Filmek

Legjobb dráma filmek

Saját filmes lista készítése
#28141

NA Retúr  (1996)

(1)

dráma

Az öt 70 éves öregember, aki a MÁV jóvoltából 1989. július 1-jétől ingyen utazhat a vasúton, nemcsak szálláshelynek tekinti a számukra kijelölt fülkét, hanem a társasági... több»

Remek TV film, a társadalom szélére sodrodó "kis" emberekről. Pazar szereposztás, szinész legendák brilliroznak benne, Sinkovits, Agárdy, Bárdy, Kibédi, Gera. Talán Palásthy György rendező, rátehetett volna még egy lapáttal, ha a Lukácsot alakitó öngyilkos jelölt szerepére,... több»
Szortírozott levelek
#28142

dráma | rövidfilm

A film hőse Mezei Lajos középkorú, jelentéktelen, szürke kisember: postán dolgozik a levélszortírozó gép mellett. Élete hétköznapi események monoton sora, van azonban egy... több»

#28143

NA Bloodthirst  (2023)

(1)

akció | dráma | horror | sci-fi

Egy vámpírok által uralt poszt-apokaliptikus világban csak az erősek maradnak életben. John Shepard, a vámpírvadász is közéjük tartozik. Johnnak fel kell kutatnia és ki kell iktatnia... több»

Nem tudom, melyik aspektusa volt rosszabb, az iskolás szintű színészi játék, az ostoba cselekmény, vagy az egész film hihetetlen olcsó hatása. Talán a színészkedés és dialógusok miatt fog sugárban ömleni a vér a fülemből leginkább. Talán cimborákkal és alkohollal... több»
A Temetetlen halott - Nagy Imre naplója
#28144

dráma | játékfilm

Nagy Imre élettörténete a XX. századi történelem alaptörténete. Ő volt az első kommunista vezető, aki egy nemzeti forradalom - az '56-os - jelképe, miniszterelnöke, aki felmondta a... több»

Ez az alkotás alapvetően nem rossz, hiányosságának érzem viszont, hogy aki semmit nem tud az ötvenes évek eseményeiről, annak nem fog összeállni a teljes kép. Vártam volna utalást arra, hogy került ki a képből Rákosi, és miért pont Kádár lett az oroszok... több»
Erzsébet királyné
#28145

dráma

Ferenc József császár fiatal hitvese, Erzsébet királyné kedvelt a nép körében. A levert szabadságharc után hozzá igyekszik a forradalmár Latkóczy tábornok lánya, hogy édesapja... több»

#28146

dráma

Filmio

Bogár Pált betörésért börtönbe zárták, de mivel nem találtak ellene elég bizonyítékot, egy év letöltése után szabadon engedték. Bogár úgy tűnik, munkát vállal egy gyárban,... több»

#28147

dráma

Klári és Géza hosszú évek óta házasok. A víkendházukban töltik a hétvégét, és a szép, nyugodt, őszi időben Klári kimászik a háztetőre, hogy itt, az éghez közel átgondolja... több»

Keleti Márton 1969-ben Gyárfás Miklós írása nyomán az abszurddal próbálkozott, de nálam nem ért célt. Kizárólag a három szereplő (Ruttkai, Latinovits, Páger) miatt néztem végig, meg szerencsére csak 44 perces volt.
#28148

NA Sóbálvány  (1958)

(1) (1)

dráma

Várkonyi Zoltán 1958-ban készített munkája az önvizsgálat filmje. Páger Antal 1956-os hazatérése után főszerepben egy sebész professzort alakít, akit bűntudat gyötör egy... több»

Nehezen elérhető „filmcsemege” még a legkisebb szerepekben is felejthetetlen színészegyéniségekkel. Páger Antal mellett Tőkés Anna nyújtott számomra kimagasló teljesítményt. Egy olyan anyát játszott benne, aki a szökött katonatiszt fiát (Tordy Géza) visszaküldte a... több»
#28149

dokumentum | dráma

Rendhagyó dokumentum-játékfilm Szamuely Tiborról, a Tanácsköztársaság talán legvérengzőbb alakjáról, akit a közbeszéd csak úgy emlegetett: a halál népbiztosa. 1919 tavaszán és... több»

