A Stranger Things sztárjainak 12 legrosszab filmje (melyeket talán szeretnék is, ha elfelejtenél)

A Stranger Things ötödik és egyben utolsó évadával a Netflix megasikere már majdnem a végéhez ért. Végignéztük, ahogy a Stranger Things gyerek színészei tinédzserekké nőnek, és láttuk, ahogy a tinédzserekből felnőttek lesznek. Az olyan színészek, mint Joe Keery és Millie Bobby Brown a sorozat sikerét hollywoodi karrierre váltották.

Most, hogy ennyi mindent láttunk már a Stranger Things szereplőiből máshol is, igazán nem titkolhatjuk el, hogy nem minden alkalommal a legjobb projekteket választották. A fiatal felnőtt színészek közül sokan szerepeltek már néhány kritikusok által lehúzott filmben. De ne feledkezzünk meg a sorozatot vezető fantasztikus felnőttekről sem. Winona Ryder és David Harbour nagyszerűek Joyce és Hopper szerepében, de hosszú pályafutásuk során ők is szerepeltek már jó pár béna filmben. A Stranger Things színészeinek legbénább filmjeiből szemezgettünk. Ezek azok, amiket esetében a színészek maguk is valószínűleg azt kívánják, bárcsak máris elfelejtenénk őket.

#12

40 Sötétség  (2016)

(2)

horror | thriller

Egy család hazatér a Grand Canyonnál töltött vakáció után, azonban nyomukban természetfeletti erők járnak.  több»

A Megőrölök érted és A bolygó neve: Halál sztárja, Paul Reiser a Stranger Things 2. évadában landolt. Dr. Sam Owens szerepében Reiser a Matthew Modine által alakított Dr. Brenner nyitott gondolkodású ellentéte. Végül, annak ellenére, hogy a Hawkins-laborban dolgozik, Owens Joyce és Hopper pártjára áll. Reiser hosszú karriert futott be, így nem meglepő, hogy egy-két rosszabb filmben is láthatjuk. Az azonban ritka, hogy olyan filmben szerepeljen, amelyet szinte mindenki utál, aki megnézte. Ez történt a 2006-os The Darkness című filmmel, amely a Rotten Tomatoes-on mindössze 3 százalékot ért el. A The Darkness egy olcsó thriller, ami horrorfilmnek álcázza magát. A Kevin Bacon főszereplésével készült természetfeletti thriller csordultig van klisékkel. Amikor Pete Taylor (Bacon) fia, Michael (David Mazouz) furcsán kezd viselkedni, miután hazatértek a nyaralásból, a Taylor családot egy természetfeletti erő kezdi kísérti. Reiser alakítja Simon Richardsot, Pete jószándékú munkahelyi felettesét.  A gonosz erő természete végül nélkülözi az ijesztő faktort, és inkább a film saját Achilles-sarkává válik. Ahol a The Darkness kiemelkedőt ad, az a faji sztereotípiák és az indián kultúra eltulajdonításának ábrázolása.
#11

54 Power Rangers  (2017)

(14) (67)

akció | kaland | sci-fi

Jason, Kimberly, Bill, Trini és Zack, öt átlagos tinédzser, akiket hétköznapi dolgok foglalkoztatnak. Alig ismerik egymást, ám a sorsuk végzetszerűen összefonódik. Egy nap... több»

Ha már elfelejtetted, hogy néhány évvel ezelőtt megjelent egy Power Rangers film, az érthető. A Power Rangers franchise kiábrándító rebootjából hiányzott minden szív. Legambiciózusabb döntése az volt, hogy viszonylag ismeretlen színészeket választott a rangerek szerepére, de végső soron ez is a kudarc része volt. Még Elizabeth Banks mint Rita Repulsa és Bryan Cranston mint Zordon sem tudta a nézőtérre ültetni az embereket. Mielőtt Dacre Montgomery csatlakozott volna a Stranger Things 3. évadához, mint Billy Hargrove, Max bátyja, aki végül teljesen gonosszá válik, ő volt a film Vörös Őrszeme. A film Angel Grove kisvárosában kezdődik, ahol a középiskolás Jason Scott (Montgomery) találkozik azokkal a barátaival, akik végül Power Rangers társai lesznek. Van néhány próbálkozás az LMBTQ és neurodivergens reprezentációra, de ezek inkább tűnnek a kötelezőnek és így rendkívül kontraproduktívnak, mint a karakterek fontos elemeinek. És bár Montgomery remek munkát végez Jason Scott szerepében, a Power Rangers sosem találja el azt a hangot, amelyről a franchise szórakoztatóbb részei ismertek.
#10

