2021.07.22   olvasottság: 4322x   szerző: hp   hozzászólások: 0
Saját lista készítése

Bár a Netflix-filmek minőségében jókra fluktuáció mutatkozik, azt meg kell hagyni, hogy nem véletlen az az elképesztő siker, amit a streaming szolgáltató fel tud mutatni.

Ezt a 10 filmet mindenki, de tényleg mindenki látta a Netflixen

Óriási utat járt be a Netflix a kezdetektől, és talán kevesen is tudják, hogy nem is streaming szolgáltatóként indultak. Nem kérdés, hogy teljesen átformálta a piacot és a nézői szokásokat, és olyan dinamikus fejlődést mutatott, amit a konkurensei legfeljebb csak irigykedve tudnak figyelni. Az HBO Max, a Hulu és az Amazon Prime nagyon rá is kapcsolt az utóbbi időkben, de eredeti tartalmak terén még mindig nem tudják felvenni a versenyt.

Bár a konkrét nézettségi adatokban sosem lehetünk biztosak, ugyanis a Netflix csak elvétve oszt meg erre vonatkozó információkat, a legsikeresebb filmjeik több tízmillió nézőt ültetnek le a tévék elé. A koronavírus-világjárvány 2020-ban egy újabb óriási löketet adott, a mozik helyett a nézők pedig hozzászoktak ahhoz, hogy a premierfilmeket a streaming szolgáltató kínálatában keressék. 

De vajon melyek voltak a legsikeresebbek ezek közül? Nos, az Oscar-jelölt alkotásaikat ne is keressük az alábbi listán, a Roma, Az Ír vagy a Házassági történet a kritikusok között nagy sikert arattak, de nem tudták felvenni a versenyt az olyan blockbusterekkel, mint az Enola Holmes vagy Tyler Rake: A kimenekítés, ami nem meglepő módon továbbra is a Netflix legsikeresebbje.

A járványra visszatérve, az sem meglepő, hogy a legnézettebb filmek döntő része az elmúlt másfél évből került ki, beleértve a már említett Tyler Rake-et vagy épp A halhatatlan gárda című képregény adaptációt.

Íme tehát a nyilvánosságra hozott nézettségi adatok alapján minden idők 10 legnézettebb eredeti Netflixes produkciója. Ti mindegyiket láttátok? 

Ha valamelyikről lemaradtatok, vagy újranéznétek, csak látogassatok el az adott film mafabos adatlapjára, és a 'Lejátszás a Netflixen' mezőre kattintva azonnal el is indíthatjátok, amennyiben van előfizetésetek a szolgáltatónál.