Filmek

Legjobb filmek 2013-től 2013-ig

Saját filmes lista készítése
Rostás Pál feltámadása
#36421

történelmi

Kisebbfajta csoda történt kétszáz éve, 1813. október 3-án: egy magyar huszár, bizonyos Rostás Pál hét francia lovassal és hatvan gyalogossal, Napóleon visszavonuló katonáival vette... több»

Kocsár Miklós zeneszerző
#36422

életrajzi

Kocsár Miklós életműve szorosan kötődik a költészethez. Zenekari darabok, versenyművek, hangszeres szólódarabok mellett, többnyire magyar költők verseire komponált kórusműveket,... több»

Rendező: Petrovics Eszter

Hangjegyesek
#36423

dokumentum

Magyarország hallatán még ma is a paprika, gulyás és a cigányzene hazájára gondol egy külföldi. A paprika és a gulyás megmaradt, de a cigányzene vagy inkább a cigány muzsikusok... több»

Rendező: Oláh Kata

#36424

thriller

Egy drogfutárnak a siker érdekében meg kell küzdenie egy kegyetlen rendőrfőnökkel és a rivális banda tagjaival.

Rendező: Oscar López

Szereplők: Fernando Gaviria

#36426

dráma | horror | romantikus

Gótikus szerelmi horrortörténet két szerelmes reinkarnációjáról.

#36427

animáció | dokumentum | musical

A film látványos betekintést nyújt az electronic dance music világába. több»

#36428

NA Feels Good  (2016)

rövidfilm | vígjáték

Az életed legrosszabb napja néha az életed legjobb napja.

Egy egyedi eset - Szalai Györgyi portré
#36429

életrajzi

Rendezőként, forgatókönyvíróként és dramaturgként Dárday István alkotótársa, a dokumentum-játékfilmes irányzatot megteremtő ´Budapesti Iskola´ kiemelkedő alakja. több»

Rendező: Fekete Ibolya

Túlélni a túlélhetetlent
#36430

dokumentum

Ez a drámai új sorozat teljesen új szemszögből mutatja be az elmúlt 100 év nagy katasztrófáit: többek között a Titanic elsüllyedését, a Pearl Harbour elleni támadást és a 2010-es... több»

A náci aranyvonat
#36431

dokumentum

A II. világháború után évtizedekig keringett egy legenda, miszerint Délnyugat-Lengyelország hegyei drága kincset rejtenek: egy arannyal, ékszerritkaságokkal és felbecsülhetetlen... több»

Visegrádi négyek
#36432

dokumentum

A V4-ként emlegetett Visegrádi Együttműködés 25 évvel ezelőtt, 1991. február 15-én jött létre Lengyelország, az akkori Csehszlovákia és Magyarország részvételével. A hazánk... több»

Páviánok királynője
#36433

dokumentum

Mmasadit az erdő istene is uralkodásra teremtette: előkelő származása és személyes kvalitásai messze társai fölé emelik, így mindenki által tisztelt, megkérdőjelezhetetlen... több»

Rendező: Robyn Keene-Young

Man aan de overkant van de straat
#36434

rövidfilm | thriller

Janne egy visszatérő rémálom áldozata, mindig egy férfit lát, aki éjszaka az utcán járkál. A nő a rejtély megfejtésében szinte teljesen a külvilágra van utalva.

Rendező: Nathan Hermans

Szereplők: Kaat Somers, Maaike Somers

Vakáció a tengerparton
#36435

rövidfilm

Amália első menstruációja pont egy nappal a nyaralás előtt jön meg. Konzervatív, szigorú anyukája tudta nélkül úgy dönt, saját kezébe veszi az ügyet.

#36436

NA Köszönöm, jól  (2013)

(1)

dráma

A Köszönöm, jól című film történeteit a magánszférába is behatoló, az emberi kapcsolatokat próbára tevő gazdasági válság foglalja keretbe. Az első történetben egy vidéki... több»

Rendező: Prikler Mátyás

Ízőrzők: Zalaegerszeg
#36437

dokumentum

Zalaegerszegen, a Göcseji Falumúzeum egyik műemlék épületében, csikótűzhelyen készítettük el a zalai konyha hagyományos ételeit. Gyurkó Imréné Bucsutáról érkezett ide, hogy... több»

Rendező: Móczár István

Kumbh Mela - Fürdés a halhatatlanságban
#36438

dokumentum

Nincs még egy olyan ország a Földön, mint India, ahol a természetet, a tüzet, a hegyeket és a folyókat is istenként tisztelik. Az egyik leghatalmasabb istenség Ganga. A Gangesz folyóval... több»

Poirot – Függöny – Poirot utolsó esete
#36439

krimi

Tolószékhez kötve, megbénítva a köszvénytől, az idős Poirot újra találkozik régi barátjával, Hastings kapitánnyal ott, ahol minden elkezdődött. styles az a vidéki ház, ahol a... több»

Their Last Ride
#36440

dokumentum

A film egy cherokee nő élettörténetét mutatja be, akinek rendkívül fontosak a gyökerei, amit a Villámló Paták szervezete hivatott képviselni. több»