Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
#53862

NA June  (2024)

dokumentum

A dokumentumfilmben eddig soha nem látott felvételek mutatják be Carter Cash rendkívüli életét és ikonikus szórakoztatóipari karrierjét, valamint a vele, családjával, rajongóival és... több»

A székelyek érdeke – Az önrendelkezés
#53863

dokumentum

A székelység küzdelme az elmúlt majdnem 30 évben többféle civil és politikai formát öltött – népszavazás, székelyudvarhelyi Nagygyűlés, ditrói Nemzetgyűlés, Székelyföldi... több»

„Orgonán játszani annyi, mint az örökkévalóságot megérteni”
#53865

dokumentum

Gergely Ferencet már apró gyermekként is elvarázsolta az orgonamuzsika. 16 évesen, 1931-ben lett a Ferenciek terén álló Alcantrai Szent Péter-templom orgonistája. Tanított a... több»

#53867

dokumentum

TV-ben (M5, csütörtök 01:33)

Egyetlen olyan család él Székelyföldön, amely nemcsak őrzi, de egy fél évezrede életben is tartja ősei hagyományát. Történetük erdélyi és összmagyar sikertörténet. A film négy... több»

Rendező: Szabó Attila

Dying in Plain Sight
#53868

dráma

A film Morgan Cruz, egy túlsúlyos középiskolás diák és édesanyja, Kim megrendítő történetét mutatja be, akik mindketten baljós titkokkal rendelkeznek, amelyek végül pusztító... több»

#53869

dokumentum

Amikor Portugália nagyhatalom volt, amely összekapcsolta a régi és az új világot, a hegyi vadlovakat befogták, és óceánjáró hajókkal elvitték őket az aranyimádó hódítók. A mai... több»

Rendező: Gernot Lercher

Búcsú a zenétől
#53870

dokumentum

Tony MacMahon, ír zenész életének és munkásságának portréja. A legendás művész, harmonikás napjaink egyik legszörnyűbb betegségével, a Parkinson-kórral küzd. A dokumentumfilm... több»

Rendező: Cathal Ó Cuaig

#53871

animáció | rövidfilm

Filmio

Egy magányos kisgyermek története, aki egy elszigetelt családban nő fel, ahonnan a belső fantáziavilágába ássa bele magát. Az őt körülvevő felnőttek nem tesznek semmit az... több»

Rendező: Panni Gyulai

#53872

romantikus

Amikor egy profi koszorúslány megrendez egy nagyszabású esküvőt, titokban kell tartania valódi kilétét, nemcsak a násznép, hanem az eseményről tudósító jóképű riporter előtt is. több»

Egy hajó a szívben
#53873

Vasko, a bolgár kisfiú elcsatangol szüleitől a parkban és találkozik egy utcán élő öregedő hobóval, ami váratlan események sorát indítja el. Cipőt, levest, rádiót visz az... több»

Bodyshop
#53876

NA Bodyshop  (2022)

dráma | fantasy

Halloween a rendelőben
#53879

dokumentum

Egy kis rettegésért nem feltétlenül kell moziba vagy halloweeni partiba menni, hisz az élet – vagy egy állatorvosi rendelő – olykor különb dolgokat produkál. Itt egy vérző szájú... több»