A magyar filmeknek megvan a varázsa számomra, hiszen mi is ezen a nyelven beszélünk, gondolkozunk, szeretünk, gyűlölünk és alkotunk. Kedvenceimet szedtem egy csokorba.

#21

81 Egri csillagok  (1968)

(11) (13)

háborús | kaland | romantikus | történelmi

Filmio

A Gárdonyi Géza klasszikus történelmi kalandregényén alapuló film az 1500-as évek Magyarországát idézi meg, amit a török dúl. Két kis gyermek, Bornemissza Gergely és Cecey... több»

Egy monumentális magyar alkotás,amit senkinek nem szabadna kihagynia.Gárdonyi regényét Várkonyi Zoltán tökéletes precizitással vitte képernyőre.Sinkovits Imre legjobb alakítása.
#20

76 Régi idők focija  (1973)

(2) (2)

vígjáték

Filmio

Minarik Ede mindene a foci, még mosodáját, egyetlen megélhetési forrását is képes feladni, hogy támogahassa kedvenc csapatát, a Csabagyöngye SC-t abban, hogy bejuthasson az első... több»

Minarik Ede élete célja a Csapat!Az első osztály!Mindenre képes,sőt még azon is túl.Egy kifejezetten jó szatíra.Sándor Pál,és az örök csere Kern András,és Garas felejthetetlen alakítása.
#19

családi | kaland

Épül az új lakótelep, de mellette még ott vannak a régi kis házak. Lebontásra ítéltettek, lakóik már el is költöztek, de egy-egy ottmaradt tárgy, egy elfelejtett névtábla... több»

Aranyos kis gyermekfilm a hetvenes évekből.Vicces,de mégis kifinomult párbeszédek,szituációk.Egy igazi retro családi mozi,Inke Lászlóval,és Harsányi Gáborral.
#18

kaland

Palánk, Bádogos, Csepcsányi és a többiek először mennek háromnapos kirándulásra szülői felügyelet nélkül - minthogy már nagyfiúk. A szülők titokban megbízzák a... több»

"Háború miatt Zárva!" Igen,minden fronton kitört a nyár,és ezzel együtt a háború a szigeten,amibe azért a felnőttek is beleszólnak,hiszen játszani,de csak komolyan,mindenki imád!
#17

családi | kaland | vígjáték

Filmio

Van, aki nem ismeri Bagaméri vagy Lópici Gáspár figuráit? Csukás István emlékezetes alakjai Bácskai Lauró István rendezésében elevenednek meg. Alfonzó és Szilágyi István... több»

A Vadlibák a nyári szünetben iszonyatosan nagy rejtélyre bukkannak.Ellopták a majmokat az állatkertből!Sebaj,majd ők kinyomozzák.Ekkor jön a mindenre,sőt azon túl is elszánt ,de elátkozott fagylaltos,Bagaméri Elemér.
#16

74 Csinibaba  (1997)

(13) (4)

musical | szatíra | vígjáték

Filmio

1962 augusztusában járunk. Gagarin meghódítja a világűrt, a küszöbön áll a harmadik világháború, de Magyarországon minden nap épp olyan, mint bármelyik másik. És hogy ez... több»

Szuper korhű mese a hatvanas évek magyarországáról.Jó zenék,és nagyon jó szereplők.Gálvölgyi hihetetlen jól játszik.Akkor még egy tehetség kutató ennyi embert megmozgatott,hiszen egyetlen kitörési lehetőség volt akkoriban.
#15

92 Defekt  (1977)

(9) (4)

krimi

Magányosan autózó nők sorozatos eltűnése kelti fel egy fiatal, ambiciózus rendőr figyelmét. Ezért a soron következő ünnepen járőrözni megy kollégájával, hogy megoldja a... több»

Az első nem hivatalos horror film magyarországon.Zseniális Márkus László alakítása,az pedig csak hab a tortán,hogy fekete-fehér.És tényleg félelmetes.Élethű,és izgalmas.
#14

vígjáték

Filmio

András Ferenc ez a szatírája a késői kádári szocializmus képét vázolja. Augusztus 20-án, az új kenyér és a magyar alkotmány ünnepén egy Balatonnál élő vasutas család... több»

Pécsi Ildikó és Pásztor Erzsi viszi a filmet,messze ők a legjobbak.Retro,és maró gúny a gulyás kommunizmusról.Éles társadalom kritika.Zseniális mozi.
#13

dráma | kaland | romantikus | történelmi | vígjáték

1585-ben a törökdúlta, vallonfosztogatta látrányi vidéken Oglu, a koppányi aga párviadalban fejét veszi Babocsai Gáspárnak. Egy év kemény vívólecke után a fiú, Babocsai... több»

Gyönyörű film,ztele romantikával,és izgalommal.Csodás helyszíneken zseniális színészekkel.Igazi magyar történet.Ajánlott film.
#12

86 Égigérő fű  (1979)

(5) (4)

vígjáték

Filmio

Misu egy belvárosi lakásban élvezi a nyarat. Sok barátja van a környéken, de az unalomtól mégsem tud szabadulni. Egy lakó, a parkőr Poldi bácsi nyugdíjas éveire készül. Minden... több»

"Csak az a gyep,az a szép,ződ gyep,na az fog hiányozni nekem!" A gyermek Ulmann Mónika főszereplésével bemutatkozó film egy kedves,ámde kissé mesebeli,nemlétező világot mutat be.Szép,és érzelmes mozi,némi humorral fűszerezve.
#11

88 Hannibál tanár úr  (1957)

(3) (6)

dráma | szatíra | vígjáték

Filmio

A teljesen átlagos és apolitikus középiskolai tanár, Nyúl Béla hamarosan politikai támadások célpontjává válik, miután Hannibál pun hadvezér haláláról írt egy... több»