66 47 méter mélyen  (2017)

(38) (9)

dráma | horror | kaland | thriller

Két lánytestvér Mexikóban nyaral, ahol a tengerpart és az éjszakai élet segítik a könnyed kikapcsolódásukat. A lányok egy nap extrém cápanézésre indulnak, s a kirándulás... több»

Matthew Modine, aki Stanley Kubrick Full Metal Jacket című filmjében a Joker nevű tengerészgyalogost alakította, azóta hosszú tévés és filmes karriert futott be, és végül megkapta Dr. Martin Brenner szerepét a Stranger Things című sorozatban. 2017-ben azonban szerepet vállalt a 47 méter mélyen című filmben, amely egy mélyen felejthető bejegyzés mindenki kedvenc giccses alműfajában, a cápás horrorban. Bizonyos területeken "In the Deep" néven is ismert. A sablonos thrillerből hiányzik minden eredetiség. Amikor a nővérek, Lisa (Mandy Moore) és Kate (Claire Holt) Taylor kapitány (Modine) hajóján nyaralnak, hamarosan cápákkal teli vizeken találják magukat. A 47 méter mélyen nem tud elköteleződni igazán a szörnyű realizmus mellett. Az abszurd csavaros befejezés sem tesz neki jót. Őszintén szólva, a Sharknadot sokkal szórakoztatóbb lenne megnézni.
#9

72 Hulk  (2003)

(19) (11)

akció | sci-fi

Bruce Bannert egy baleset során gammasugárzás éri, mely furcsa változásokat idéz elő szervezetében. Ha ideges lesz, a testében felgyülemből adrenalin hatására hatalmas zöld... több»

Egyes kritikusok a rendező korábbi munkáinak érdemei alapján talán megbocsátották Ang Lee Hulkját, de a rajongók nem voltak ilyen elnézőek (lásd a Rotten Tomatoes-on a kettősséget). Eric Bana játszotta Bruce Bannert ebben a szuperhősös alkotásban, amelyben Jennifer Connelly, Sam Elliot és Nick Nolte is közreműködött. A Hulk végül is nem megy sehova azokkal a témákkal, amelyeket bevallottan legalább érint. Lee erőfeszítései, hogy a filmet a kortársaihoz képest sokkal személyesebbé, karakterközpontúbbá tegye, végül a film akciójának rovására mentek. Cara Buono, akit Mike és Nancy anyjaként ismerhetünk a Stranger Thingsből, a Hulkban egy másik anyát alakít. A 2003-as Hulk középpontjában Bruce eredettörténete áll, amely ezúttal egészen a szüleiig nyúlik vissza. Buono Edith Bannert alakítja, aki a flashbackekben megmutatja, hogyan halt meg, amikor megmentette a fiatal Bruce-t az apja (Nolte) haragjától. Az ő hangja hallatszik a film során, miközben Bruce megismeri igazi Hulkját, és feltárja múltjának elfojtott emlékeit.
#8

47 Kabinláz 3  (2014)

(1) (6)

horror | sci-fi

Négy fiatal érkezik egy karibi szigetre, hogy legénybúcsút szervezzenek a barátjuknak. Arról azonban fogalmuk sincs, hogy a szigeten tudósok egy csoportja egy igen veszélyes,... több»

