Itt a DC mesterterve: Újabb színész Batman szerepében (Pattinson mellett), Wonder Woman-sorozat a Trónok harca stílusában és mások

A várakozásnak vége. Most már tudjuk, hogy James Gunn és Peter Safran irányítása alatt milyenek lesznek a DC Studios tervei.

És hát, van mire várni. Két Batman (egy Robert Pattinsonnal és egy nélküle), egy új Superman, egy sorozat a Wonder Woman univerzumában a Trónok harca stílusában, Zöld Lámpások, animációs filmek és sorozatok. És ez még csak a kezdet.

Az elmúlt három hónapban Safran és Gunn egy új írói és produceri csoporttal közösen dolgozta ki a stúdió filmes univerzumának tervét. A projekt, amelynek munkacíme "Chapter 1: Gods of Monsters", a következő néhány évet fogja átfogni. Íme, az 1. fejezet első fele, a tervezett produkciók főbb elemei abban a sorrendben, ahogyan azok a mozikban és a streaming platformokon megjelennek:

Creature Commandos - egy animációs, hét epizódból álló sorozat, amelyet James Gunn írt, és jelenleg is készül. A DC elfeledett hősei történetének modernizált változata - klasszikus szörnyek a horror-univerzumból, akik a nácik ellen harcolnak. A producerek olyan szinkronszínészeket keresnek, akik szükség esetén már az élőszereplős filmben is megismétlik a szerepüket. 

Waller - az HBO Max számára készült Peacemaker - Békeharcos spin-off sorozat, amely Amanda Waller (Viola Davis) történetét meséli el. A forgatókönyvet Christal Henry, a Watchmen alkotója és Jeremy Carver, a Doom Patrol felelőse készítette.

akció | fantasy | kaland | krimi | sci-fi | vígjáték

Megismerkedhetünk a szuperhős eredetével, aki olyannyira elkötelezte magát a béketeremtés mellett, hogy az erőszaktól sem riad vissza. Újra találkozhatunk Békeharcossal és... több»

Superman: Legacy - az új film Az acélember kalandjairól. Gunn írja a forgatókönyvet, és valószínűleg a kamera mögött is ő áll majd, bár erről hivatalosan még nem nyilatkozott. Állítólag ez lesz az a film, amely végleg elindítja az új DC-univerzumot (a filmkészítő a korábbi projekteket a főfogás előételének nevezte).

Nem lesz sem eredettörténet, sem folytatása egyik jól ismert Superman-filmnek sem. Egy olyan hős történetét kell elmesélnie, aki "saját örökségéhez és földi neveltetéséhez mérhető", és aki "a jó és az empátia ereje egy olyan világban, amely nem értékeli ezeket az értékeket". A megjelenési dátumot már tudjuk - jegyezd meg, 2025. július 11. 

Lanterns/Lámpások - Greg Berlanti régóta várt sorozata, amelyet úgy átírtak, hogy gyakorlatilag a semmiből készült. Az egészet a...A törvény nevében ihlette, míg a Zöld Lámpások kalandjai (Hal Jordan és John Stewart is feltűnik majd a vásznon) a tágabb DC-filmes univerzumba illeszkednek. 

A hatóság - egy kevésbé ismert DC-hősökről szóló film, valószínűleg korhatáros kategóriában. Feladatuk, hogy megvédjék a bolygót az ellenséges erőkkel szemben, nem újdonság. A különbség a szélsőséges, brutális módszereikben van. "Nem minden képregényes történet szól a jófiúkról és a rosszfiúkról" - mondja Gunn - "Néhányan olyan fickókról szólnak, akik Jack Nicholsonra emlékeztetnek az Egy becsületbeli ügy című filmből. Vagy olyan vendégekről, akik így látják magukat.

Paradise Lost - Trónok harca a Wonder Woman világában, pontosabban az amazonok Themiscyra szigetének valóságában. Politikai intrikák, hatalmi harcok és egy olyan történet, amely a Wonder Woman-filmek előzménye. 

