Filmek

Legjobb filmek 2016-től 2016-ig

Saját filmes lista készítése
Autonómiák Európában
#29321

dokumentum

A történelemben már a 19. századi magyar nemzetiségi politika is eredményezett autonómiát. A magyar minisztertanács 1849. augusztus 27-én ismerte el Horvátország autonómiáját,... több»

Rendező: Bakos Katalin

A sötétség titkai – Ártatlanság
#29322

thriller

Több tizenéves lány részt vesz egy titkos rituáléban, ahol egy természetfeletti lényt észlelnek. több»

Vissza a szakadék széléről
#29323

dokumentum

Európa vadvilága nagy bajban van. Ma több állatot és növényt fenyeget a kipusztulás, mint az emberiség történetében bármikor. És most először, ezt a kipusztulást egyetlen faj... több»

Csendes gyarmatosítók 2. - A hódítás folytatódik
#29324

dokumentum

A hódítás folytatódik, a helyszín továbbra is a Kárpát-medence. A ?Csendes gyarmatosítók? első részében az invazív módon terjedő állatfajokkal foglalkoztunk, most megjelennek a... több»

Rendező: Mosonyi Szabolcs

Az ég felé minden kert végtelen - Ballada - Portréfilm Balla András fotóművészről
#29325

életrajzi

A kerttervező és fotóművész Balla András arról vall, hogy életműve egyúttal élete naplója, amelyben a teremtett természet és az ember által létrehozott környezet szoros kapcsolata... több»

A Marriage
#29326

NA A Marriage  (2016)

családi | dokumentum | életrajzi

A különböző emlékek konfrontálódásából kikerekedő történet egy esküvő lefolyását meséli el. több»

Rendező: Mônica Simões

A titokzatos biológiai óra
#29327

dokumentum

A Nobel-díjat éppen most kapta meg az a három tudós, akik felfedezték, hogyan működik a belső biológiai óra. Ám három évtizeddel azután, hogy azonosították a géneket, melyek... több»

A Harmadik Birodalom asszonyai
#29328

dokumentum

A német nőkre régóta úgy tekintenek, mint a náci uralom passzív szemtanúira, de lényeges szerepet játszottak. A dokumentumfilm ledönti az ezekről a nőkről alkotott hagyományos képet. több»

A völgy
#29329

NA A völgy  (2018)

krimi

Rijad és a barátja, Zaïd mindenüket hátrahagyva Lyonba, Svájcba mennek, hogy két luxusautót lopjanak a környéküket uraló gengszter, Chérif számára. Az utazás azonban nem egészen... több»

#29330

dokumentum

A rendhagyó előadás a cigány kultúra sokszínűségét mutatja be több mint száz közreműködővel, a zene-, tánc-, színház-, ének-, film- és képzőművészet összefűzésével. A... több»

Rendező: Seres Tamás

#29331

NA Blank  (2022)

dráma | sci-fi | thriller

Egy kétségbeesett író feliratkozik egy teljesen mesterséges intelligenciával működtetett elvonulásra, hogy orvosolja írói válságát, rövidesen azonban egy váratlan szoftverhiba lép... több»

#29332

rövidfilm | vígjáték

Egy férfi reggel az éjszakai parti maradványainak eltüntetésével foglalatoskodik.

Inváziós növényfajok Indonéziában
#29333

dokumentum

A film azt mutatja be, milyen természeti és gazdasági károkat okoznak a Jáva szigetén elszaporodott invazív növényfajok, és miként próbálnak tenni ez ellen a tudósok és a... több»

Rosamunde Pilcher: Egy orvos és három asszony
#29334

dráma | romantikus

Cornwellben lakik és éveken át megpróbálta megtalálni utódját. Sajnos az egyetlen esélyes a háziorvosi címre dr Nael Rayan, Helen Thomson polgármester asszony nagy, tragikus... több»

Vad Ausztrália – kenguruk királysága
#29335

dokumentum

Ausztráliát már a tájképi adottságainak köszönhetően is joggal nevezhetjük a Föld egyik legizgalmasabb kontinensének, ám ha az élővilágát is tekintetbe vesszük, ettől kezdve... több»

Demjén 70
#29336

NA Demjén 70  (2016)

dokumentum

Születésnapi koncert az Arénában. Egy igazi állócsillag, egy igazi legenda 70. születésnapi koncertje az Arénában. Demjén Ferenc 1970 szilveszterén vált országosan ismertté, amikor... több»

#29337

dráma | romantikus | rövidfilm

Vera és Matteo éppen szerelmes pillanatokat töltenek együtt, amikor a lány apja rájuk talál. Rátámad a fiúra, dulakodni kezdenek, míg végül Matteo leüti a férfit, majd elmenekül.

The No Name Gang
#29338

akció

A filmet megtörtént események ihlették, melyekre a kilencvenes években került sor. Anthony Shea, Mike O'Halloran, Matt McDonald, Pat McGonagle és Stephen Burke több mint 100 fegyveres... több»

#29339

dokumentum

A dokumentumfilm betekintést enged néhány olyan beteg életébe, akik Lyme-kórban, vagy a Lyme-kórhoz nagyon hasonló megbetegédésben szenvednek. több»

#29340

dokumentum

Netflix

A dokumentumfilm kulcsfontosságú tanúvallomásokon keresztül mutatja be a 2016-os San Fermín fesztiválon történt csoportos nemi erőszakot, amely világszerte tiltakozásokat váltott ki. több»