Sean Astin karrierje enyhén szólva is hullámvasút volt. A Gyűrűk Ura és a Stranger Things közötti években Astin számára nem volt idegen a szörnyű filmekben való szereplés. A legfurcsább ezek közül a Kabinláz:Patient Zero egy giccses horror-háromsoros, amelyben nem is várnánk nagynevű színészeket. Sean Astin mégis ott volt. Ebben az alacsony költségvetésű sz*rságban Astin Portrt alakítja, aki egy karanténba zárt beteg, aki megfertőződött egy húsevő vírussal. Porter a "zéró beteg", ahogy mondják. Már az elejétől fogva pontosan tudod, hogy mi lesz a vége, de ahhoz, hogy eljuss oda, 90 percig kell elviselned a szaggatott párbeszédeket és a feleslegesen sok véres vérontást. Ha szereted a sötét, cinikus horrort, azt ajánljuk, hogy maradj a Roth-féle eredetinél. A Patient Zero megnézése csak csalódást jelent.
#7

73 A kismenő  (2002)

(8) (7)

romantikus | vígjáték

TV-ben (AMC, csütörtök 01:33)

Amikor Longfellow Deeds (Adam Sandler), aki egy kisvárosi pizzéria tulajdonosa és nem mellesleg költő, 40 milliárd dollárt örököl elhunyt nagybátyjától. Elköltözik egy... több»

A Stranger Things debütáló évada hatalmas visszatérési pillanat volt Winona Ryder számára. Ahhoz, hogy megértsük, hogy pontosan miből is jött vissza a színésznő, meg kell nézni a 2002-es A kismenő című vígjátékot. Ryder karrierjének egyik legrosszabb filmje, A kismenő. ami miatt a tehetséges színésznő közel egy évtizedre visszavonult a színészkedéstől. A '90-es évekbeli karrierje csúcsán lévő Ryder Adam Sandler mellett játszott Frank Capra klasszikusának, a "Mr. Deeds Goes To Town"-nak bohókás remake-jében. A vígjátékban Sandler Mr. Deeds szerepében egy naiv fiatalembert alakít, aki hirtelen nagy örökséghez jut. Ez a remake az eredeti vígjáték minden báját elveszi, és lusta viccekre és hisztériakeltésre redukálja az eredtei minden ötletességét. Ja, és Ryder karakterét szó szerint Babe Bennetnek hívják. Az álnok újságíró, aki hazudik Deedsnek, hogy sztorit kapjon. Persze, több mint elkerülhetetlen, hogy a végén egymásba szeretnek - de csak miután a nő belátja, hogy tévedett. Ugh.
#6

56 Hubie, a halloween hőse  (2020)

(19) (29)

misztikus | vígjáték

Netflix

Hubie Dubois rajong az otthonáért, és mindent elkövet, hogy minden évben megtarthassák Salem halloweeni buliját. Ennek ellenére mindenki csak nevet és gúnyolódik rajta. Amikor a... több»

Bár az utóbbi időben talán leginkább a Doja Cat nevű, ellentmondásos Instagram-drámájáról ismert, Noah Schnappnak még mindig elég kicsi a filmográfiája. A fiatal színész, aki Will Byers-t alakítja a Stranger Thingsben, csak nemrég kezdett el kacsintgatni a filmek felé. A legutóbbi ezek közül a Hubie, a halloween hőse című Adam Sandler vígjáték. Hubie Dubois, egy Halloween-mániás csemegeboltos munkás, a film az ő története. Hubie egy valódi gyilkossági nyomozásba botlik ebben a Netflix-filmben, amely tényleg azt akarja, hogy minden egyes poénon nevessünk. Ott vannak a szokásos Sandler-társszereplők, mint Kevin James és Rob Schneider, akik jobb híján (főleg az utóbbi) teszik a dolgukat. Schnapp játssza Tommyt, Hubie szerelmének, Violet Valentine-nak (Julie Bowen) örökbefogadott fiát. A film ritmusa eléggé hasonlít a '90-es évek kultikus klasszikusának, az Earnest Scared Stupid (1991) című filmnek a ritmusára. Úgyhogy inkább nézd meg azt.
#5

