Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Néhány szó - Hódolat Örkénynek
#68821

animáció

Örkény írása ihlette Fehér Béla Néhány őszinte szó című írását. Egy fogászati estélyre indul a házaspár, ahol a férfi elnyeri az év fogásza-díjat. Pomázi Tibor belekezd... több»

Rendező: Csáki László

Neti Sanyi és az Ökrös együttes Amerikában
#68822

Fodor Sándor, vagyis "Neti", az Ökrös együttes és Balogh Kálmán cimbalomművész az Amerikai Egyesült Államokban turnézott, ahol többek között közös koncertet adtak a Philadelphiai... több»

Rendező: Szomjas György

Emberevő szuperkrokodil
#68823

dokumentum

Vadászok egy csapata a saját életét kockáztatva próbál elfogni egy Fülöp-szigeteki falut terrorizáló hatalmas, emberevő krokodilt. Lehet, hogy van egy még nagyobb társa is? több»

Szereplők: Zach McGowan, Rodney To

IKEA: a színfalak mögött (Az Ikea belülről)
#68824

dokumentum

Az IKEA kétségkívül egyike a világ legsikeresebb, legrejtélyesebb és legkönnyebben felismerhető brandjeinek: csupán a tavalyi évben 900 millió ember látogatott el áruházaiba 49... több»

Podolin - Podolinec (Podolin - Podolinec)
#68825

dokumentum

A lőcsei hegyek lábánál, Késmárktól nem messze fekszik a hangulatos kisváros, Podolin, amelynek neve elsősorban Krúdy Gyula műveiből ismert. A városkát bemutató ismeretterjesztő... több»

Zenebutik Szilveszter
#68826

zenés

A népszerű zenés műsor szilveszteri kiadása. több»

Misszió a Naphoz
#68827

dokumentum

 Parker Solar Probe nevű űrszondát 2018. augusztus 12-én indította útnak a NASA a Nap légkörének tanulmányozására. Ha a szonda a terveknek megfelelően 2018 novemberében valóban... több»

Dramaturg: Visky András
#68828

dokumentum

Visky András dramaturg, író, költő, esszéista, 1990 óta a Kolozsvári Állami Magyar Színház tagja. A portréfilm egy karizmatikus személyiség életpályájának tükrében mutat rá a... több»

Rendező: Komár István

#68829

dráma | krimi

Netflix

Cairo egyik legnagyobb nyomornegyedében élő emberek szinte mindent elkövetnek, hogy változtathassanak az életükön, a közelgő forradalom pedig nem kis változást ígér. több»

Én is jártam Isonzónál
#68830

dokumentum

A film az olaszországi hadszíntér eseményeit követve szól a háború általánosabb jellemzőiről, a tisztek és beosztottak kapcsolatáról, az "ellenséggel" való találkozásról és... több»

Tabányi Mihály
#68831

Tabányi Mihály a 40-es, 50-es évek legnépszerűbb harmonikaművésze volt, aki zenekarával beutazta az egész világot. A filmben pályájának, életének legfontosabb helyszíneit kerestük... több»

Rendező: Petrovics Eszter

Az illat csodája - Portréfilm Czakó Gábor íróról
#68832

életrajzi

A több műfajban alkotó íróval folytatott beszélgetések során az örök értékek és a keresztényi üzenet közvetítéséhez a mai felszínes, rohanó világban is elszántan ragaszkodó... több»

Rendező: Nagy Anikó-Mária

Beszélgetések Szókratésszal
#68833

játékfilm

Edvard Radzinszkij orosz író a nagy görög filozófust, Szókratészt állítja drámája középpontjába. Az athéni bölcset bíróság elé állítják felforgató eszmék terjesztéséért... több»

Fejezetek a Hiradó történetéből
#68834

dokumentum

A dokumentum összeállítás az elmúlt 50 év híradózásának történetét mutatja be műsorvezetők, szerkesztők, operatőrök, tudósítók, gyártásvezetők szemén keresztül.

Incella kenyérért megy
#68835

rövidfilm

A groteszk hangvételű kisfilm tervét egy újságcikk inspirálta. Négy napon és három éjszakán át a liftbe zárva várta szabadulását egy 18 éves, külvárosi lány, míg végül... több»

Gandhi - Harc fegyverek nélkül
#68836

életrajzi

Mohandász Karamcsand Gandhi, akit Mahatmának neveztek, az erőszakmentes ellenállás atyja Indiában, mégis egy hindu fanatikus gyilkolta meg 1948-ban. Mivel sok időt töltött... több»

#68837

NA Új lakók  (1978)

animáció

Filmio

Egy kentaur család beköltözik egy budapesti lakásba, azonban a lakók nem nézik jó szemmel az új jövevények furcsa életmódját. Amikor azonban eltűnnek, furcsa űrt hagynak maguk... több»

Rendező: Gyulai Líviusz

Gyermekfilmek - Július 30
#68838

-Száz éve történt: Földön, vízen, levegőben Rendező: Szoboszlay Péter-Gusztáv: Gusztáv kitesz magáért Rendező: Nepp József

Állatkerti mulatságok
#68839

zenés

Megzenésített állatversek a Petőfi Csarnokból, élőképek az Állatkertből, állatsimogatás a nézőtéren. Állati jó buli! több»

Rendező: Cs. Farkas Mihály

Szereplők: Makrai Pál

Pettson és Findusz/A Mikulás Masina
#68840

animáció

TV-ben (TV4, csütörtök 01:33)

Pettson, a gazda kis farmján él, műveli a földjét, gondozza állatait. Az állatok közül is leghűségesebb társa Findus, szeretett macskája, aki sok örömet okoz, akivel sok-sok... több»