#15

75 Országúti diszkó  (1989)

(13) (7)

akció | thriller

Dalton ugyan tanár, ám mégsem tanítással keresi a kenyerét, hanem zűrös, füstös szórakozóhelyeken. Ő a legjobb békéltető a környéken, aki tudja, hogyan állítsa meg... több»

Dalton ugyan tanár, ám mégsem tanítással keresi a kenyerét, hanem zűrös, füstös szórakozóhelyeken. Ő a legjobb békéltető a környéken, aki tudja, hogyan állítsa meg időben a kitörni készülő részeg indulatokat, s hogyan vessen véget a bunyónak szép szóval, vagy ha kell, hát ököllel. Dalton-t egy hírhedt országúti diszkó vezetője kéri fel, hogy segítsen rendet teremteni. Úgy tűnik, hogy ez a hely még Dalton számára is komoly kihívást jelent, ugyanis rögtön az első éjszaka megsérül. A közeli kisváros gyönyörű doktornője, Elizabeth Clay látja el a sebét, és sebzi meg azonnal a férfi szívét. A doktornőre azonban a helyi rosszfiú, Brad Wesley is kivetette a hálóját, és mindent elkövet, hogy új vetélytársának megnehezítse az életét. De Dalton-t nem olyan fából faragták, hogy megfutamodjon.
#14

86 Piszkos tánc  (1987)

(20) (26)

dráma | romantikus | zenés

HBO Max

Nyár, szerelem tánc. A hatvanas évek elején Baby (Jennifer Grey), a fiatal lány szüleivel tölti vakációját egy luxus nyaralóhelyen, ahol megismerkedik a sármos tánctanárral,... több»

1963 nyarán egy luxus nyaralóhelyen tölti vakációját Baby, egy tizenhét éves lány, akinek életében a táncé a döntő szerep. Megismerkedik Johnny-val, a jóképű tánctanárral, akivel szerelemre gyúlnak egymás iránt. Amikor a fiút faképnél hagyja a táncpartnere a nagy verseny előtt, Baby veszi át a szerepét, s remek kettőst alkotnak együtt...
#13

80 Mellékhatások  (2013)

(37) (6)

dráma | krimi | misztikus | thriller

Emily Taylor (Rooney Mara) férjét nemrég engedték ki a börtönből, és bár folytatni tudják a házasságukat, a nő mégis depresszióban szenved. A pszichológusa megoldásként az... több»

Széphelyi Zoltánt szörnyű bűntudat emészti, elvonultan él. Titkon abban bízik, hogy a házassága Bertával még megmenthető. Móni rettegni kezd, miután megtudja, hogy Ateszt látták Ózdon. A lány barátnőjével, Annával felkeresi Széphelyi doktort, hogy kiderítsék: mi történt azon a bizonyos éjszakán.
#12

76 Alvilág  (2019)

(5)

krimi

Nóra (Balsai Móni) családját átjárja a bűn. Apja, bátyja, sőt a férje is drogban utazik – innen van pénz házra, kocsira, gondtalan életre. Nóra soha nem firtatja ezeket a... több»

Nóra férje és bátyja is a drogüzletből szerezte nagy vagyonát. Az egyik nap azonban meggyilkolják a férjét, és kénytelen lesz szembenézni mindazzal, ami felett addig szemet hunyt. Gyermekei és saját élete védelmében neki is a bűnözők játékszabályai szerint kell játszania.
#11

89 Aranyélet  (2015)

(76) (13)

akció | dráma | thriller

HBO Max

Egy jómódú család feje tisztességtelen úton szerzett pénzből teremtette meg a kifogástalan életszínvonalat szerettei számára, ám egyre inkább úgy érzi, fel kell hagynia... több»

Miklósiék irigylésre méltó életet élnek. A családfő sikeres vállalkozó, a feleség egy hajléktalanokat segítő alapítványnál önkénteskedik. Lányuk osztályelső, és még a család feketebáránya, a lázadó kamasz fiú is igazi tehetség, épp a rapkarrierje beindításán ügyködik. A fényűző aranyélet azonban csak látszat. Miklósiék gondosan eltitkolják, hogy súlyos hiteltartozásuk van; hogy a luxusvilla, amiben laknak, a család maffiózó barátjáé; és hogy kisebb-nagyobb bűncselekményekből tartják fenn az életszínvonalukat. Amikor elérkezik a pillanat, hogy a családfő besokall, és elhatározza, hogy jó útra tér, az idill hamar semmivé foszlik. Kiderül, hogy mindenkinek eltérő elképzelései vannak a boldogulásról.
#10

