Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
#51741

dokumentum

Most először megfigyelhetjük az igazi sivatagi oroszlánok titkos életét; zord hegyeken, homokdűnéken, végtelen kavicsos pusztákon kóborolnak, és néha még Namíbia Csontváz-partján... több»

#51742

dokumentum

Megkezdődött a „zsiráfborjú-hadművelet”; egy kifejlett hím állapota aggodalommal tölti el a gondozókat; egy önfeláldozó plazmadonor pedig több újszülött életét is megmenti. több»

#51743

dokumentum

A Kárpátalajai Magyar Kulturális Szövetség felkérésére a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Lehoczky Tivadar Társadalomtudományi Kutatóközpontja 2014 óta figyelemmel... több»

#51744

családi | vígjáték

Rendező: Jacob Cooney

Szereplők: Denise Richards

#51746

dokumentum

Megismerünk egy csapat Anubisz-páviánt, akik az Afrika szívében lévő kenyai Nagy-hasadékvölgyben élnek, és megtanuljuk, mit is jelent majomcsaládba születni. több»

Te vagy a béke – Pantol Márton atya emlékére
#51747

dokumentum

Dr. Pantol Márton atya, pápai kamarás, a második világháború előtt a budapesti Madách Imre Gimnázium hittanára, egyben az iskola 199. számú cserkészcsapatának parancsnoka, a Regnum... több»

Rendező: Koltay Gábor

#51748

A közkedvelt főzőműsor, az angyali mosolyú Nigella Lawson által vezetett Mindörökké Nigella című sorozat karácsonyi különkiadása. több»

Ott legbelül dal van...
#51749

dokumentum

Az ember, az emberi lélek mindig is kincs volt. Ezt sokáig az egyszerű ember ajkán megszülető dal fejezte ki a legjobban. Ebből építkezik ez a film, mely éveken át az erdélyi Kászon... több»

Rendező: Mohi Sándor

#51751

dokumentum

Végh Attila díjnyertes természetfilmje Börzsöny gyönyörű tájairól.  több»

Rendező: Attila Vegh

Egy élet az erdőben
#51752

dokumentum

A film célja, hogy mintegy „rehabilitálja” a párás trópusi erdőt, amit igazságtalanul „zöld pokolnak” neveznek. Éppen ellenkezőleg: ez egy Paradicsom az ott élő növényeknek,... több»

Rendező: Gilles Santantonio

Erős bástyánk nékünk
#51753

dokumentum

A magyarság megmaradásának védelmező bástyájaként aposztrofált intézmény, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem 20 éve.  több»

Rendező: Maksay Ágnes

Kis terek, nagy ötletek – Izland
#51754

dokumentum

George Clarke építész és Will Hardie mesterember bejárja a világot, hogy megkeresse a legcsodálatosabb kis tereket, amelyek egy-egy országban vagy régióban a hóban és a hó körül... több»

A Pelikán jegyében
#51755

dokumentum

A film emberközelbe hoz egy mindig visszafogottan, leginkább csöndes magányban élő erdélyi kutatóbiológust, aki egész életét a Duna torkolatvidéke kutatásának, e régió... több»

Nem szabadott sírnunk
#51757

dokumentum

Lidia Maksymowicz történetét meséli el, akit háromévesen az auschwitz-birkenaui táborba küldtek. Az ő esetén keresztül az auschwitz-birkenaui táborban élő gyerekek életét mutatja... több»

#51759

NA 8 Islands  (2024)

dokumentum

Rendező: Klaas Backers

Hegyek-völgyek halai: A vizek bárányai és farkasai
#51760

dokumentum

Szendőfi Balázs halkutató filmje a Tátra vizeinek gazdag élővilágát és az azt fenyegető globális és helyi jelenségeket mutatja be. A hegyi folyók természetes halközösségei... több»