Filmek

Legjobb filmek 1981-től 1990-ig

Saját filmes lista készítése
Álarcosbál
#63421

életrajzi

A Brit Színész-Rendező, David Hemmings.

Rendező: Gerebics Sándor

#63422

dokumentum

A lebilincselő dokumentumfilm egy leopárd életét követi nyomon négy éven keresztül; a születéstől a küzdelmes gyerekkoron keresztül a vezetői szerep kivívásáig.

Tourette a családban
#63423

dokumentum

Olyan családok engednek bepillantást életükbe, akik Tourette-szindrómás idegrendszeri betegséggel élő gyermekeket nevelnek. Megismerhetjük történetüket és örömüket, ahogy a... több»

Hubara, Hubara - Solymászat pakisztánban
#63424

dokumentum

Ázsia középső része még ma is a talányok és a titokzatosság vidéke, ahonnan csak egyszer-kétszer kapunk üzeneteket a média révén évente, holott az itt élő emberek urai a... több»

Rendező: Herdlicska Péter

Video Blues
#63425

NA Video Blues  (1992)

dráma

A film egy klasszikus mítosz modern feldolgozása, s egyben meditáció a film és a video viszonyáról, a kiszolgáltatottságról, a megszállottság emberi kudarcairól, valóság és fikció... több»

#63426

dokumentum

Az ismeretterjesztő film a Mediterráneum csodálatos világát mutatja be: a sivatagok és hegységek, termékeny síkságok és folyótorkolatok egyvelegének Földközi-tengeri birodalmát.

A 11. Élet
#63427

NA A 11. Élet  (2007)

dokumentum

Olyan életeket is meg fog élni, amelyekben egyedül, nyomorban és gyötrelemben részesül. Ezek azok az életek, amelyek rá kell vezessék a lelket a részéről elmulasztott vagy... több»

Rendező: Kőszegi Edit

Szereplők: Illés Gyula

Föld alatti mesék
#63428

dokumentum

A kerttulajdonosok sokat tehetnek a biodiverzitás megőrzése érdekében. Egy kis pihenőkert is sok vendégnek adhat otthont, többek között a nem mindig szívesen látott vakondnak. Bár a... több»

Küldetés
#63429

NA Küldetés  (2005)

dokumentum

2005. augusztus 7-én Püspökhatvanban bensőséges hangulatú ünnepség keretében tette le az állampolgári esküt Pál Lajos és családja. A mögötte álló hosszú, göröngyös utat... több»

Rendező: Orbán Ágnes

Bach-show - hosszú változat
#63430

vígjáték

Bach Szilvia 1990-ben nyerte meg a Humorfesztivált. Ez a műsor első önálló, tévés szereplése, melyben ismert külföldi és magyar énekeseket parodizál. Többek között fellép,... több»

Egy döntő pillanat
#63431

dokumentum

Döbbent csend borult a nézőtérre, amikor Helmut Rahn belőtte a mindent eldöntő gólt, 2:3. Négy perccel később Szepesi György elcsukló hangja hallatszott a rádióból: vége, vége...... több»

Rendező: Nagy Katalin

Balkán torta
#63432

animáció

A film egy kiállítás képein keresztül mutatja be a "kelet-európai" művész abszurd viszonyát az őt körülvevő széteső világhoz.

Rendező: Miklós Árpád

Molto Vivace - After Crying (Molto Vivace - After Crying)
#63433

zenés

Az idén fennállásának tizenkilencedik évébe lépő After Crying zenekar és alkotóműhely munkássága egyedülálló a hazai palettán, s a nemzetközi mezőnyben is ritkaságszámba megy.... több»

Dekameron 2007
#63434

szkeccsfilm

"Egyszer egy ifjú némának tettette magát, és elszegődött kertésznek egy apácakolostorba. Az apácák pedig mind versengtek, hogy véle hálhassanak."Samu némának tetteti magát, és... több»

Acélhang
#63435

NA Acélhang  (1997)

dokumentum

A film a Ganz-Mávag Acélhang kórusáról szól. A gyár már régóta nincs, de a kórus két éve ünnepelte fennállásának 125. évfordulóját. Történelmi kollázs, pannó a múltról... több»

Rendező: Silló Sándor

Mosztár
#63436

NA Mosztár  (2005)

dokumentum

Az 1566-ban épült mosztári Öreghídat, melyet a horvát tüzérek 1993-ban szétlőttek, július végén pompás ünnepség keretében adtak át. A hídnak semmiféle stratégiai jelentősége... több»

Rendező: Blaskó Márta

A látvány malmai - Diszel - Szentendre
#63437

dokumentum

A műsorban nézőinket olyan kiállítási helyszínekre hívjuk meg, amelyek eredetileg nem a képzőművészetet szolgálták, hanem több mint egy évszázadon át malomként működtek. Az... több»

Oroszlánszikla – A király hazatér
#63438

dokumentum

Hat fogságban született, hányattatott sorsú oroszlán várja, hogy elszállítsák Hollandiából a dél-afrikai Lionsrock Menhelyre, hogy életük utolsó éveit természetes élőhelyükön... több»

Garibaldi
#63439

NA Garibaldi  (2007)

dokumentum

A film Garibaldi születésének kétszázadik évfordulójára készült. A vörösinges tábornok neve összefonódott a magyar szabadságküzdelmekkel. Az emlékezés a "magyar" Garibaldiról... több»

Rendező: Kovács Béla

Szereplők: Csorba László

Barangolások Krétán
#63440

dokumentum

A kisfilm bemutatja a minoszi kultúra emlékeit, a knosszoszi és a phaiszthoszi palotát, láthatunk egy hagyományos falusi temetkezést, s egy búcsújáró helyet. Megismerhetjük a sziget... több»

Rendező: Zsupos Zoltán