Igen, ott voltam a díszbemutatón. Kirázott a hideg. Ezekről eddig miért nem hallottunk? Miért nevezték dicsőséges 133 napnak? A fiaimat is elviszem egy vetítésre, mert ennek a beteg kornak nem szabad visszatérnie soha.
Egy fiú bőrönddel
#28150

dráma

Dobos Péter egyetemista egy nagy veszekedés után egy szál bőrönddel elköltözik édesanyjától. Évfolyamtársához megy, akinek családjában azonban diszharmóniát talál - tehát... több»

A trónörökös
#28151

dráma

Mi történt Mayerlingben?Rudolf főherceget, Ferenc József egyetlen fiát, a Habsburg Birodalom várományosát 1889. január 30-án holtan találták a mayerlingi vadászlakban. Halálának... több»

Halotti beszéd
#28152

dráma | rövidfilm

„Bizony, egy ember sem múlhatja e vermet; bizony, mind ahhoz járók vagyunk." (részlet a filmből)

#28153

NA Quasi  (2023)

(1)

dráma | szatíra | vígjáték

Megismerhetünk egy balszerencsés púpost, aki szerelemre vágyik, de a pápa és a francia király közötti gyilkos viszály kellős közepén találja magát, és mindkettő megparancsolja... több»

Van benne pár poén, de a nagy része elég unalmas.
#28154

dráma

Egy rendezvényszervezőnek a tökéletes esküvőt kell megvalósítania a testvérének, s mindezt kevesebb mint egy hónap alatt. több»

Boy in the Walls
#28155

NA Boy in the Walls  (2023)

(1)

dráma | misztikus | thriller

Alisa Jensen, aki nemrég nősült meg, felcserélte a nyüzsgő manhattani életét a vidéki Connecticutban való békés életre. Furcsa zajokat kezd hallani a házban, nem tud szabadulni az... több»

Tipikus ijesztő házas horrorfilm ez, csak ezúttal olyan rossz színészkedéssel és olyan rossz vágással, hogy azt hittem, egy félkész verziót néztem. A film elfelejti, hogy egy horror antagonista azért ijesztő, mert nem latjuk. Kb. a sztori felénél a film folyamatosan mutogatni kezdi... több»
#28156

családi | dráma

Amar (John Abraham) szülei Vidyadhar (Amitabh Bachchan) és Sumitra Patwardhan (Sharmila Tagore) egy középosztálybeli házaspár, akik Indiában élnek. Amar Londonban él és dolgozik, így... több»

Mivel közvetlen utána az ugyanabban az évben leforgatott Sarkart is megnéztem, elképesztő kontraszt van a két Amitabh Bachchan-alakítás között. Ebben a filmben istenien szórakoztam a Patwardhan-házaspár mindennapjain (Amitabh Bachchan, mint Vidhyadhar és Sharmila Tagore mint Sumitra... több»
Találka Párizs mellett
#28157

dráma

Georges, a tipikus polgári társadalom szülötte férfi, találkozik a szerelemmel. Csupa hazugsággal szövi magát körül: kieszel egy derék úri fiút, szülői házat, régi szolgát,... több»

Balra a nap nyugszik
#28158

dráma | játékfilm

Alex, a vagány és értelmes pesti srác barátjával, Zsolttal, használt nyugati autókat hoznak át a határon. Egy alkalommal kábítószert akarnak átcsempészni az egyik kocsiban, az... több»

Judith Keith
#28159

dráma | játékfilm

„A jellem csupán idő kérdése. Ennyi és ennyi ideig hordhatjuk, mint valami kesztyűt, ha jobb fajta kesztyű valamivel tovább tart, de akkor se tart örökké." - Bertolt Brecht

Panel
#28160

NA Panel  (2008)

dráma | rövidfilm

Egy férfi és egy nő találkozik a sarki kiskocsmában. Nem túl derűlátóak.

Rendező: Hájos Zsolt

Szereplők: Nagy Zsolt, Nemes Vanda