2017.12.11   szerző: hp   hozzászólások: 0

A Coco zsinórban harmadik hétvégéjén is behúzta a bevételi toplista első helyét.

A Pixar animációja nem talált kihívóra, bődületes évet fog zárni a Warner

A Pixar kritikus- és közönségkedvenc filmje, a Coco harmadik hete veretlen az amerikai mozikban. A produkció újabb 18 millióval gyarapította bevételeit, míg világszerte közel 400 millió dollár értékben váltottak rá jegyet a mozizók, és bár a Pixar korábbi blockbustereit még ezzel az összeggel sem fogja tudni lekörözni, a stúdiónak nem lehet oka panaszra.

A dobogó második fokát Az Igazság Ligája szerezte meg, ehhez azonban elég volt mindössze 9,5 millió dollár. Azonban épp ennyi hiányzott ahhoz, hogy a Warner a hollywoodi stúdiók mezőnyében elsőként lépje át a 2 milliárd dolláros bevételt az amerikai piacon. A DC legújabb képregény adaptációja az elmúlt hetekben meglehetősen közepesen teljesített a tengerentúlon, azonban világszerte özönlöttek rá a nézők, így összesen már 613 milliónál jár.

A harmadik helyen  Julia RobertsJoseph Gordon-LevittOwen Wilson és Jacob Tremblay drámája, a hetek óta kimagaslóan szereplő Az igazi csoda végzett a maga 8,4 milliójával. A kiváló kritikákat kapó film csütörtöktől a hazai mozikban is látható.

Az egyetlen országos premier, a  Morgan FreemanTommy Lee Jones és Rene Russo nevével fémjelzett Csak most kezdődik 3,18 milliós bevétellel nem fért be a top10-be, azonban a negyedik helyet egy olyan film csípte meg, melyet a mezőny többi tagjához képest nem 3200-3500 vásznon, hanem mindössze 840-en vetítettek. Ez a film pedig nem más, mint a James Franco főszereplésével bemutatott A katasztrófaművész, mely simán besöpörhette volna az első helyet is, ha több vásznon mutatják be. A 6,4 milliós bevétel azonban így is szenzációs.

A mezőny hátsóbb régióiban nem történt jelentős változás. Továbbra magabiztosan szerepel a hat hete vetített Thor: Ragnarök, valamint a Gyilkosság az Orient expresszen és a Megjött apuci 2 is. Mindkét filmet pontosan öt hete mutatták be.

A top10-es listát idelent találjátok. 

#10

akció | vígjáték

Ebben az akció-vígjátékban egy volt FBI ügynöknek és egy tanúvédelemben résztvevő volt ügyvédnek félre kell tenniük a kicsinyes rivalizálásukat, hogy elhárítsanak egy... több»

$3,181,568    
#9

75 Lady Bird  (2017)

dráma | vígjáték

Christine „Lady Bird” McPherson teljesen olyan, mint az édesanyja, Marion, aki szeretettel teljes, makacs és egyben határozott is, és akivel állandóan nézetkülönbségeik... több»

$3,547,469    
#8

80 A csillag  (2017)

animáció | családi | fantasy

Bo, a kicsi, de bátor szamár meg van róla győződve, hogy többre hivatott, mint hogy egy kis názáreti malomban robotoljon egész életében, ezért egy nap minden bátorságát... több»

$3,675,000    
#7

dráma | krimi | misztikus

Az Európát átszelő vonatút rejtélyes gyilkosság színterévé válik. Tizenhárom idegen reked összezárva a vonaton, s mindegyikük gyanúsított. Mindenkinek van múltja,... több»

$5,100,000    
#6

73 Megjött apuci 2  (2017)

vígjáték

Brad (Will Ferrell) és Dusty (Merk Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és... több»

$6,000,000    
#5

80 Thor: Ragnarök  (2017)

akció | fantasy | kaland

A Marvel Studios új filmjében Thort pörölyétől megfosztva bebörtönzik az univerzum túlsó felén. Az idővel versenyt futva próbál visszajutni Asgardba, és megállítani a... több»

$6,291,000    
#4

dráma | életrajzi | vígjáték

A katasztrófaművész Tommy Wiseau kultuszklasszikusa, A szoba forgatásába nyújt humoros, de kendőzetlen bepillantást. Ez az a produkció, melyet minden idők legjobb rossz... több»

$6,435,514    
#3

88 Az igazi csoda  (2017)

családi | dráma

Egy új közösségbe bekerülni mindenkinek nagy kihívás – de van, akinek még annál is nagyobb. Auggie Pullman (Jacob Tremblay) jó fej, okos, kedves és már ötödikes, mégis most... több»

$8,450,000    
#2

akció | fantasy | kaland

Bruce Wayne tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince segítségével csapatot... több»

$9,595,000    
#1

89 Coco  (2017)

animáció | családi | fantasy

A Coco történetének főhőse egy fiatal fiú, Miguel, aki annak ellenére, hogy családja több generációval ezelőtt rejtélyes okokból elhagyta a zenészi hivatás tradícióját,... több»

$18,303,000