Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Ray Charles Emlékkoncert
#68841

zenés

2006. január 29-én a Művészetek Palotája hangversenytermében a hazai jazz- és blues-élet kiválóságai emlékeztek meg a soul zene koronázatlan királyáról, Ray Charles-ról.... több»

Szeretni kell minden hangot...
#68842

dokumentum

Közreműködnek Ruha István tanítványai: Cristina Tarta, Rittner Róbert, Christina Pop Ruha István hegedűművészt a kolozsvári zeneakadémián kerestük meg. Tanítványai körében, óra... több»

Rendező: Fehér Anikó

Mint a méhecskék
#68843

dokumentum

Gina és élettársa 14 éve együtt él. A szociális étkezdén még szakadt, táskarádiós férfiként tűnnek fel, telezsúfolt lakásukban, az éjszakára készülve, a szemünk előtt... több»

Rendező: Fógel Katalin

#68844

NA A levelek  (2017)

rövidfilm

Gábor és Borbála régóta várt hírt kap: adoptálhatják Zolikát, de még várniuk kell azzal, hogy kapcsolatba lépjenek vele. A tiltás ellenére Borbála kedves leveleket küld a fiúnak... több»

Élő történelem - Domonkos Miksa
#68845

dokumentum | történelmi

A korszak legnevesebb történészei által is alátámasztott hihetetlen, de igaz történet apáról és fiáról, akik a XX. századi magyar történelem legnehezebb időszakában álltak ki az... több»

Rendező: Fonyó Gergely

Forgotten Girls of Dhaka
#68846

dokumentum

A dokumentumfilm stábja ellátogat a bangladesi városba, hogy bemutassa azoknak a fiatal lányoknak az életét, akiket férjhez adtak, majd a férjük elhagyta őket. több»

Rendező: Claire Tailyour

Freskó
#68847

NA Freskó  (1983)

rövidfilm

Az amatőrfilmesként, animációs filmek trükkoperatőreként indult rendező egy évtizeden át (1976 és 1986 között) több kísérleti rövidfilmet rendezett és fényképezett a Balázs... több»

Rendező: Tímár Péter

Tibet, a száműzött ország
#68848

dokumentum

Tibet a hó országa. Nyugatról nézve megközelíthetetlen, mesebeli tartomány a világ tetején. 1959-ben a kínai megszállás elől menekülve a Dalai Láma 80.000 sorstársával együtt... több»

Rémálmok nyomában
#68849

életrajzi

Randolp Louis Braham Désen született s a harmincas években apja bölcs tanácsára, ragyogó intellektuális képességei ellenére kitanulta a műbútorasztalos szakmát. Soha nem gondolt rá,... több»

Rendező: Fischer István

Szereplők: Louis Braham

A világ legkisebb állatai
#68850

dokumentum

Egy kaméleon, amely elfér az ujjunk hegyén, egér méretű főemlős... A filmből kiderül, hogy a természet tele van meglepően apró termetű lényekkel. A modern filmes technikáknak... több»

Ízőrzők: Domoszló
#68851

dokumentum

Domoszló a Mátra déli lankáin fekvő település, Eger és Gyöngyös között. Az itt élő asszonyok kedvelt ételeik közül bemutatják a kapucnyik, a krumpliganca, a vakcsirke, az... több»

Rendező: Móczár István

#68852

NA Veszélyroham  (2021)

(1)

akció | rövidfilm | sci-fi

Franklin (Tóth Péter Attila) egy napon találkozik egy József nevű férfival (Kilián Tibor), aki különleges, ámde veszélyes feladattal bízza meg Franklint: ha bemegy a közeli erdőbe,... több»

#68853

93 Panelkapcsolat  (1982)

(2)

dráma

Egy egymástól eltávolodó férj és feleség elgondolkodik a házasságuk legrosszabb vitájához vezető eseményeken. több»

Nagyon jó és hasznos film, ajánlom meggtekintésre mindenkinek. Érdemes elgondolkodni rajta, hogyan ment tönkre annyi ember élete, annyi család és generáció egy hülye utópista eszme miatt.
#68854

akció | sci-fi | vígjáték

A Deadpool franchise harmadik része, melyben a közönségkedvenc karakter mellett visszatér Rozsomák szerepében Hugh Jackman. több»

#68855

akció | dráma | krimi | musical | thriller

Arthur Fleck, az Arkham Elmegyógyintézet leghírhedtebb lakója, egy ismeretlen nő kíséretében szabadul ki a fogságból, odakint azonban hatalmas káosz uralkodik. Gotham City mocskos... több»

#68856

dráma | vígjáték

A hetvenéves Mahin, aki eddig magányos volt, úgy dönt, hogy újraéleszti szerelmi életét. Egy véletlen találkozásból pedig egy felejthetetlen este kerekedik. több»

#68857

85 Motorosok  (2023)

(8)

dráma | krimi

A Danny Lyon ikonikus fotókönyve által inspirált Motorosok elmerül a 60-as évek motorosainak zsíros bőrű szubkultúrájának megjelenésében, érzésében és hangjaiban. Kathy, a... több»

#68858

akció | kaland | sci-fi | thriller

Amikor a világ véget ér, a fiatal Furiosát (Anya Taylor-Joy) elrabolják szülőhelyéről, és egy nagy motoros horda kezébe kerül, amelyet a hadúr Dementus vezet. A pusztaságon való... több»

#68859

dráma | kísérleti film

A film, egy három és fél órás karaktertanulmány egy egyedülálló asszonyról, aki áruba bocsátja a testét, hogy fenntartsa magát.

#68860

családi | dráma | kaland

Egy sarkvidéki rókapár, Max és Maya, egy hóval teli országban élnek és szeretik egymást. Olyannyira, hogy rókakölykök születését várják. Max ezért igyekszik minél több... több»