Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
The Mayor: The Age of Riley
#68881

dokumentum | életrajzi | történelmi

A film egy ír demokrata politikusról szól, aki 40 éven keresztül volt Charleston település polgármestere az amerikai délen.

Rendező: Barbara Tranter

Gyarmati Dezső
#68882

életrajzi

Gyarmati Dezső mindig az élen maradt, a világ legjobbjai között is. Pedig olyan helyen élt hetven évet az emberiség legembertelenebb századából, ahol a legjobbakat üldözni szokták.... több»

Rendező: Sipos István

Szereplők: Gyarmati Dezső

Szabad vagyok - egy film Grencsó Istvánról
#68883

dokumentum

Grencsó István több évtizede az avantgárd jazz egyik leghitelesebb egyénisége. A '80-as években a Dresch Quartetben ismertté vált szaxofonos a big bandtől a trióig a legkülönbözőbb... több»

Rendező: Medgyesi Gabriella

Szereplők: Grencsó István

A Templomdombtól a Műcsarnokig
#68885

dokumentum

Pillanatok a szentendrei Vajda Lajos Stúdió történetéből. A dokumentumfilm három évtizeden át kíséri a kortárs magyar avantgarde egyik legizgalmasabb, legkülönösebb... több»

Rendező: B. Farkas Tamás

Kisvárosi Mozi
#68886

dokumentum

Egy visszhangtól hangos, üresen kongó, kisvárosi mozi haldoklik. Minden vetítés előtt, a pénztárosnő és a mozi igazgatója lélegzetvisszafojtva, ablakredőnyön keresztül lesik, hogy... több»

Rendező: Bálint Arthur

Szereplők: Hadnagy Ferenc, Joó Margit

Magyar zarándokhely
#68887

dokumentum

Washingtontól nem messze amerikai magyarok megvásároltak egy darabka földet és felépítették rá a csarodai templom mását. E különleges emlékhely minden dísze - a hon-alapítók... több»

Rendező: Nagy T. Katalin

Trianon legendái
#68888

dokumentum

Használtak fizetett nőket az antant diplomatáinak meggyőzésére? Valóban hajózható folyóként emlegették a csehek az Ipolyt és a Ronyvát a tárgyalásokon? Milyen szerepet játszott... több»

Rendező: Csendes Csaba

#68889

dráma

Egy ukrán nő valós története, akit elszakítottak három gyermekétől, és orosz gengszterek eladták őket emberkereskedelemre. Minden esélyt megdöntve túlélte, hogy végül újra... több»

Budapest fürdőváros
#68890

dokumentum

Budapest a múlt század harmincas éveiben érdemelte ki hivatalosan a fürdővárosi címet, de a pest-budai fürdőkultúra több évszázadra nyúlik vissza, s magába olvasztotta a török... több»

Rendező: Makó Andrea

Múltidézés
#68891

dokumentum

1957-ben alakult a Duna Művészegyüttes. Tanító célzatú és szórakoztató műsorok alkották a repertoárt akkoriban. A későbbi évtizedekben egyre nagyobb hangsúlyt kapott a... több»

Rendező: Juhász Zsolt

Ai Noom Gangnam
#68892

akció | kaland | vígjáték | western

Egy helyi gengszter terrorizálja a város. Csak egy ember szállhat szembe a gonosztevővel, egy fiatal férfi, aki nem tűri tovább a szüntelen fenyegetettséget.

Etyeki Kezes-lábos
#68893

dokumentum

2003. szeptember 27-én nagy sikerrel zajlott le az Etyeki Kezes-lábos kézműves gasztronómiai fesztivál. A kulturális eseményen számos kiállító kóstoltatta portékáit a sajtoktól, a... több»

Ó, fényességes szép hajnal
#68894

zenés

Zenés film Sebestyén Márta, Szokolay Dongó Balázs és Bolya Mátyás közreműködésével.

Ha lúd, legyen kövér!
#68895

A szerző, Fejér István 1970-ben így nyilatkozott saját forgatókönyvéről:" Darabomnak semmiféle tanulsága, különös mély mondanivalója nincs, csupán szórakoztatni, sőt, - uram... több»

Hazatérő képek
#68896

dokumentum

Kása Béla több mint két évtizeden át fotózott Erdélyben. Egy gazdag válogatással útnak indul és felkeresi a képeken szereplő parasztembereket, cigány, magyar és román... több»

Rendező: Magyar N. Attila

Aliz és a hét farkas
#68897

családi | játékfilm

Inez és barátnője hívatlanul, meglepetésként készül megjelenni soha nem látott ikerbátyjának esküvői ebédjén. Inez és Iván egy brit apa és egy magyar anya már teljesen... több»

Szétszóródtunk
#68898

dokumentum

60 éve annak, hogy a kikényszerített csehszlovák-magyar lakosságcsere egyezmény következtében felvidéki magyar családok tízezreit telepítették ki Magyarországra. Többségük... több»

Rendező: Komár István

#68899

NA The Policy  (2016)

rövidfilm | sci-fi | vígjáték

Egy fiatal nő kezdi megkérdőjelezni az egészségét, amikor a barátaival töltött szokásos reggeli váratlan eseményekbe torkollik.

Egy hang és néhány maszk
#68900

zenés

Az Egy hang és néhány maszk című zenés műsor népszerű operettek és operák dalaiból válogat. Az elhangzó dalok háttértörténetével, keletkezésével is megismerkedhetünk, de az... több»

Rendező: Csenterics Ágnes