Filmek

Legjobb filmek 1971-től 1980-ig

Saját filmes lista készítése
Katona József: Bánk bán
#66821

játékfilm

A Bánk bán című dráma tévéfilm adaptációja.

#66822

NA Atlantis, Iceland  (2017)

(1)

dokumentum

Egy ausztrál férfi és a barátja Izlandra utazik, hogy megtalálják egy régi film forgatási helyszínét. több»

Stúdiónk vendége
#66823

dokumentum

Stúdióbeszélgetés Szőcs Géza írókönyvkiadóval.

Rendező: Tárkányi János

Kevin MecKenzie's Vital Signs
#66824

zenés

A gitáros Kevin Mackenzie, a skót zenei élet megkerülhetetlen figurája, az újvonalas skót jazz egyik élharcosa első magyarországi fellépésére egy ethno-jazz szupercsapat élén... több»

Rendező: Silló Sándor

A Fejedelem tanácsosa voltam
#66825

dokumentum

Ráday Pált ma már inkább a könyvgyűjteményéről és péceli kastélyáról ismerik, pedig kiemelkedő szerepet töltött be II. Rákóczi Ferenc kancellárjaként. A munkakapcsolatokon... több»

Rendező: Tóth Béla

Ember a gepárdok között
#66826

dokumentum

Bob Poole természetfilmes Kenya egyik legvadabb és legfestőibb szegletébe utazik, hogy ritka pillanatokat örökítsen meg a világ leggyorsabb ragadozójának életéből. Filmje... több»

Rendező: Kim Wolhuter

Szereplők: Kim Wolhuter

Mediterrán szimfónia
#66827

dokumentum

A "Sinfonia", a Földközi-tenger egyik luxushajója a nyaralás különleges formáját kínálja utasainak: úszó szállodaként a zavartalan pihenés élményét nyújtja, miközben minden nap... több»

Rendező: Visontai Attila

Anyaszemmel a kamera mögött
#66828

dokumentum

Mészáros Márta gondolatai A magzat című film kapcsán az anyaságról filmjei és saját élete alapján.

Szereplők: Mészáros Márta

A világ szebbik fele
#66829

A szebbik nem, vagyis a nők a világ szebbik felének központi alakjai, kortól, nemtől és társadalmi hovatartozástól függetlenül. Az idős asszonyoktól, a frissen elhagyott szeretőkön... több»

A nürnbergi kísérő perek
#66830

dokumentum

A nürnbergi per az első olyan per volt, amelyben a szövetséges hatalmak a Harmadik Birodalom politikai, katonai és gazdasági vezetői felett ítélkeztek a második világháború alatt... több»

Minden nap egy új kaland
#66831

rövidfilm | vígjáték

Nincsenek problémák, csak kihívások. Ha másra nem is, a hendikepesek egymásra bizton számíthatnak. Fanyar humorú kisfilm a hátrányos helyzetűek egy kalandjáról.

#66832

romantikus

A film a híres ikon állítólagos reinkarnációjáról, a kanadai sztárénekesről Sherrie Lee Laird-ről szól. Egy nő, aki tagadhatatlanul megidézi az ötvenes évek legendás ikonját.... több»

Szereplők: Erika Eleniak

Rézpillangó
#66833

játékfilm

Az irodalmi Nobel-díjas Sir William Golding azonos című drámájából készült filozofikus hangvételű tévéjáték az ókori Rómában játszódik, ahol az öreg, excentrikus Cézár... több»

A vonat
#66834

NA A vonat  (2003)

dokumentum

Négy rendező Domokos János, El Eini Sonia, Szalay Péter, Szekeres Csaba által kiválasztott személyek utaznak egy vonaton, amelyik Bécsből Romániába tart. Különös találkozások... több»

#66835

dráma

Nick Newell, a félkarú MMA-sportoló lehetőséget kap arra, hogy harcoljon a bajnoki címért.

Az egyensúly művészete, avagy...
#66836

dráma | rövidfilm

A film főhőse tornásznő, aki egy nap alatt elveszít mindent, amit addig biztosnak vélt az életben: férjet, pénzt, lakást, egzisztenciát és méltóságot. Mindezt reggeltől kora estig,... több»

Rendező: Saufert Ákos

Pásztortársim, mit jelent...?
#66837

dokumentum

A "Sziklára Épült Ház" jelkép és fogalom. Ezelőtt másfél évtizeddel a Gyimesekben - Erdély és Moldova vízválasztóján, ahol itt-ott ma is felsejlenek még az ezer éves határ... több»

Kőkorszaki jéghíd
#66838

dokumentum

Az amerikai Chesapeake-öbölből előkerülő rejtélyes tárgyi leletek sok hasonlóságot mutatnak az utolsó jégkorszak alatt keletkezett európai leletekkel. A két híres régésznek,... több»

Cserfő Jazzland - Tiborcz quintet
#66839

zenés

A cserfői Jazzland fesztival szervező frontemberének a formációja, aki jazz sztenderdek virtuóz improvizációs átdolgozásával és nem kevésbé virtuóz interpretálásával olyan... több»

Rendező: Seregély István

#66840

NA D.H.A.R.M.A. 9  (2017)

(3)

akció

Egy titkos szervezet harcművészeti készségekkel bíró fiatalokat képez ki a bűnözők elleni harcra.