Filmek

Legjobb filmek 2001-től 2010-ig

Saját filmes lista készítése
Remeteidő
#52761

NA Remeteidő  (2007)

Pusztaszentpéter egy majdnem kihalt település az Őrség és Göcsej határán. Egyedüli lakója, Devecz Oszkár állatokat tart, közben a magfizikáról elmélkedik...

Beans
#52762

NA Beans  (2016)

rövidfilm | vígjáték

A film narrátora visszaemlékszik azokra az időkre, amikor találkozott egy idős művésszel, és megismerkedett vele.

#52763

dokumentum

1963 decemberében egy frankfurti bíróság előtt megkezdődött az egyik legfontosabb és legdrámaibb tárgyalás a holokauszthoz kapcsolódóan: a frankfurti Auschwitz-per. A 22... több»

Itt se, ott se: Poszler György
#52764

életrajzi

A portréfilmben a kiváló filozófus, esztéta, irodalomtörténész és legendás tanár lefegyverző őszinteséggel vall beszélgetőtársának, Csiki Lászlónak a 20. század második... több»

Rendező: Kántor László

Állomás – Kutyából nem lesz szalonna
#52765

játékfilm | vígjáték

Józsi kihallgatja Ervin egy telefonbeszélgetését, de azt tökéletesen félreérti. Ezáltal meg van győződve arról, hogy az elmúlt időszak kellemetlenségei mögött Ervin sunyi... több»

Töredék - Gaál István
#52766

dokumentum

A film Gaál István 2004 júliusában és 2007 májusában Velencében forgatott képei, valamint "Bartókkal Velencében" és Folyamatos áttűnések" című írásai felhasználásával készült.

#52767

rövidfilm

A film kísérleti jellegű esszé a virtuális valóságról, a dolgok bámulása és az erőszak közötti kapcsolatról.

Rendező: Paolo Pedercini

#52768

rövidfilm | western

Két fiatal megszáll egy motelben, ahol egy látszólag készséges szolgáló segédkezik nekik.

Korzikai kérdőjelek
#52769

dokumentum

Az ország nélküli nemzetek képviselői évek óta Korzikán találkoznak, hogy egy három napos konferencián a nemzeti autonómiáról beszélgessenek. A rendezvényen 2003 -ban az RMDSZ... több»

Rendező: Cselényi László

És a nyolcadik napon
#52770

dráma | játékfilm

Mam egyedülálló nő, aki környezete ellenállásával szemben vállalja, hogy gyermeket szül. Az egész-
séges, gömbölyű újszülött helyett azonban egy Down-szindrómás kisfia... több»

Cseh Hattyúk
#52771

dokumentum

A dokumentumfilm lenyűgöző történet a nők öregedéséről, táncáról és söréről. Horni Lhota egy kis falucska a csehországi Ostrava közelében, ahol a nyugdíjasok nők közül... több»

Magyar emlékek Krakkóban
#52772

dokumentum

Krakkó mindmáig Közép-Európa egyik meghatározó városa, bár politikai szerepét látszólag elvesztette. A hajdani koronázó székváros, a gótika, a reneszánsz, a barokk... több»

Rendező: Miklauzic Bence

Izmos királylányok
#52773

animáció

Az öreg király 12 lánya minden éjszaka eltûnik. Senki nem tudja hol járnak, merre járnak. A király eldönti, hogy végére jár a rejtélynek.

Rendező: Farkas Júlia

#52774

NA Game On  (2007)

dokumentum

Egy német játék show, amely heti rendszerességgel informálja a nézőket a játékokra vonatkozóan, komoly hangvételben is, de leginkább a komédia elemeit felhasználva. több»

Piros pöttyös
#52775

animáció

William és Bernard labdázik a parkban, de sírás lesz a vége? Mese a korhatárkarikától, avagy a kereskedelmi televíziók és az ORTT játszadozása a nézővel. Fanyar humorú kritika a... több»

Rendező: Vadócz Péter

Mahler: Ezrek szimfóniája
#52776

zenés

Az ünnepi koncerten Sólyom László köztársasági elnök köszönti az ezeréves egyházmegyét.A rendezvény zeneszakmai partnere a Pannon Filharmonikusok kibővített zenekara. Vezényel:... több»

Szent sírok
#52777

dokumentum

Nagy Konstantin császár templomokat építtetett Krisztus földi életének kitüntetett helyszínein. Így épült fel az első Szent Sír templom Jézus megfeszítésének és eltemetésének... több»

Rendező: Kovács Béla

Petrovics Emil: III. vonósnégyes
#52778

zenés

A több mint négy évtizedes múltra visszatekintő kvartett koncertjén ősbemutatóként hangzik el a vonósnégyes tradíció egyik legjelentősebb mai képviselőjének 3. kvartettje.... több»

Rendező: Petrovics Eszter

Mesebeli tavak
#52779

dokumentum

Németország északkeleti részén található Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartománya, mely mintegy 2000 tónak ad otthont, rendkívül egyedi és változatos élővilág kialakulását téve... több»

Társas-játék
#52780

rövidfilm

A műhely tagjainak életkora húsz alattitól hetven fölöttiig terjed. Szalay Bálint az alsó határba tartozik, de ez egyáltalán nem látszik a filmjén...