56 Hellboy  (2019)

(26) (8)

akció | fantasy | horror | kaland | sci-fi

A kultikus képregény szerzője, Mike Mignola egy még pörgősebb, látványosabb és véresebb filmet készített a Trónok harca és A kilencedik légió rendezőjével, Neil Marshallal... több»

Senki sem állítja, hogy meg tudja jósolni a jövőt, de azt megmondhattuk volna, hogy Ron Perlman helyét betölteni szinte lehetetlen feladat lesz. Még anélkül is, hogy Guillermo del Toro filmjeihez lehetne hasonlítani, David Harbour Hellboy filmje csalódást okozott a karakter kedvelő és a színész számára is. A 2019-es Hellboy megpróbálta és elbukott, hogy a sorozatot a képregény felnőtt (értsd: sokkal több vér és bél) változatává rebootolja. A félig démoni Hellboy szerepében Harbour a nemrég feltámadt Nimue, a vérkirálynő (Mila Jovovich) ellen veszi fel a harcot, hogy megakadályozza az apokalipszist. Minden, ami Del Toro Hellboyának karaktereiben és látványvilágában varázslatos volt, Neil Marshall 2019-es változatából hiányzik. A 2004-es Hellboy árnyaltságát és politikai allegóriáját félredobták a túlzó intenzitásért, ami nem igazán működik.
#4

64 Zöld Darázs  (2011)

(5) (6)

akció | krimi | sci-fi | thriller | vígjáték

Britt Reid (Seth Rogen) egy igazi nagydumás milliomos, a balhékban elmaradhatatlan társa a hűséges Kato (Jay Chou), aki eredetileg Reid apjának, James Reidnek (Tom Wilkinson) a... több»

Egy sikertelen szuperhősfilm, amelyhez David Harbour sajnos csatlakozott, a Zöld Darázs valójában egy klasszikus rádióműsoron alapul. A '40-es évekbeli Superman rádióműsor kortársa, a Zöld darázs 1936-tól 1952-ig volt műsoron. Az álarcos igazságosztó leginkább arról volt ismert, hogy segítőjével, Katóval (akit az 1967-es tévéadaptációban Bruce Lee alakított) oldott meg bűntényeket. A 2011-es filmes reboot esetében Seth Rogen és Evan Goldberg úgy döntöttek, hogy a Zöld Darázs adaptációjától jelentősen eltérő irányt választanak. Az eredmény senkit sem nyűgözött le. A filmhez megvolt a tehetség, Michel Gondry rendezővel az élen és Cameron Diazzal a főszerepben, de végül a fapados drogos vígjáték formulája egyáltalán nem ült át a bűnüldözésbe. A Britt Reid (a Zöld Darázs) szerepében sajnálatosan rosszul szereplő Rogen a meglepően jó Jay Chou Katója mellett vezette a filmet. Még egy kis kémia sem tudta azonban megmenteni a filmet attól, hogy ne legyen totális zűrzavar. A filmben Harbour a korrupt kerületi ügyészt, Frank Scanlont alakítja, aki egy mocskos politikus a film főgonosza, Benjamin Chudnofsky (Christoph Waltz) zsebében van.
#3

54 Az új mutánsok  (2020)

(20) (14)

akció | horror | sci-fi

HBO Max | Telekom TVGO

Öt fiatal mutáns, akiket akaratuk ellenére egy titkos létesítményben tartanak fogva, megpróbál kiutat találni a fogságukból, miközben egyre jobban megismerik saját... több»

Minden idők egyik legkatasztrofálisabb szuperhősfilmje, az Új mutánsok a feledés homályába merült, még mielőtt megjelent volna. A film 2017-ben készült el, de csak 2020 nyarán került a mozikba, méghozzá azért, hogy a legtöbb országban még mindig zárva tartás közepette gyorsan felejtődjön is el. A horror ihlette X-Men spin-off végül nem volt túl meggyőző, és még az Új mutánsok képregények társalkotója sem rajongott az adaptációért - ahogy a kritikusok és a közönség sem. Bár a film tele volt tehetséges feltörekvő színészekkel, köztük Maisie Williamsszel és Anya Taylor-Joyjal, a karakterek mégis élettelenek maradtak. Charlie Heaton, aki a Stranger Thingsben Jonathant alakítja, megpróbálta déli akcentussal előadni Sam Guthrie-t, alias Cannonballt... Nem Heaton hibája, hogy a film megbukott, ahogyan a fiatal színészek közül sem felelős, mert igazán mindent beleadtak.  
#2

