Filmek

Legjobb filmek 2011-től 2019-ig

Saját filmes lista készítése
Sheepo
#22341

NA Sheepo  (2016)

dokumentum | rövidfilm | sportfilm

A kisfilm azt mutatja be, hogyan versenyeznek a birkanyírók, hogy több birkát tudjanak megnyírni, mint a társaik.

Rendező: Ian Robertson

Szereplők: Archie Paterson

#22342

NA Mary  (2017)

akció | dráma | életrajzi

Heródes király kegyetlen uralkodása alatt a fiatal házasok, Mária és József túlélik a történelem egyik legalattomosabb korszakát. Mária szíve alatt hordja gyermekét, Jézust, és 12... több»

Szereplők: Ben Kingsley

#22343

NA Vivere  (2016)

dokumentum

A film egy Alzheimer-kórban szenvedő nő és a lánya közötti különleges szeretetet mutatja be.

A Texas Story
#22344

dráma

A film története szerint egy texasi férfi elkeseredett harcot folytat annak érdekében, hogy megőrizhesse a titkát. több»

#22345

NA Csodapunci  (2018)

dráma | rövidfilm

Lena még sose volt fiúval, első együttlétének gondolata pedig némi félelemmel és izgalommal tölti el. Ezt a félelmet egy családi legendának köszönhetően próbálja legyűrni, amely... több»

Forgotten Girls of Dhaka
#22346

dokumentum

A dokumentumfilm stábja ellátogat a bangladesi városba, hogy bemutassa azoknak a fiatal lányoknak az életét, akiket férjhez adtak, majd a férjük elhagyta őket. több»

Rendező: Claire Tailyour

Álomutazás- Mexikó és Belize
#22347

dokumentum

Utifilm Mexikóról és Belizeről. több»

#22348

dokumentum

- 1989. augusztus 19. Áttörés Sopron közelében: a nyárra szinte ellepték az NDK állampolgárok Magyarországot. A provokatív, határnyitogató szalonnasütésnek szánt Páneurópai... több»

Rendező: Szalay Péter

Szereplők: Schell Judit

Én a szövésre adtam magam
#22349

dokumentum

A film a fő ihletforrásként a magyar motívumkincsből és a keresztény szimbolikából merítő kárpitművész életútját és alkotói ars poeticáját mutatja be. több»

Rendező: Tóth Péter Pál

SajátSzínház: Remake_Bodony
#22350

dokumentum

A baranyai Siklósbodony lakói a fotóhang és a közösségi festés módszerével fél éven át vizsgálták saját kapcsolataikat és a falut mint az életük környezetét. Arra voltak... több»

Rendező: Boross Martin

Rooms
#22351

NA Rooms  (2017)

animáció | dráma | rövidfilm

Rövidfilm az életről, a halálról és az egerekről. több»

Rendező: Andrew Zimbelman

Szereplők: Andrew Zimbelman

Állati fegyverek
#22352

dokumentum

A természetben a legtöbb állatnak megvan az a fegyvere, ami segíti a harcban, a táplálkozásban vagy a párszerzésben. Vajon mi az oka annak, hogy egyes fajok kivételesen nagy fegyvereket... több»

Gyöngykapu - Tőzsér Árpád költő portréja
#22353

életrajzi

A portréfilm a költő, tanár, szerkesztő és esztéta Tőzsér Árpád négy évtizedes munkásságát, a kisebbségi lét, a magány, a bezártság egyes állomásait követi nyomon. több»

Rendező: Vizi Mária

Haumann Péter színművész
#22354

életrajzi

A portréfim a pályakép és a színészi ars poetica megrajzolása mellett fölidézi a nagy szerepeket, a legfontosabb alkotótársakat, de Haumann színész gyermekei révén hangsúlyt a kap... több»

Rendező: Medgyesi Gabriella

Én és az ADHD
#22355

dokumentum

A dokumentumfilm az ADHD (hiperaktivitás, figyelemzavar szindróma) mögötti alapos bizonyítékot magyarázza el; az agynak egy olyan állapota, melytől a lakosság mintegy 3%-a szenved. Az... több»

Vadvizek, meredek hegycsúcsok –– Az Enns völgye Stájerországban
#22356

dokumentum

125 kilométer hosszan húzódó festői vidék, egy hatalmas folyó és a vasipar fontos szállítási útvonalaként íródott gazdag történelem. Ez a stájer Enns völgye. Egy sebes sodrású... több»

#22357

dokumentum

A dokumentumfilm az ausztrál kontinensre repíti el nézőit, s a leghitelesebb tudományos vizsgálatok eredményei révén igyekszik bemutatni Ausztrália dinoszauruszok hagyta nyomait.

Paul McCartney's - Kisses On The Bottom - Live Kisses
#22358

zenés

2012 februárjában került sor Paul McCartney stúdióalbumának, a "Kisses On The Bottom"-nak a felvételére. A helyszín a legendás hollywood-i Capitol stúdió volt. Az új albumán (két... több»

#22359

NA Valerie  (2017)

dráma | thriller

John Miller elhagyja a családját, hogy beteljesítse az álmait, de 18 év után semmit sem tud felmutatni. Közben a már felnőtt lánya is bekopogtat az ajtón, hogy segítséget kérjen. több»

Illés Lajos emlékkoncert
#22360

dokumentum

Illés Lajos, az Illés együttes alapítója idén lenne 70 éves. A jubileum alkalmából nagyszabású életmű koncertet rendeztek a Papp László Budapest Sportarénában. A Kossuth-díjas... több»

Rendező: M. Nagy Richárd