A bátor és a bátor/ The Brave and the Bold -  azaz az új Batman-film. Gunn a projektet a Batman karakter bevezetéseként hirdeti a DCU-ban. Robin játssza benne az első hegedűt, valamint Damian Wayne, Bruce fia, vagy ahogy a filmkészítő nevezi, "a kis k*csög". Az ihletet Grant Morrison műve adta, amely Damianről szól, akit bérgyilkosok neveltek fel, és aki gyilkos szociopatává válik. Azt is tudjuk, hogy Batmant ebben a produkcióban biztosan nem Robert Pattinson fogja alakítani. 

Batman Part II - és ha már Pattinsonnál tartunk, a színész természetesen visszatér Matt Reeves jól sikerült Batmanjének folytatásában. A megjelenési dátum 2025. október 3. 

Booster Gold - Az HBO Max sorozata az 1980-as évek kevéssé ismert, de különleges szuperhőséről, Safranról szól: "Egy szerencsétlen ember története a jövőből, aki a modern technológia segítségével visszamegy az időben, és a jelenben szuperhősnek adja ki magát."

Supergirl: A holnap asszonya - Tom King legutóbbi sorozata által ihletett új Supergirl-sztori a karakter teljes újraértelmezése lesz. "Látni fogjuk a jelentős különbségeket a Földre küldött és szerető családban felnövő Superman és a spártai körülmények között felnövő Supergirl között, aki rémálomszerű körülmények között látta meghalni a szeretteit. Ez egy kemény Supergirl lesz. Ilyet még nem láttál." 

Desszertnek pedig a Swamp Thing, amely egy horrorfilm (a hangsúly a "horror"-on van), amely egyben az egész univerzum "1. fejezetének" első részének fináléja is lesz.   

Itt még nincs vége - mi előzi meg a "Chapter 1"-et, az új James Gunn és a DC univerzumot? És mi lesz a következő lépés a DC szuperhősöket játszó színészek számára?

Mielőtt a terv végleg beindulna, még további produkciók várhatók, amelyekről sokkal többet tudunk. Ezek közé tartozik a Shazam 2 - Az istenek haragja (március 17.), Andy Muschetti fájdalmasan születő Flash – A Villám (június 16.), amelyet Gunn "az egyik legjobb képregényfilmnek nevezett, amit valaha láttál", Kék Bogár (augusztus 18.) és Aquaman és az elveszett királyság/ Aquaman és az elveszett királyság (december 25.). 

"Ez nem Gunnwersum" - érvel a filmes - "Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy az egész univerzumot sokszínűvé tegyük. Hogy a légkör legyen sokszínű, és tükrözze a legkülönfélébb szerzők és alkotók érzékenységét. Ez az, ahol én látom az összes mókát. Minden történet teljesen különbözik az előzőtől. Mindegyik arra is szolgál, hogy az írók és a rendezők kifejezhessék szerzői identitásukat." 

Arra a kérdésre, hogy mi lesz a jól ismert és szeretett karakterek korábbi változatait játszó színészekkel és színésznőkkel, Safran és Gunn megnyugtatóan nyilatkozott. Gal Gadot, Zachary Levi, Jason Momoa, Ezra Miller ("Elvonón van, lábadozik, és lesznek kérdések a jövőjével kapcsolatban" - mondta Safran) és mások a rendező szavaival élve biztosak lehetnek abban, hogy "ha szükségét látjuk, hogy valahogyan beépítsük ezeket a karaktereket az új történetekbe, nincs okunk arra, hogy ne tegyük meg". 

Henry Cavillről csak annyit mondtak, hogy nem illik bele az új Superman koncepciójába. Ami Robert Pattinsont illeti, az ő jövőjét továbbra is rejtély övezi. Bár, tekintve, hogy ő az új Batman, nehéz feltételezni, hogy a "Batman második része" után is lesz lehetősége Bruce Wayne-t játszani. Ben Affleck viszont a The Flash-ben való vendégszereplése mellett a bejelentett filmek bármelyikének rendezésére is pályázik.