Győzhet-e a kisember,győzhet-e Nyúl tanár úr?Fábri csodálatos ember ábrázolása,ebben a filmben is tökéletesen megmutatkozik.Szabó és Greguss összecsapása szemet gyönyörködtető.
#10

85 Dögkeselyű  (1982)

(9) (13)

dráma | krimi

Filmio

Simon József taxisofőrt kirabolja két idős hölgy utasa. Hiába fordul az elvált, adósságokkal küzdő férfi a rendőrséghez, a hatóság emberei kétkedve fogadják a... több»

Simon az egyszerű magyar taxi sofőr bosszúhadjárata a csalók,és valahogy a rendszer ellen is.Cserhalmi György a mi Terence Hillünk.Imádom a filmjeit,és itt is nagyon jól,beleéléssel játszik.
#9

83 Kontroll  (2003)

(40) (14)

dráma | krimi | romantikus | szatíra | thriller | vígjáték

Ki ne érezte volna már úgy egy adott pillanatban, rövid vagy hosszabb élete során, hogy ki kell lépnie megszokott környezetéből. El kell bújnia a világ elől. Menekülni a múlt... több»

Egy igazi magyar filmszatíra és egy thriller keveréke,ami magyar sajátosság.Izgalom,humor,mindez a föld alatt.Csányi jutalom játéka.
#8

82 Ripacsok  (1981)

(2) (2)

dráma | vígjáték

Filmio

"Mélyen tisztelt publikum, kéretik egy kis csend. Ki nem szökött meg eddig, most már maradjon is bent. Ülj közelébb a párodhoz, ez később fontos lesz. Hogy együtt tudjunk... több»

Kern és Garas.Salamon és Stock.Háromlábú nadrág.Az élet értelme.Mindenkinek melegen ajánlott.
#7

82 Made in Hungária  (2009)

(22) (8)

életrajzi | musical | romantikus | vígjáték | zenés

A hatvanas évek elején a magyar fiatalokat elbűvölte Amerika: a rágógumi, a kóla és a rock and roll. Mindenki arról álmodozott, hogy disszidálni fog. Miki viszont visszatér... több»

A zene,a zene,és megint csak a zene.Egy kedves,aranyos film,nem nagy történettel,de annál kedvesebben előadva!Fenyő Miklós élete,szerintem fantasztikus.
#6

85 Csapd le csacsi!  (1992)

(6) (1)

vígjáték

Ez a harc lesz a végső! - kiáltják a kerítés mindkét oldalán. Bea és Géza fiatal házasok. Gürcöltek, míg felépült családi házuk. Boldogok. Voltak. Egy nap az asszonyka a... több»

"Az a te bajod,hogy sokat voltál vidéken,nem fejlődött ki az agyad!"Tímár zseniális szatírája,Eperjes Károllyal óriási nagy kultfilm.A munkásőr mozgalom soha nem hal ki! :)
#5

83 A legényanya  (1989)

(17) (5)

vígjáték

Rendkívüli esemény történt Rátóton. Rozi, nemrég született kisfiának a Józsi nevet adta, szakítva azzal a szokással, hogy a faluban minden férfit - a tanácselnök után -... több»

'Béláim az Úrban!' Garas hihetetlenül eltalálta a hangulatot,és ehhez a megfelelő szereplőket.Eperjes Károly nagyon jól játszik,és csodálatosan van maga a film fényképezve.
#4

dráma | vígjáték

Filmio

A tűzoltóparancsnokot, Tót Lajos mindenki tiszteli, családja, köztük lánya és felesége felnéznek rá. Lajos fia a fronton harcol, akitől egy napon levelet kapnak, hogy őrnagya a... több»

Sinkovits és Latinovits teljes átéléssel játsza a filmet.Bár a vége nagyon szomorú,én valahogy inkább derülök ezen a filmen.Imádom minden kockáját.
#3

83 Egészséges erotika  (1986)

(9) (8)

szatíra | vígjáték

Filmio

A kelet-európai szocializmus víg végjátéka a pusztaság közepén álló "lada" (szemmel láthatólag: láda) melléküzemágban játszódik, ahol nejlonpongyolás nők szegelik össze,... több»

A visszafelé felvett film óriási ötlet,és különleges.Koltay és Rajhona eszméletlen csillagok a semmi közepén a ladagyárban.És unatkoznak...
#2

86 Indul a bakterház  (1980)

(115) (7)

vígjáték

Nehéz az élet a tanyavilágban. Regős Bendegúz, az égetni valóan rossz csemete sokat tudna róla mesélni. Gyerekkorában sokféle dolgot tartottak felőle: hogy csodagyerek, meg, hogy... több»

Rideg Sándor regénye megfilmesítve.Hihetetlen,és csak mi magyarok értjük.Regős Bendegúz kalandjait mindenkinek látnia kell.De látni kell a piócaárust,Sanyit,és csak nevetni,nevetni....
#1

89 A tanú  (1981)

(61) (10)

dráma | politikai | szatíra | vígjáték

Filmio | TV-ben (Humor+, csütörtök 01:33)

A Bacsó Péter rendezte kultfilm számos szállóigét adott nekünk, miután egy évtizeddel elkészülte után egyáltalán végre bemutathatták. A személyi kultuszt kiparodizáló,... több»

"Kicsi is,sárga is,de a miénk"....Bacsó Péter kultfilmje ma is hasít!Egyszerűen nem tudom megunni,évente leporolom,és előveszem.Kállai és Őze zseniális játéka miatt is.