Filmek

Legjobb filmek 1981-től 1990-ig

Saját filmes lista készítése
Gandhi - Harc fegyverek nélkül
#63361

életrajzi

Mohandász Karamcsand Gandhi, akit Mahatmának neveztek, az erőszakmentes ellenállás atyja Indiában, mégis egy hindu fanatikus gyilkolta meg 1948-ban. Mivel sok időt töltött... több»

Gyökerek és szárnyak (Gyökerek és szárnyak)
#63362

dokumentum

Valamikor a 90-es évek elején több, volt NDK-s önkéntes fiatallal együtt érkezett a székelykeresztúri gyermekotthonba Jana, ahol megismerkedett az egyik nevelővel, Róberttel. Az... több»

A boldog ember
#63363

dokumentum

Sonkádon él a 80 éves öreg juhász, Kósa Sándor, a boldog ember.

Mozdulj, hogy Joe járhasson
#63364

dokumentum

Lisa és Mike Horsley festőművész házaspár angliai otthonát, karrierjét, műtermét feladva Magyarországra költözött, hogy súlyosan mozgássérült gyermeküket ? az ötéves Joe-t ? a... több»

Rosamunde Pilcher: Válaszúton
#63365

romantikus

Jenny, Simon és Patrick Mansley vegyes érzelmekkel térnek vissza szülői birtokukra, miután értesülnek apjuk haláláról. Heather Padington, a kastély házvezetőnője és apjuk vélt... több»

Albánia vadvilága
#63366

dokumentum

Albánia természetes élőhelyekben és vizekben gazdag ország Dél-Európában. Itt található Európa legöregebb és legfiatalabb tava, valamint a kontinens legtöbb hegye. Sokszínű... több»

Hanne
#63367

NA Hanne  (2005)

kísérleti film

Történet egy szerelmi háromszögről, melyben egy lány tengerparton éli hétköznapjait, mikor megjelenik Hanne. Amilyen váratlanul jött, olyan hirtelenül tűnik el. A szerelem mindenkinek... több»

Nagy Élet
#63368

NA Nagy Élet  (1992)

dokumentum

Az 1992-ben készült filmben Böszörményi Gyula 26 éves disztrófiás fiatalember vall életéről, annak főbb állomásairól, hat szociális otthonban eltöltött éveiről, mint... több»

Rendező: Gábor Péter

A tanuló régió
#63369

dokumentum

A sorozat a munkanélküliséggel különösen sújtott Észak-kelet magyarországi régióban működő szak és felnőttképzési intézmények valamint ezek programjainak bemutatása egyszerű,... több»

Rendező: Mándoki Ferenc

Simone Biles útja az olimpiáig
#63370

dokumentum

Az alig 140 cm magas Simone Biles forradalmasította a gimnasztika sportágat. A kezdeti szárnypróbálgatásoktól a győztes 2016-os riói olimpiáig vezető útja különleges, csakúgy, mint... több»

Kerala (Kerala)
#63371

dokumentum

Kerala az Indiai-óceán partján fekvő állam Indiában. Gaál István a fővárosban, Trivandrumban rendezett filmfesztivál zsűrijének elnökeként járt ott 2001-ben. Minden szabad idejét... több»

#63372

dokumentum

Kivételes zenei egyéniségek, kivételes formációk és egyedi hangzások. A rock legendái Eric Claptontól és az Iron Maidentől egészen a U2-ig és az Aerosmith-ig. Népszerű szakemberek,... több»

Aranypart
#63373

NA Aranypart  (2007)

rövidfilm

A családi videók idillje nem mindig tükrözik a valóságot. Emlékeink teremtői mi magunk vagyunk.

A nagy cápák titkai
#63374

dokumentum

A film a legerősebb, legnagyobb termetű cápák birodalmába viszi a nézőket. Kik ezek a szuperragadozók? Miért vannak itt, mi a sikerük titka, és miért nőnek ekkorára? több»

Mediawave koncertek 2005. - James Blood Ulmer Trió
#63375

zenés

James Blood Ulmer az amerikai fekete jazz elsővonalas, stílusalkotó muzsikusa. A hatvanas-hetvenes évek fordulóján robban be az érdeklődés középpontjába stílusteremtő... több»

Rendező: Silló Sándor

D-Train
#63376

NA D-Train  (2015)

A középiskolás érettségi osztálytalálkozó szervezője Los Angelesbe utazik, hogy megkeresse az évfolyam valamikori legnépszerűbb srácát, és meggyőzze, hogy jöjjön el a... több»

Hitler vagyonának nyomában
#63377

dokumentum

Amikor 1945. tavaszán Adolf Hitler öngyilkos lett berlini bunkerében senki nem tudta, hogy írt-e végrendeletet, rendelkezett-e vagyonnal, és ha igen, felosztották-e azt a hozzá... több»

Csapda
#63378

NA Csapda  (2007)

dráma

Mladen és Marija boldog, hétköznapi fiatal belgrádi házaspár. Nagyon szeretik tízéves fiúkat, Nemanját. Bíznak benne, hogy hamarosan jobb napok jönnek, és a rendszerváltás nehéz... több»

A szélhámos
#63379

Szánya még meg sem született, mikor apja meghalt a háborúban. Az ötvenes évek Szovjetúniójában cseperedik fel, apa nélkül. Szép és fiatal anyukája elsõ látásra beleszeret a... több»

Miből tanulunk?
#63380

dokumentum

A tankönyvkiadás minősége meghatározó jelentőségű az oktatásban. Milyen tényezők befolyásolják, hogy miből tanulunk, milyen könyvek, milyen példányszámban jutnak el az oktatási... több»

Rendező: Tölgyesi Ágnes