Filmek

Legjobb filmek 1981-től 1990-ig

Saját filmes lista készítése
#63541

animáció

Nehéz a szegény kisfiúk élete, akik a szobafogságban unatkoznak, és csak a tavaly karácsonyi játékaikkal szórakoztathatják magukat. De szerencsére semmi sem tart örökké, így a... több»

Rendező: Gyulai Líviusz

Szereplők: Eszenyi Enikő

Kamera a hátizsákban - Szózat a Jurtában
#63542

dokumentum

Egy Mongóliában munkát vállaló, majd családot is alapító magyar fiatalember kalauzolásával ismerjük meg a rendszerváltás utáni Mongólia ellentmondásos, de a magyar néző számára... több»

Rendező: Cséke Zsolt

Fjellek és fjordok
#63543

dokumentum

Amikor összeállt Jurkovics Milán fejében a norvég kerékpárostúra terve, már csak egy hozzá hasonló, vállalkozó kedvű társat kellett találnia. A kilencnapos útra végül Takó... több»

Rendező: Jurkovics Milán

#63544

NA Jett  (2021)

dráma

A zenés dráma Melbourne underground zenei világába kalauzol el egy banda felemelkedésének és bukásának történetén keresztül.

#63545

dokumentum | zenés

Netflix

Ez a dokumentumfilm a Racionais MC's nevű befolyásos hip-hop csoport történetét meséli el, akik az utcai költészetet erőteljes mozgalommá alakították Brazíliában és világszerte. több»

Rendező: Juliana Vicente

Szereplők: Edi Rock, Ice Blue, Mano Brown

Menedéket adó váram
#63546

dokumentum | történelmi

Pannonhalmán 1944-45-ben embermentés volt. Ennek vezetôje, így egyszemélyes felelőse Kelemen Krizosztom, akkori főapát volt. A jelenlegi főapát, Várszegi Asztrik 1996-ban emlékezésre... több»

Az álomhajó - Perth
#63547

romantikus

Az álomhajó fedélzetén új kapitány teljesít szolgálatot. A legénység tagjai közül sokan ismerik. Nem más az, mint Victor Burger, akire a hostesszek főnöke, Beatrice nagy... több»

Ortodoxia - Hagymakupolás honfoglalás
#63548

dokumentum

Erdélyben, kiváltképp Székelyföldön 1990 óta gombamód szaporodnak az ortodox imaházak, templomok, kolostorok. Székelyföldet Marosvásárhelytől Csíkszeredán át a Gyimesekig... több»

Rendező: Marossy Géza

Hannah Mangold és Lucy Palm: Tragikus öngyilkosság
#63549

thriller

Hannah Mangold rendőr. Idegösszeomlása után most tér vissza a régi munkahelyére, bár még mindig vannak pánikrohamai. Egy szökött rab a szeme láttára lőtte le a lánya barátnőjét.... több»

A miniszter
#63550

NA A miniszter  (1988)

játékfilm

Eötvös József 53. születésnapján elhatározza, hogy felhagy a politikával és ismét írni kezd. A kiegyezés előtti politikai szituációban Deák Ferenc kérésére mégis elvállalja a... több»

Székesfehérvári Bazilika
#63551

dokumentum

A film eredeti címe: Szent István méltán híres, Székesfehérvári, a Boldogságos Szűz tiszteletére szentelt Bazilikája. Érdekes, változatos módszerekkel rekonstruálják az alkotók... több»

Rendező: Deák Péter

A rejtőzködő nyomor
#63552

dokumentum

Móricz Zsigmond 1934-ben két riportot írt Angyalföldről. Az egyikben apró életképek felvillantásával mutatja be a fővárosnak ezt a részét, a másikban az itt élt, szegénységbe... több»

Rendező: Paczolay Béla

#63553

dráma

Egy nő szüntelenül ugató kutyája események egész sorát idézi elő, emiatt pedig elszabadul a káosz. több»

Vasárnapozás
#63554

dokumentum

"Ha létezik mennyország, akkor az a negyvenes évek Montevideójával lehet azonos" - mondják a filmben. Ennek az időszaknak a nyomába szegődik egy fiatal, magyar táncos, hogy megismerje a... több»

Rendező: Gabriel Szollosy

Szereplők: Szőllősi András

#63555

játékfilm

Egy ismeretlen országban elrabolnak egy orvost. A férfi egy táborba kerül, ahol a fogvatartottakon kísérletet hajtanak végre; beoltásukat követően a legtöbben életüket vesztik. Az... több»

Egy lány elindul
#63556

életrajzi

Az egyik legnagyobb magyar színésznőnk, Szörényi Éva. Hírneve, 1956-os szerepe és a II. világháború előtti filmjei alapján lehetett volna hollywoodi filmsztár is, de ő az... több»

Rendező: Cselényi László

Keleti táncvihar
#63557

táncfilm

Közreműködnek: a Budapest Táncegyüttes, a Honvéd Táncegyüttes, Tbiliszi Együttes (Grúzia), Hegedős Együttes, Gázsa Zenekar

Rendező: Sztanó Hédi

Natasa
#63558

NA Natasa  (1998)

dráma

A Natasa egy huszadik századi "Bábeli torony" története - és egy huszadik századi "bábeli" szerelemé. Arról szól, hogy ebben a században már össze sem kell zavarni az emberek nyelvét... több»

Sziveri János voltam, ez volt büntetésem
#63559

életrajzi

Sziveri János 1954. március 25-én született a vajdasági Muzslyán és 1990. február 1-én hunyt el Budapesten. A fiatalon eltávozott költő meghatározó személyisége és... több»

Rendező: Kécza András

Fekete március - Marosvásárhely, 1990
#63560

dokumentum

Barabási Győző dokumentumfilmjét és a Sütő Andrással készült beszélgetést szerkesztette: Csáky Zoltán.