Filmek

Legjobb filmek 2001-től 2010-ig

Saját filmes lista készítése
#52741

dokumentum | rövidfilm

Egy idős férfi a kamerájával a hegyekben kutat, amiről egy rendező filmet készít.

Rendező: David Muñoz

Jelek
#52742

NA Jelek  (2007)

animáció

Falra karcolt üzenetek egyik csavargótól a másiknak.

Rendező: Pálfi Zsolt

Testvérem, József, testvérem Klára
#52743

dokumentum

Csonka József cigány missziós lelkész. Feleségével, Klárával 1999-ben költöztek a Hajdú-Bihar megyei Hosszúpályiba, tulajdonképpen haza, hisz Klára itt nevelkedett az oláh cigány... több»

Rendező: Medgyesi Gabriella

Bach passiói
#52744

dokumentum

A passiót, Krisztus szenvedésének történetét a nagyhéten felolvassák a négy evangélista írása szerint. A 4. század óta énekelték, először csak recitálva, latin nyelven, majd a... több»

Rendező: Petrovics Eszter

Megmaradtak maradéka
#52745

dokumentum

A Kárpátaljai zsidók történelmét, hányatott sorsát és lehetséges jövőjét kutatja a háromrészes dokumentumfilm.

Rendező: Balog Gábor

60 éve történt
#52746

dokumentum

Kárpátalja bekebelezésének szándékát 1944. november 19-én jelentették be Munkácson, egy pártkongresszuson. A pártkongresszuson megalakított Kárpáton Túli Ukrajna Néptanácsa... több»

Rendező: Ordódy György

Egy megtagadott hazafi
#52747

dokumentum

Moldován Gergelyt, a kolozsvári Ferenc József Tudományegyetem román származású egykori tanárát majd rektorát nemcsak az 1920-as történelmi változás után, de még napjainkban sem... több»

Rendező: Sas Péter

Nyomtávváltás
#52748

dráma | rövidfilm

János, az idősödő nyelvészprofesszor praktikusan oda viszi fiatal feleségét nászútra, ahol vendégelőadást tart. A vonat az orosz éjszakában zakatol, a rádió már kínai adásokat... több»

Görögország
#52749

dokumentum

Az ismeretterjesztő film Görögörszág szárazföldi részeit mutatja be. Az ország szellemi és kulturális központja, Athén mellett megismerkedhetünk Szaloniki, Olympia, Delphi... több»

Rendező: Molnár Z. Tamás

A malom
#52750

NA A malom  (2009)

dokumentum

Alain Guillon francia matematikatanár 1998-ban vette meg a Pusztaszer melletti elhagyatott, erősen leromlott állapotban lévő malmot a polgármesteri hivatal segítségével. Az 1866-ban... több»

Rendező: Vereb Vean András

Húsvéti hajnalozás Alsósófalván
#52751

dokumentum

Húsvét vasárnapról hétfőre virradó éjszaka a sóvidéki Alsósófalván a besorozott katonalegények énekelve, zeneszóval felkeresik a lányos házakat és megöntözik,... több»

A csoda
#52752

NA A csoda  (2009)

Tamási Áron mondta: "Ahogy mondani szokták, a színpad technikai eszközeivel sem vagyok tisztában, sem pártfogóm nincs, aki színigazgató volna vagy befolyásos színházi ember. Egyetlen... több»

Szabadságunk szobra
#52753

dokumentum

1947. április 5-én avatták fel az ország legnagyobb emlékművét, a gellérthegyi Szabadság szobrot. Ebben az évben nagypéntek április 4-re esett, ezért egy minisztertanácsi rendelet a... több»

Tom és Jerry megcélozza a Marsot
#52754

animáció

Miután a soha véget nem érő csetepaté egy űrhajóba sodorja őket, Tom és Jerry akarva akaratlanul is oda merészkedik, ahol macska és egér még nem járt azelőtt: a Marsra! A marslakók... több»

#52755

dokumentum

Repülni, szabadon, mint a madár. Szinte. Bizonyára sokan álmodoztak már a madárként repülésről. Sajnos biológiai adottságaink ezt nem teszik lehetővé. De a sok elmés könnyű... több»

#52756

NA Headdress  (2017)

(1)

rövidfilm

Jenna Neepin újjáalkotja dédapja portréját. több»

Rendező: Jenna Neepin

Szereplők: Nadya Kwandibens, Jenna Neepin

Két hét pihenő
#52757

dokumentum | életrajzi

Márika 1947-ben tizenhét éves árva lányként került a Visky családhoz. Visky Ferenc református lelkészt 1958-ban a szekuritáte letartóztatta, és a bíróság államellenes... több»

Csak segélyhívás
#52758

dráma | rövidfilm

Egy nyári éjszakán három srác autózik egy kietlen országúton. Érezhetően mindhármuk szívesebben lenne valahol máshol, pedig még nem is sejtik, hogy mi vár rájuk.

15 éves az OBB
#52759

dokumentum

Az Országos Balesetmegelőzési Bizottság /OBB/ története elevenedik meg előttünk, 1992-es megalapításától napjainkig, archív filmrészletekkel, interjúkkal.

Magdafilm
#52760

NA Magdafilm  (2003)

dokumentum

Néhány alkalommal társául szegődhettem B. Müller Magdának, aki évtizedeken át fotózta oly sok magyar film születését, most azonban a kamera másik oldalára került. Így... több»

Rendező: Tóth Artin