86 Indul a bakterház  (1980)

(115) (7)

vígjáték

Nehéz az élet a tanyavilágban. Regős Bendegúz, az égetni valóan rossz csemete sokat tudna róla mesélni. Gyerekkorában sokféle dolgot tartottak felőle: hogy csodagyerek, meg, hogy... több»

Nehéz az élet a tanyavilágban. Regős Bendegúz, az égetni valóan rossz csemete sokat tudna róla mesélni. Gyerekkorában sokféle dolgot tartottak felőle: hogy csodagyerek, meg, hogy akasztották volna fel kétnapos korában. Most az anyja elszegődteti a bakterházba. A kisfiú szenved a pénzéhes lókupec, a lusta bakter, a fukar paraszt, de legfőképpen a Büdös Banya miatt.
#9

83 Kontroll  (2003)

(40) (14)

dráma | krimi | romantikus | szatíra | thriller | vígjáték

Ki ne érezte volna már úgy egy adott pillanatban, rövid vagy hosszabb élete során, hogy ki kell lépnie megszokott környezetéből. El kell bújnia a világ elől. Menekülni a múlt... több»

Ki ne érezte volna már úgy egy adott pillanatban, rövid vagy hosszabb élete során, hogy ki kell lépnie megszokott környezetéből. El kell bújnia a világ elől. Menekülni a múlt elől, saját maga elől és a jelenből egyaránt. "Eltűnni a föld színéről". Bulcsú (20 év körül) életében is elérkezett ez a pillanat.A film a mese és a valóság speciális keveréke. Történet egy furcsa fiatalemberről, Bulcsúról, az ellenőr társakról egy rivális ellenőr csapatról, és mindarról, ami körülöttük van. Az utazók és a jegyellenőrök -jól ismert- drámai, de legtöbbször komikus viszonyáról. Egy kegyetlen gyilkológépről, aki utasokat lök a metró elé, és a metróvezetőség embereiről, akik számára csak egyetlen fontos szempont létezik az utasok metróba vetett hite.
#8

87 Az Ír  (2019)

(27) (25)

dráma | életrajzi | krimi

Netflix

Martin Scorsese lenyűgöző gengsztereposza a második világháború utáni Amerika alvilágával ismerteti meg a nézőket. Egy kiszolgált katona, Frank Sheeran a kulcsfigurája, aki... több»

A gengsztereposz a háború utáni Amerika szervezett bűnözését mutatja be Frank Sheeran, egy második világháborús veterán, és a XX. század leghírhedtebb alakjainak dolgozó simlis és bérgyilkos szemén át. Az évtizedeket átölelő történet az amerikai történelem egyik legnagyobb megoldatlan rejtélyének, a legendás szakszervezeti vezető, Jimmi Hoffa eltűnésének krónikája, monumentális utazás a szervezett bűnözés rejtélyeinek, belső viszályainak és a nagypolitikához fűződő kapcsolatainak rejtett bugyrain át.
#7

50 Blackhat  (2015)

(27) (5)

akció | krimi | thriller

Netflix | TV-ben (Film+, csütörtök 01:33)

Egy férfit szabadlábra helyeznek, hogy segítsen az Egyesült Államok és Kína kormányának elkapni egy rejtélyes cyber bűnözőt. Ezzel megkezdődik az őrült hajsza Chicagótól... több»

Nicholas Hathaway egy eltávozásra engedett elítélt, aki amerikai és kínai társaival egy magas szintű kiberbűnözői hálózatot üldöz Chicagótól Los Angelesig, Hongkongtól Dzsakartáig.
#6

81 Sakáltanya  (2000)

(20) (20)

dráma | romantikus | vígjáték | zenés

Disney+

Violet álma, hogy befutott zenész legyen, akit világszerte ünnepelnek. Ezért útra kel, hogy a nagyvárosban próbáljon szerencsét. Hamarosan azonban rá kell jönnie, hogy az élet... több»

Violet (Piper Perabo) arról álmodik, hogy sztár lesz. Gitárral a kézben, saját dalait énekelve szeretne a reflektorfénybe kerülni, így New Yorkba költözik. Ám nem kapkodnak érte, ezért munkát vállal egy kocsmában, melyben öt lány dolgozik. Lassacskán rájön, hogy a Sakáltanyán megtalálta azt, amit keresett. Ez a kocsma ugyanis különleges hely: itt csak nők dolgoznak, a vendégek természetesen csak férfiak, akik azért jönnek, hogy a lányok magánszámaira tomboljanak, megfeledkezve a világról, miközben dübörög a zene. Öt gyönyörű lány: New York a lábaik előtt hever és ők nem haboznak elvenni azt, amit megkívánnak.
#5

71 Holtpont  (2015)

(25) (3)

akció | krimi | sportfilm | thriller

TV-ben (Paramount Channel, csütörtök 01:33)

