Filmek

Legjobb filmek 2013-től 2013-ig

Saját filmes lista készítése
MüpArt - Csanyi-Lattmann Quartet feat. Alegre Correa
#36541

zenés

Csanyi Zoltán és Lattmann Béla 2009 végén közös zenekart hoztak létre, amelyhez később csatlakozott Szendőfi Péter és Lamm Dávid. A Walk On The Beach című új lemezükön főként... több»

Rendező: Kovács Krisztián

Budavári Palotakoncert 2020
#36542

dokumentum

A Budavári Palotakoncert már nyolcadik alkalommal, Találkozások címmel kerül műsorra a megszokott helyszínről, az Oroszlános udvar impozáns környezetéből. Az idén Huszka Jenő és... több»

Hitler utolsó órái
#36543

dokumentum

1945. április 30-án a sarokba szorított Hitler öngyilkosságot követ el a bunkerje mélyén. A szovjetek még ezen a napon kitűzik a vörös zászlót a Reichstagra, egy héttel később... több»

Így készült a Mama című film
#36544

rövidfilm

Julio Medem legújabb filmje a "Mama", most kerül a hazai mozikba. Az "Így készült a Mama című film" werkjét Dudás Viktor rendezte, amely a kulisszatitkok világába vezet be. A spanyol... több»

Rendező: Dudás Viktor

Hetedhét kaland - Mátyás király éve
#36545

dokumentum

Pontosan 575 éve született Kolozsváron Hunyadi Mátyás magyar király és 560 éve választották királlyá. Ezért 2018 Mátyás király emlékéve. Ebből az alkalomból Mátyás király... több»

#36546

NA The Load  (2015)

dokumentum

A tizenhatodik században egy spanyol nemes hölgy és egy Tameme indián hosszú útra indul az Újvilágba, hogy szabadon élhessenek. A hosszú út lépésről lépésre bontja le közöttük a... több»

Kalandjaim a parányok világában
#36547

dokumentum

A parányi élőlények valamennyi vizes élőhelyen megtalálhatók. Aprók ugyan, de ez mit sem von le jelentőségükből. A túlélés igazi mesterei ők. A harmadéves biológus hallgatót,... több»

Az újjászületett Farkas utcai templom
#36548

dokumentum

"Semper reformanda" az Egyháznak szüntelenül meg kell újulna, vallják a nagy reformátorok, ami nem csak az emberek alkotta gyülekezetre, hanem a kőből épült egyházra, a templomra is... több»

Rémálom az Everesten: a nepáli földrengés
#36550

A lélegzetelállító Himalája évről évre százezreket vonz Nepálba. Ez a természeti csoda azonban tud pusztító is lenni. 2015 áprilisában heves földrengés és azt követő... több»

#36551

dokumentum

Immár 60. éve, hogy 1958-as “Move it” című dalával Cliff Richard, az egyik legnagyobb brit poplegenda berobbant a zenei világba. Az idén 78. születésnapján október közepén... több»

Rendező: Terence Bulley

Vad Costa Rica
#36552

dokumentum

Fedezzük fel a világ ökológiai szempontból egyik legváltozatosabb országát, Costa Ricát benépesítő fantasztikus élőlényeket, például a rejtőzködő ocelotot és pumát! Van egy... több»

Rendező: Ian Marsh

Készítette: Mad Dog
#36553

A csapat egy utahi mentős kérésére készít egy eszközt, amellyel baleseteknél kiszabadíthatók az utasok az autókból. Elkészítik egy klasszikus kard speciális változatát is. több»

#36554

animáció | családi

Már egy éve, hogy Mic Mic és Oscar visszatértek hihetetlen kalandjukból. És most, miután Keselyű ördögi tervével szabotálni akarja a Grizzly kölyök kiszállítását az amerikai... több»

Rendező: Vasiliy Rovenskiy

Szereplők: Christine Galyean

#36555

dokumentum

A Természetes ellenfény kétrészes portré-dokumentumfilm Nádas Péterről. Az első rész belép Nádas Péter szerzetesi elvonultságába: megmutatja szent-profán hétköznapjait kerti... több»

#36556

NA Cigarette  (2016)

rövidfilm | thriller

Egy nő a randevú után felhívja a férfit a lakására, és meglepetés sztriptízt rendez neki.

Mindennapi kenyerünk – Hagyományos és modern pékségek
#36557

dokumentum

A kenyér évezredek óta alapvető tápanyagforrásunk. Hogyan változott a hagyományos receptúra az ipari gyártás megjelenése óta? Miből készül ma a mindennapi kenyerünk? A... több»

Az álcázás nagymesterei
#36558

dokumentum

 Legyen szó ragadozókról vagy zsákmányállatokról, az állatvilágban mindig hasznos beleolvadni a környezetbe, láthatatlanná válni. Az evolúció számos trükköt fejlesztett ki az... több»

#36559

dokumentum

Milyen globális menüt fogyasztunk nap mint nap? Honnan érkezik az ételünk? Mennyire tudatosak a fogyasztók? Mi a helyzet Európában? Mi történik a valaha agrárnagyhatalomként számon... több»

Rendező: Novák Tamás

#36560

dráma | rövidfilm | vígjáték

A film cselekménye 2021-ben játszódik, amikor a 13. és a 14. alkotmány-kiegészítés már nincs érvényben.