Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
#51802

dokumentum

A természet legfurcsább módon szép élőlényeit bemutató dokumentumfilm. több»

#51803

dokumentum | rövidfilm

Metszet az emberi élet sebezhetőségéről a koronavírus-járvány tombolása idején. több»

#51804

dráma | krimi

Két család mindent elkövet, hogy segítsenek beteg lányaikon. több»

#51805

dokumentum

A Bécsi Természettudományi Múzeum a világ egyik legfontosabb természettudományi múzeuma. Florian Gebauer, rendező betekintést enged a becses épületbe. A tervezéstől a nyitásig... több»

#51806

NA Mid-Century  (2022)

horror | thriller

Egy fiatal házaspár nyaralása valóságos pokollá válik miután egy pszichopata az életükre tör. több»

#51808

dokumentum

A dokumentumfilm az 1960-as években elindult hullám jelenségét járja körül, amely az utazási szabályok lazulása következtében jött létre: a Lengyelországba tartó fiatalok, akik a... több»

Rendező: Zajti Gábor

#51810

dokumentum

1944. június 6.: hogyan sikerült a szövetségeseknek - a briteknek, franciáknak, amerikaiaknak és kanadaiaknak - megtölteni az eget 11000 repülőgéppel? több»

#51812

dokumentum

Filmünk főhőse Lugosi Zoltán, akit a Nógrád megyei kis falvak lakói csak Assisi Szent Ferencként emlegetnek: az egykori teológus és klarinétművész, budapesti fociedző évekkel... több»

Rendező: Dombrovszky Linda

Cápák: Gyorsak és harapósak
#51815

dokumentum

Úgy tűnik, a cápakutatók semmitől se riadnak vissza, ha kedvenceik jobb megismeréséről van szó. Míg Andy Casagrande a világ leggyorsabb cápafaja végsebességét igyekszik megmérni,... több»

#51816

dokumentum

Az állatvilágban számos példát találunk arra, milyen előnyökkel jár, ha a különböző fajok egyedei otthont szereznek vagy készítenek maguknak. Egyesek az építészet mestereivé... több»

Fény üzenetek
#51817

dokumentum

Marosi Ilona képzőművész portréfilmje Marosi Ilona nemzetközi és hazai díjakkal kitüntetett képzőművész portréfilmje a 80. jubileumi kiállítása alkalmából készült. A film... több»

Rendező: Karácsony Sándor

#51818

dokumentum

A hidakat a leglátványosabb műalkotások közé sorolhatjuk és a technika történetében is különleges helyet foglalnak el. Ezek a grandiózus építmények a válasz arra, hogyan kössük... több»

Akiket a háló megfogott – Hagyományos kisszerszámos halászat a Duna magyarországi alsó szakaszán
#51820

dokumentum

A hagyományos „kisszerszámos” halászat, a hal fogása saját készítésű szerszámokkal a Duna és mellékágain, árterületein. Évszázadokig annyi volt itt a hal, hogy őseink szinte... több»

Rendező: Kovacs Laszlo