70 Az aranypinty  (2019)

(19) (14)

dráma

Pokolgép dönti romba New York híres múzeumát, a látogatók nagy része életét veszti. Egy helyi kiskamasznak sikerül életben maradni az omladék alatt, anyja azonban az áldozatok... több»

A Stranger Things első évadában eredetileg Mike (Finn Wolfhard) volt a főszereplő. Az utóbbi évadokban azonban Wolfhard karaktere sokat ült a pálya szélén. Szerencsére a tinédzser színész máshol is rengeteget dolgozik, olyan blockbusterekben például, mint a Szellemirtók: Afterlife. És bár az új Szellemirtókat nem mindenki szerette, messze nem ez a legrosszabb projekt, amiben Wolfhard részt vett. Egy pillantás a Rotten Tomatoes kritikai konszenzusára bizonyítja, hogy ezt a (nem) dicsőséget Az aranypintynek, a Pulitzer-díjas Donna Tartt regényének félresikerült adaptációjának kell elnyernie. A film főszereplői Ansel Elgort, Nicole Kidman, Jeffrey Wright és Sarah Paulson egy felnőtté válásról szóló történetben, amely egy fiúról, Theo Deckerről szól, aki egy múzeumi robbantásban elveszíti édesanyját. Theo (Oakes Fergley/Elgort) az Aranypinty című festménnyel menekül meg, és a tragédia mindkét jelentős pillanata örökre meghatározza az életét. Wolfhard alakítja Theo barátjának, Borisznak a fiatal változatát, egy gazdag ukrán fiút. Ha egy tinédzser kanadai színész, aki kelet-európai akcentust ölt magára, miközben egy rendkívül komoly szerepet próbál eljátszani, úgy hangzik számodra, mint a biztos katasztrófa receptje, nos, igazad van.
#1

akció | fantasy | kaland | katasztrófafilm | sci-fi

Az emberiség a Földet fenyegető, igazi betegség, amire csak egy igazi gyógyszer van: a titánok. Ők pedig megérzik, ha veszélyben az otthonuk, és mindent megtesznek azért, hogy... több»

Millie Bobby Brown lett a legnagyobb áttörést elérő sztár a Stranger Things gyerekcsoportjából. Ennek köszönhetően az Elevenet alakító színésznő hamarosan olyan főszerepeket kapott, mint a Netflix Enola Holmes című filmjének címszerepe, melyet a hamarosan megjelenő folytatásban is a színésznő visz tovább. A legnagyobb hollywoodi rivaldafényt azonban Madison Russell szerepében kapta a legutóbbi Godzilla filmekben. Míg Adam Wingard Godzilla vs. Kong című filmje viszonylag jó fogadtatásban részesült, addig elődje, a Godzilla: A szörnyek királya kissé elmaradt mögötte a Rotten Tomatoes értékelései szerint. A King of the Monsters-ben Brown Madisonja egy paleobiológus házaspár (Kyle Chandler és Vera Farmiga) lányát alakítja. Véletlenül szemtanúja lesz Mothra születésének. A lárvát próbálva megvédeni, Madisont és anyját elrabolják az ökoterroristák, amivel kezdetét veszi a film túlzsúfolt cselekménye. A szörnyek királya megpróbálja Godzilla összes legerősebb nemezisét bevonni a filmbe, de ez annak árán sikerül csak, hogy a történet még csak távolról sem koherens. Ráadásul Brown karaktere a Godzilla vs. Kongban sokkal jobban kibontakozik (és kevésbé idegesítő).