Egy fiatal FBI ügynök egy speciális, extrém sportokat űző adrenalifüggő csapat tagjai után nyomoz, akiket óriási léptékű, és tökéletesen kivitelezett rablással gyanúsít.... több»

Egy fiatal FBI ügynök egy speciális, extrém sportokat űző adrenalifüggő csapat tagjai után nyomoz, akiket óriási léptékű, és tökéletesen kivitelezett rablással gyanúsít. Johnny Utah beépül az élsportolók közé, hogy bebizonyítsa, a bűntényekért Bodhi bandája a felelős
#4

77 Tolvajtempó  (2000)

(20) (7)

akció | krimi | thriller

Disney+

Memphis (Nicolas Cage) minden idők egyik legjobb autótolvaja. Sikerének a titka a szervezettség, pontosság, megbízhatóság és páratlan merészség. Ezúttal viszont olyan feladatot... több»

Minden szakmának megvannak a maga sztárjai: ha autótolvajra van szükség, Memphisnél nincs jobb. Gyors, pontos, megbízható és nem ismer lehetetlent. Ám ezúttal ő sem hisz benne, hogy sikerülhet. Ötven jól őrzött luxusautót kell egy éjszaka alatt elkötnie és biztos helyre vezetnie. Azonnal nemet mondana, ha nem a maffia volna a megbízója és a tét nem az öccse élete lenne. Hamarosan összeáll a csapat és turbósebességgel felpörögnek az események, miközben üldözések, cselek, hazugságok, árulások és karambolok követik egymást szédült tempóban
#3

73 Elragad a hév  (2014)

(43) (13)

akció | krimi | road movie | thriller

Mikor a tisztességes versenyautó építő és csapata összeáll a kétes hírű ex-versenyzővel, a dolgok kedvezőtlen fordulatot vesznek. Tobey-t (Aaron Paul) a gazdag és nagyképű... több»

Tobey (Aaron Paul) tehetséges autószerelő, aki csapatával szupergyors versenyautókat épít és versenyeztet. A csőd széléről próbálja megmenteni garázsát, amiért vonakodva, de mégis összeáll a gazdag, és arrogáns ex-NASCAR pilótával, Dino Brewsterrel (Dominic Cooper). Már majdnem megköti az év üzletét az egyik autókereskedővel, Juliaval (Immogen Poots), amikor egy illegális versenyen Dino átveri, és Tobeyt emberölés vádjával ártatlanul elítélik. Két évvel később, a frissen szabadult Tobey eltökélt szándéka, hogy bosszút áll Dino Brewsteren, aki csapdába csalta, és rács mögé juttatta őt.
#2

70 Vas  (2004)

(5)

akció | krimi | vígjáték

Cary ellopott a rivális bandától több motort is, azonban nem számolt azzal, hogy valami értékes is lapult a járgányokban. A banda főnöke, Henry bosszút esküszik a férfi ellen.... több»

Cary több motort is ellopott az egyik motoros banda főnökétől, Henrytől. Csakhogy a motorokban elrejtve ott lapult valami, ami nagyon értékes volt, ezért Henry meg akarja leckéztetni azt, aki túljárt az eszén. Amikor megölnek egy rivális motorost, Carynek menekülnie kell, mivel minden nyom hozzá vezet. Hogy tisztázza magát, el kell kapnia az igazi gyilkost, persze úgy, hogy közben elkerülje a nyomában járó FBI-ügynököt és a bosszúszomjas Henryt is.
#1

79 Kardhal  (2001)

(13) (6)

akció | krimi | thriller

Gabriel Shear (John Travolta) egy mindenre elszánt kém, aki a cybertérben akarja megalapozni vagyonát egy szerinte hazafias akció finanszírozásához. Ehhez szüksége van egy profi... több»

A Föld nevű bolygón létezik egy másik világ. Az alatt található, amit úgy hívunk, "cyberspace". Ezt a világot tűzfalak és a legprofibb biztonsági rendszerek veszik körül, ebben a világban rejtjük el legmélyebb és legkompromittálóbb titkainkat, no meg persze egy rakás pénzt is. Ez a világ a Kardhal világa. Gabriel Shear (John Travolta), a karizmatikus és veszedelmes kém, ebbe a világba akar bejutni, mert pénzre van szüksége egy - szerinte - hazafias akció végrehajtásához. Ha sikerül bejutnia, többmilliárdnyi illegális kormányzati vagyont kaparinthat meg. De mindehhez szüksége van Stanley Jobsonra (Hugh Jackman), arra a profi hackerre, aki villámgyorsan be tud törni akár a legjobban védett biztonsági rendszerbe is. Stanley most egy lerobbant lakókocsiban tengeti napjait, lerongyolódva, magányosan, lánya nélkül, aki még valami értelmet adott az életének