát... A dolgok még ijesztőbb fordulatot vettek, amikor gyorsan kiderült, hogy Johnnyt határozottan kiütötte a bika, és a színésztársai hitetlenkedő kiáltásait hamarosan aggódó csend váltotta fel. Végül az említett mutatvány miatt a Jackass sztárja súlyos agykárosodást szenvedett, és hónapokra volt szüksége a teljes felépüléshez. Szóval ne számítsunk arra, hogy a Jackass egyhamar újra bikára ül...
#1

akció | fantasy | horror | kaland | sci-fi

Disney+ | Telekom TVGO

Kinyílik a titokkal és őrülettel teli multiverzum ajtaja. Most, hogy Vasember és Amerika Kapitány távozott a Bosszúállók: Végjátékban vívott ádáz küzdelem után, az egykori... több»

Fekete Villám és Xavier professzor durva végjátékai - A lista többi szereplőjéhez képest viszonylag langyos vizekre evezve, Sam Raimi legutóbbi próbálkozása, hogy a Marvel Studios-t nyugtalanítóbb utakra csábítsa, nem teljesen hozta azt a horrort, amit az olyan rendező ígért, akit többek között az Evil Dead-sorozatról ismertek. Azonban két sokkoló ütés, amely minden bizonnyal nem kevés fiatal rémálmát fogja foglalkoztatni az elkövetkező hónapokban, kétségtelenül az MCU történetének eddigi legszörnyűbb eseményei közé tartozik. Ahogy az újonnan bemutatott Illuminátusok szembeszállnak Elizabeth Olsen hátborzongató Skarlát Boszorkányával a film felénél, a megállíthatatlannak tűnő Fekete Villám (a visszatérő Anson Mount) hamarosan egy váratlanul lepecsételt szájkosárral találja magát szemben, így nem tudja kiereszteni hiperszonikus hangját. Hogy ne maradjunk alul, Patrick Stewart visszatérő Charles Xavier-je is brutális véget ér, csakhogy ezúttal szó szerint kettétörik a koponyája, amikor kétségbeesett próbálkozásai során megpróbálja elérni Wanda Maximoffot a saját elméjében. Egyszerűen fogalmazva, Az őrület multiverzuma nem volt épp egy horror hazafutás. De ez a két véres haláleset biztosan sokáig élni fog az emlékezetünkben.