Filmek

Legjobb filmek 1981-től 1990-ig

Saját filmes lista készítése
Magia Sacra
#63401

NA Magia Sacra  (2000)

filmetűd

Filmünk az ég és föld, a makrokozmosz és a mikrokozmosz, ember és világ, test és lélek kapcsolatát, metafizikai összefüggéseit fejezi ki.

Rendező: Hegyi Béla

Ballada
#63402

NA Ballada  (2005)

dráma | rövidfilm

A minimalista film egy festmény-hátterek által kreált világban meséli el balladisztikus történetét. Miközben elidegeníti a nézőt a helyzetek valóságától, arra invitálja, hogy ezt... több»

Ausztrália a magasból
#63403

dokumentum

Ausztrália egy rendkívüli kontinens, tele különös és egyedülálló helyekkel, jelenségekkel és természeti képződményekkel. A filmben ritka módon a magasból gyönyörködhetünk a... több»

Szerves része a szellemtörténetnek - A Nemzet színháza (második Felvonás)
#63404

dokumentum

1998. március 28-án rakták le az új Nemzeti Színház alapkövét az Erzsébet téren. A teljes folyamatot 1998-tól végigkísérő sorozat második részében (második felvonás) a... több»

Rendező: Gulyás János

A termelőtől a tányérig
#63405

dokumentum

Sorozatunk egyes részében két-két élelmiszer előállításának folyamatát ismerhetjük meg - a szabadon tartásból származó tojásoktól a lédús skót málnáig. A termesztés és... több»

Európa-diplomás természeti kincseink
#63406

dokumentum

Hazánk természeti kincseinek, változatos flórájának és faunájának megőrzésére egyre több nemzeti parkot, tájvédelmi körzetet jelölnek ki. Vannak azonban nemzetközileg is számon... több»

Rendező: Kocsis Tibor

Vityebszk felett
#63407

életrajzi | rövidfilm

Vityebszk egy kicsi orosz falu - Marc Chagall élete hat képben.

Gastroblues Fesztivál - Back II Black
#63408

zenés

Az 1996-ban alakult Back II Black zenekar fiatalos, dinamikus hangzásával a magyar könnyűzene egyik legjelentősebb csapata. A fekete zene stílusjegyeit saját elképzeléseikkel ötvözve... több»

Rendező: Vincze Zoltán

#63409

vígjáték

Benjamin Hofer sebészorvos kibírhatatlan ember hírében áll a kórházban. Egyedül csak a felesége, Anna tud bánni vele. Az asszony azonban szüléskor meghal, így a doktor egyedül marad... több»

A hajóroncs pszichopatája
#63410

dokumentum

A Batavia-zendülés során emberek egy civilizált csoportja vérszomjas gyilkosok barbár csőcselékévé válik. Ez minden idők egyik legrémisztőbb és leghátborzongatóbb hajótöréses... több»

Gyermekfilmek - Július 16
#63411

-Száz éve történt: Ez a módi! Rendező: Szoboszlay Péter-Gusztáv: Gusztáv elidegenedik Rendező: Nepp József

Álarcosbál
#63412

életrajzi

A Brit Színész-Rendező, David Hemmings.

Rendező: Gerebics Sándor

#63413

dokumentum

A lebilincselő dokumentumfilm egy leopárd életét követi nyomon négy éven keresztül; a születéstől a küzdelmes gyerekkoron keresztül a vezetői szerep kivívásáig.

Tourette a családban
#63414

dokumentum

Olyan családok engednek bepillantást életükbe, akik Tourette-szindrómás idegrendszeri betegséggel élő gyermekeket nevelnek. Megismerhetjük történetüket és örömüket, ahogy a... több»

Hubara, Hubara - Solymászat pakisztánban
#63415

dokumentum

Ázsia középső része még ma is a talányok és a titokzatosság vidéke, ahonnan csak egyszer-kétszer kapunk üzeneteket a média révén évente, holott az itt élő emberek urai a... több»

Rendező: Herdlicska Péter

Video Blues
#63416

NA Video Blues  (1992)

dráma

A film egy klasszikus mítosz modern feldolgozása, s egyben meditáció a film és a video viszonyáról, a kiszolgáltatottságról, a megszállottság emberi kudarcairól, valóság és fikció... több»

#63417

dokumentum

Az ismeretterjesztő film a Mediterráneum csodálatos világát mutatja be: a sivatagok és hegységek, termékeny síkságok és folyótorkolatok egyvelegének Földközi-tengeri birodalmát.

A 11. Élet
#63418

NA A 11. Élet  (2007)

dokumentum

Olyan életeket is meg fog élni, amelyekben egyedül, nyomorban és gyötrelemben részesül. Ezek azok az életek, amelyek rá kell vezessék a lelket a részéről elmulasztott vagy... több»

Rendező: Kőszegi Edit

Szereplők: Illés Gyula

Föld alatti mesék
#63419

dokumentum

A kerttulajdonosok sokat tehetnek a biodiverzitás megőrzése érdekében. Egy kis pihenőkert is sok vendégnek adhat otthont, többek között a nem mindig szívesen látott vakondnak. Bár a... több»

Küldetés
#63420

NA Küldetés  (2005)

dokumentum

2005. augusztus 7-én Püspökhatvanban bensőséges hangulatú ünnepség keretében tette le az állampolgári esküt Pál Lajos és családja. A mögötte álló hosszú, göröngyös utat... több»

Rendező: Orbán Ágnes