Filmek

Legjobb filmek 2011-től 2019-ig

Saját filmes lista készítése
Ausztrália a magasból
#39561

dokumentum

Ausztrália egy rendkívüli kontinens, tele különös és egyedülálló helyekkel, jelenségekkel és természeti képződményekkel. A filmben ritka módon a magasból gyönyörködhetünk a... több»

A termelőtől a tányérig
#39562

dokumentum

Sorozatunk egyes részében két-két élelmiszer előállításának folyamatát ismerhetjük meg - a szabadon tartásból származó tojásoktól a lédús skót málnáig. A termesztés és... több»

Klasszikus mesék - Az esőtündér
#39563

családi

Nagy szárazság sújtja a vidéket, már több nyár óta nem esik eső, a forróság mindent elpusztít. Az egyik falusi asszony, Stine szerint elaludt az esőtündér, ezért lett baj. A gazdag... több»

Corners: Pepper Sauce
#39564

rövidfilm | zenés

Egy háromtagú brit hip-hop banda egyik száma.

#39565

fantasy | rövidfilm

Amatőr természetbúvárunk egy ócskapiacon felfedez egy különös kamerát, melynek blende gyűrűin sorakozó számok révén be lehet állítani a felvétel időpontját. Ezt követően... több»

Egyrészt gyönyörű az egész film úgy, ahogy van. Látszik, hogy rengeteg energiát fektettek a kép világába. Másrészt pedig tetszett az elgondolása az egésznek. Nagyon közel hozták ezt a világot az alkotók, amit nem mindenki érhet el.
Zenedoboz
#39566

NA Zenedoboz  (2018)

animáció | rövidfilm

A titokzatos zenedoboz mindig ugyanazt a dallamot játssza, különböző variációkban. Elszigetelten és a félelem légkörében azt hihetjük, hogy más dallam nem is létezik. A fals hangok... több»

#39567

animáció

Jankovics Marcell újabb, a magyar történelmet megidéző alkotása ez a rövid, animációs film, mely III. Béla korának, és a király hatalomra jutásának történetét meséli el az... több»

Rendező: Jankovics Marcell

Az igazság az elhízásról
#39568

dokumentum

A gyorséttermi kultúrának és génjeinknek köszönhetően derékbőségünk egyre nő. Chris Bavin viszont megosztja velünk, hogy néhány apró változtatással hogyan maximalizálhatjuk... több»

Kojot és a szikla - Sziú indián mese
#39569

animáció

Kojot a barátjával, Iktomival, a Pók Emberrel vadászgatott a hegyek között. Vadnyomokat kerestek. Barangolásuk közben egy ösvény mellett egyszer csak ott magasodott előttük Ilya, a... több»

Szolzsenyicin frontnaplója
#39570

dokumentum

A világhírű Nobel-díjas orosz író, az Iván Gyenyiszovics egy napja szerzője, Alexander Szolzsenyicin hadinaplója alapján készült portré. Kozák értelmiségi családba született,... több»

#39571

NA Namurihime  (2017)

dráma

Aochi úgy érzi, hogy sosem tud eleget aludni, és habár a környezete megpróbálja tudatosítani benne, hogy mindez csak az ő fejében létezik, nehéz eldönteni, hol húzódik a határ a... több»

Rendező: Kei Shichiri

Bajnoki szív
#39572

dokumentum

Téli olimpia Szocsiban, labdarúgó világbajnokság Braziliában: a 2014-es év bővelkedett sporteseményekben, amelyek az egész világot megmozgatták és szenvedélyre gyújtottak több... több»

Vissza a vadonba – A Madikwe Vadrezervátum Dél-Afrikában
#39573

dokumentum

A Madikwe Vadrezervátum a hamvaiból feltámadó főnixmadár Afrikában. Itt sikerült visszatérni a természethez. A vadrezervátum ötlete szinte utópiaként merült fel. Lehetőséget és... több»

Palincolni
#39574

NA Palincolni  (2014)

dokumentum

A 11 éves Cserép Timike egy különleges adottságú hajdúsági kislány. Szerény körülményei ellenére minden vágya, hogy egyszer majd artista lehessen, s a cirkusz porondjára lépjen.... több»

Rendező: Zilahy Tamás

#39575

dokumentum

A dokumentumfilm egy excentrikus művész életét és munkásságát mutatja be.

Rendező: Rhys Mitchell

Szereplők: Max Gimblett

Szülők
#39576

NA Szülők  (2016)

dráma

A középkorú dán pár fia kirepül a családi fészekből, elköltözik otthonról. Kjeld és Vibeke elbizonytalanodnak a saját további életükkel kapcsolatban. Esben távollétében... több»

#39577

NA Lone Wolf  (2021)

dráma

Lebilincselő thriller, amely rejtettkamerás felvételekből, videókonferencákból és lehallgatott telefonbeszélgetésekből áll. több»

#39578

horror | romantikus | rövidfilm | thriller

A történetben egy fiatal pár szélsőséges és erőszakos kapcsolatának lehet szemtanúja a néző.

Gyöngy a sárban
#39579

dokumentum

Egy táj állapota hűen tükrözi, hogy a benne élő emberek, milyen viszonyban vannak egymással és Istennel. A sárközi táj egykori virágzását, majd tragikus romlását,... több»

#39580

rövidfilm

Rémi fiatal férfi, jogot tanul. Az egyik este részegen kóborol az utcán, és összeismerkedik Lisával.