Filmek

Legjobb filmek 1981-től 1990-ig

Saját filmes lista készítése
Gastroblues Fesztivál - Back II Black
#63441

zenés

Az 1996-ban alakult Back II Black zenekar fiatalos, dinamikus hangzásával a magyar könnyűzene egyik legjelentősebb csapata. A fekete zene stílusjegyeit saját elképzeléseikkel ötvözve... több»

Rendező: Vincze Zoltán

#63442

NA Runner  (2022)

dráma

Egy 18 éves lány, aki képtelen feldolgozni édesapja halálát, élete váratlan fordulatot vesz, amikor teljesíti apja utolsó kívánságát, hogy szülővárosában, a Mississippi mentén... több»

#63443

vígjáték

Benjamin Hofer sebészorvos kibírhatatlan ember hírében áll a kórházban. Egyedül csak a felesége, Anna tud bánni vele. Az asszony azonban szüléskor meghal, így a doktor egyedül marad... több»

A fitness tudományos szemmel
#63444

dokumentum

Ez a műsor annak a tudományos feltárása, amit jelenleg a testmozgás és az egészség közötti különleges összefüggésről tudunk. Egy útmutató, hogyan legyünk a lehető... több»

Gyermekfilmek - Július 16
#63445

-Száz éve történt: Ez a módi! Rendező: Szoboszlay Péter-Gusztáv: Gusztáv elidegenedik Rendező: Nepp József

Corners: Pepper Sauce
#63446

rövidfilm | zenés

Egy háromtagú brit hip-hop banda egyik száma.

Álarcosbál
#63447

életrajzi

A Brit Színész-Rendező, David Hemmings.

Rendező: Gerebics Sándor

#63448

dokumentum

A lebilincselő dokumentumfilm egy leopárd életét követi nyomon négy éven keresztül; a születéstől a küzdelmes gyerekkoron keresztül a vezetői szerep kivívásáig.

Hubara, Hubara - Solymászat pakisztánban
#63449

dokumentum

Ázsia középső része még ma is a talányok és a titokzatosság vidéke, ahonnan csak egyszer-kétszer kapunk üzeneteket a média révén évente, holott az itt élő emberek urai a... több»

Rendező: Herdlicska Péter

Video Blues
#63450

NA Video Blues  (1992)

dráma

A film egy klasszikus mítosz modern feldolgozása, s egyben meditáció a film és a video viszonyáról, a kiszolgáltatottságról, a megszállottság emberi kudarcairól, valóság és fikció... több»

#63451

dokumentum

Az ismeretterjesztő film a Mediterráneum csodálatos világát mutatja be: a sivatagok és hegységek, termékeny síkságok és folyótorkolatok egyvelegének Földközi-tengeri birodalmát.

A 11. Élet
#63452

NA A 11. Élet  (2007)

dokumentum

Olyan életeket is meg fog élni, amelyekben egyedül, nyomorban és gyötrelemben részesül. Ezek azok az életek, amelyek rá kell vezessék a lelket a részéről elmulasztott vagy... több»

Rendező: Kőszegi Edit

Szereplők: Illés Gyula

Csík 30
#63453

NA Csík 30  (2018)

dokumentum

A 2018-ban 30 éves Csík zenekar folyamatosan koncertezik. A film bepillantást enged a népzenekar eddigi történetébe, megszólaltatja valamennyi tagot, megmutatja őket a hétköznapokban... több»

Küldetés
#63454

NA Küldetés  (2005)

dokumentum

2005. augusztus 7-én Püspökhatvanban bensőséges hangulatú ünnepség keretében tette le az állampolgári esküt Pál Lajos és családja. A mögötte álló hosszú, göröngyös utat... több»

Rendező: Orbán Ágnes

Bach-show - hosszú változat
#63455

vígjáték

Bach Szilvia 1990-ben nyerte meg a Humorfesztivált. Ez a műsor első önálló, tévés szereplése, melyben ismert külföldi és magyar énekeseket parodizál. Többek között fellép,... több»

Egy döntő pillanat
#63456

dokumentum

Döbbent csend borult a nézőtérre, amikor Helmut Rahn belőtte a mindent eldöntő gólt, 2:3. Négy perccel később Szepesi György elcsukló hangja hallatszott a rádióból: vége, vége...... több»

Rendező: Nagy Katalin

Balkán torta
#63457

animáció

A film egy kiállítás képein keresztül mutatja be a "kelet-európai" művész abszurd viszonyát az őt körülvevő széteső világhoz.

Rendező: Miklós Árpád

A Romanovok végnapjai
#63458

dokumentum

1918 júliusában tűz, kerozin és kénsav bevetésével a Jekatyerinburg közeli erdőben semmisítették meg az utolsó orosz cár, II. Miklós, felesége, gyermekei és utolsó hűséges... több»

Molto Vivace - After Crying (Molto Vivace - After Crying)
#63459

zenés

Az idén fennállásának tizenkilencedik évébe lépő After Crying zenekar és alkotóműhely munkássága egyedülálló a hazai palettán, s a nemzetközi mezőnyben is ritkaságszámba megy.... több»

#63460

NA Namurihime  (2017)

dráma

Aochi úgy érzi, hogy sosem tud eleget aludni, és habár a környezete megpróbálja tudatosítani benne, hogy mindez csak az ő fejében létezik, nehéz eldönteni, hol húzódik a határ a... több»

Rendező: Kei Shichiri