Filmek

Legjobb dráma filmek

Saját filmes lista készítése
A tribádok éjszakája
#28161

dráma

A stockholmi Dagmar Színházban Spindberg Az erősebb C. egyfelvonásosára készülnek. A próbán megjelenik a szerző is,hogy bizonyos családi ügyeket tisztázzon elvált... több»

#28162

dráma

Filmio

1526 októberében a háborúban kimerült lovasok egy mocsaras patak partján felfedeznek egy sírdombot, mely egy holttest alatt. Kinek a teste lehet? A királyé vagy valaki másé? Vajon a... több»

remek játékfilm, egy élvezhető történelemóra
Családi kör
#28163

animáció | dráma

TV-ben (DUNA, csütörtök 01:33)

Egy asszony megjátssza megszokott számait a lottón. Vágyak és illúziók találkoznak a keserû realitással és egy léggyel. Rövid animáció.

#28164

dráma

Gyönyörű fiatal lányt pillant meg az álmodozó szobrászművész, Koltay Iván a Hold fényében a tóparton, jobban mondva a tó közepén. A szépség mintha fürdőruha nélkül fürdött... több»

#28165

NA 1947 보스톤  (2023)

(1)

dráma

Az 1947-es bostoni nemzetközi maratonon, a második világháború utáni első nemzetközi maratonon induló koreai sportolók története. több»

Si-wan az egyik kedvenc színészem. Az ügyefogyottnak látszó, félénk tekintetű kisfiú álarca mögött egy keményfejű, konok, harcedzett szellem lakozik. Ezek miatt tökéletes választás volt erre a szerepre. Remek film, megindító, néha a könnyeimmel küzdöttem. Mozivásznon egy... több»
Cecelia Ahern: A teljes fél életem
#28166

dráma | romantikus

Franziska még nem tette túl magát a váláson, amikor a kezébe kerül egy változó borítójú könyv. Kiderül, hogy a könyv fontos hírt tartalmaz Franciska számára. A nő azonban... több»

Rendező: Michael Karen

Szereplők: Rebecca Grimes, Roman Knizka

Egy könyvborító áll a középpontban, ami irányítja vagy inkább a szereplők irányítják azt, persze ez csak egy érdekes jelkép hiszen itt is a romantika áll a középpontban. Nézhető film a könnyed témát kedvelőknek ajánlom.
#28167

NA Annyira más  (2009)

(1)

dráma | vígjáték

Netflix

Az egyedülálló anya, Lotta és testvére, Sanna egyaránt sikeresek abban, amit csinálnak. Valamiért mégis a velük ellentétes férfiakhoz vonzódnak. több»

Láttam a filmet. Olyan sziporkázó és fordulatos, mint amilyen Helena Bergström maga. Örömmel láttam viszont Rikard Wolffot is, aki sármjával elbűvölő.
#28168

NA Első randi  (2022)

(1)

dráma | rövidfilm

HBO Max | TV-ben (Cinemax, csütörtök 01:33)

Tina, a nemrég megözvegyült farmer nem akarja, hogy lánya visszaköltözzön a városba, és magára hagyja őt. Amikor Seamus megérkezik a farmra, és egy randevúról beszél, úgy dönt,... több»

Jó kis film, szép felvételekkel a festői ír tájakról. Nem történik túl sok minden az amúgy sem bő 12 percben. Így a cselekmény viszonylag lassan halad. Dialógusokból és karakterekből sem bővelkedik. A történet sem túl komplikált, de ezzel nincs nagy baj, a hangulat a... több»
#28169

dráma | játékfilm | romantikus

Oliver boldog házasságban él feleségével, Sarah-val és három gyermekével. Míg nem egy napon Sarah úgy dönt, hogy elmegy egy távoli egyetemre tanulni, ahonnan később vissza sem jön,... több»

A hét nyolcadik napja
#28170

dráma | játékfilm

Szendrőy Hanna, elvirágzott primadonna, aki férje halála után a lakásmaffia karmaiba kerül, elveszíti pazar otthonát, hajléktalanként a Keleti Pályaudvarra vetődik. Aztán visszatér... több»

Alena utazása
#28171

dráma | rövidfilm

Alenának, a visszahúzódó, harmincéves szarajevói könyvelőnőnek a gépe délután indul Zürichbe. Főnöke és szigorú apja mindent megtesz, hogy Alena ne tudjon elmenni a pár hónapos... több»

Lángok
#28172

NA Lángok  (1940)

dráma

Barbara nem szerelemből lett Bogáti Gábor bankigazgató felesége. A boldogtalan asszony egy erdei vihar közepette ismerkedik meg Péterrel, a világhírű zongoraművésszel, s... több»

Tiszta kézzel
#28173

dráma | rövidfilm

A kozmetikai cikkekkel házaló Cziráki egy gyilkossági ügy szemtanújaként érkezik a rendőrkapitányságra. A rendőrség bürokratikus gépezete elnyeli őt (mint Jozef K-t Kafka... több»

Hasonmás
#28174

NA Hasonmás  (1973)

dráma

Jakov Petrovics Goljadkin úr, a pétervári kishivatalnok átlagos hivatalnok, átlagon felüli félelmekkel. Egy napon az utcán furcsa idegent lát. Meglepetésére másnap a hivatalban egy... több»

#28175

NA Egy új kezdet  (2021)

(1)

dráma | romantikus

Egy író visszatér családja farmjára, és rádöbben, miért ért véget a házassága, és miért hanyagolta el egyik nagy szenvedélyét, a lovaglást. több»

Nem a legrosszabb ilyen jellegű film, amit valaha láttam, de elég remegő lábakon áll minőségét illetően. A legnagyobb jóindulattal közepesnek nevezném.
#28176

NA Marmalade  (2024)

dráma | romantikus | thriller

Egy börtönben ülő férfi egy romantikus bankrablás színes történetét meséli el ravasz cellatársának, hogy megszökjön és újra találkozzon élete csábító szerelmével. több»

#28177

dráma | horror | thriller

Amy, a fiatal nő kisfiával, Adriannel menekül bántalmazó ex-barátnője elől. Amikor a múlt feltámad, hogy kísértse mindkettőjüket, szembe kell nézniük az őket fenyegető erőkkel. több»

Pénzt Marijának
#28178

dráma | játékfilm

Marija egy kis szibériai falu kolhozának vezetője. A revizor 1000 rubel hiányt talál az ellenőrzésnél és miután nyilvánvaló, hogy nem sikkasztásról van szó, három nap haladékot ad... több»

#28179

NA A végtelen  (2018)

dráma | fantasy | horror | misztikus

Egy magányos férfi a halál küszöbén egy Végtelen nevű helyen találja magát. több»

Rendező: Mason Guevara

Szereplők: Mason Guevara

#28180

dráma

Az 1958-ban játszódó film Maggie-t követi nyomon, aki New York Citybe érkezik, hogy valóra váltsa titkos álmát, és élőben táncoljon a Radio City Music Hallban a Karácsonyi... több»