Filmek

Legjobb filmek 2010-től 2019-ig

Saját filmes lista készítése
#40961

animáció

Épp fél évszázada lépett Európa földjére az a híres rinocérosz, amely Dürer metszete révén a művészettörténet legnevezetesebb állata lett. A lisszaboni partraszállás (1515... több»

The Return of the Killer Klowns from Outer Space in 3D
#40962

horror | sci-fi | vígjáték

30 évvel az utolsó invázió után a bohócok újra megpróbálják leigázni a Földet és az emberiségnek meg kell állítani őket. több»

Rendező: Stephen Chiodo

Szereplők: Grant Cramer

Sellők és rinocéroszok
#40963

animáció

A 8 éves Matilda emlékképei szürreális vízióként elevenednek meg. Groteszk, esendő, vágyakozó, szeretetre éhes emberek veszik körül a kislányt. Jelenetről jelenetre tárul fel egy... több»

Rendező: Traub Viktória

#40964

családi | kaland | vígjáték

A nagyrészt improvizált film egy idős férfiról szól, aki rájön, hogy van egy lányunokája, aki eltűnt. A megtalálásához újra fel kell vennie a kapcsolatot rég nem látott... több»

Roadcrew – Live Fast, Love Hard & Die Young!
#40965

dokumentum

A dokumentumfilm három férfit mutat be, akik zenekarok és fesztiválok számára dolgoznak díszletezőként. A szex, drog és rock and roll bűvkörében élik az életüket, mígnem 40 felé... több»

Rendező: Olaf Held

Nyikita Hruscsov, a vörös cár
#40966

Nyikita Hruscsov sokáig elkötelezett sztálinista volt, végül mégis ő vetett véget elődje terrorjának. Minden erejével azon volt, hogy összebékítse a szembenálló feleket a... több»

Kormányeltörésben
#40967

rövidfilm

A film Domonkos István "Kormányeltörésben" című verse nyomán készült, amely egy modern eposz: az 1970-es évek jugoszláviai kisebbségi létének önkifejezése. A film utazás a világ... több»

#40968

dokumentum

A dokumentumfilm az internet sötét oldalát mutatja meg a 2016 nyarán Münchenben történt ámokfutás egyéves évfordulója kapcsán. több»

Rendező: Andreas G. Wagner

Szereplők: Vasilios Mavroudis

Villamos
#40969

NA Villamos  (2010)

animáció

A villamoson utazó előtt elsuhan egy város a maga forgalmával,  egymásra rétegződő zsúfoltságával. Véletlenszerű találkozások, emberi szituációk sorozatát láthatjuk. A film... több»

Rendező: Békés Rozi

Méhlegelők
#40970

dokumentum

Magyarországon a méhcsaládok száma napjainkban meghaladja az 1 milliót. A méhsűrűség az évek során drasztikusan megemelkedett, a világon az egyik legnagyobb. Ugyanakkor a mézet és... több»

Szereplők: Papp János

#40971

akció

Egy kertészként dolgozó bevándorló csupán nyugodt életet szeretett volna élni, ám most minden képességére szüksége lesz, hogy megmentse családját néhány betolakodótól.

Visszhangzó dinók
#40972

dokumentum

Paleontológusok egy új generációja rendkívüli dinoszaurusz-felfedezéseket tesz a kanadai Albertában és Brit Columbiában, és megmutatják, hogy a dinók mit taníthatnak nekünk a... több»

Balassagyarmat kincsei
#40973

dokumentum

Horváth Endre grafikus, festőművész műveit a 30 év felettiek jól ismerik, bár kevesen tudják, hogy ő tervezte a jelenlegit megelőző papír 10, 20, 50 és 100 Ft-osokat, valamint a... több»

Rendező: Kontra Mária

Don Carp Baits
#40974

dokumentum

Egy igazi horgászparadicsomot mutatunk be Önöknek Bicskén. Lenyűgöző természet, méretes halak. több»

#40975

dráma

Amikor Tate találkozik Miles-szal, tudja, hogy ez nem szerelem első látásra. Még csak nem is barátok. De mégis kölcsönösen vonzódnak egymáshoz. Egyikük sem akar szerelmet, ezért... több»

Bennünk élő évmilliók
#40976

dokumentum

Miért és hogyan alakult át a Föld az évmilliárdok során? A választ évszázadokon át kutattuk a kanyonokban, a sivatagokban, a tűzhányókban és a hasadékvölgyekben. Ám... több»

Aribert Heim: Mauthausen Doktor Halála
#40977

dokumentum

Aribert Heim gúnyneve Dr. Halál volt, és a Mauthausen koncentrációs tábor egyik leggonoszabb kínzója volt. A dokumentumfilm megvizsgálja a férfit, akinek erőszakosságát még... több»

#40978

dokumentum | musical | rövidfilm | vígjáték | zenés

A történet egy transzvesztita előadóművészről szól, bemutatja a férfi karrierjét a kezdetektől egészen a hangos sikerekig.

Alaszkai nyár
#40979

dokumentum

A lenyűgöző HDR-technológiának köszönhetően az Alaszkai nyár feltárja előttünk az Egyesült Államok legészakibb államának vibráló természetét. Ez az utazás a Baranof-sziget... több»

Valaki vacsorára
#40980

játékfilm | rövidfilm

Egy férfi lakásába vendég érkezik. Valamire készülnek ők ketten, olyasmire, amire mindketten régóta várnak. A céljaik közösek, az okaik különbözők. Félnek egymástól. Örülnek... több»