Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
#68901

NA Jett  (2021)

dráma

A zenés dráma Melbourne underground zenei világába kalauzol el egy banda felemelkedésének és bukásának történetén keresztül.

Csicsóka és a Moszkitók
#68902

Csicsókát kiközösítették a Moszkitók. A városba cirkuszosok érkeznek. A népművelési előadó elveszi engedélyüket azzal az ürüggyel, hogy az embereknek nem ilyen színvonaltalan... több»

LO'JO
#68903

NA LO'JO  (2001)

zenés

Budapesten, a Pepsi Szigeten, a világzenei nagyszínpadon az elmúlt évben fellépett egy különleges hangulatú, francia-holland együttes. LO'JO a nevük, és muzsikájuk világszerte... több»

Rendező: Durst György

Mintha nem otthon lennénk...
#68904

dokumentum

A két részes film kiinduló pontja a 2010. októberi vörösiszap tragédiát követő hónapban forgatott "4 nap emlékezés" című film. Az első rész centrumában az akkor megismert... több»

Rendező: Gulyás János

Tabi László: Jubileum
#68905

játékfilm

Hűség, hűtlenség, kölcsönös rivalizálás, férfi és nő kapcsolatának örök témája. Ezúttal egy ünnepelt színészházaspár "jubileuma" ad alkalmat az írónak, hogy elmondja... több»

Millenáris Teátrum - Tolcsvay László-koncert
#68906

zenés

Szövegeiben, zenéjében, előadásmódjában, együttese tagjainak megválogatásában rejlik Tolcsvay László titka, az idő múlását túlélő népszerűség.

Rendező: M. Nagy Richárd

A katakomba rejtélye
#68907

dokumentum

Dr. Michael Scott történész feltárja egy sír titkait, amelyet a híres római katakombákban találtak. több»

Sugárpehely
#68908

rövidfilm

Weöres Sándor művének táncfeldolgozása.

Rendező: Borsos Miklós

A túlpart - Fehér éjszakák
#68909

filmetűd

A film egy utazás története, vagy pontosabban: egy utazás emléke. A speciális látványvilág, a képek minősége, a színek a tárgyak és a különböző képsebességek azonban inkább... több»

Rendező: Szemző Tibor

Történelmi emlékhelyek
#68910

dokumentum

Történelmünk fontosabb eseményeinek helyszíneit a köznyelv emlékhelyeknek nevezi. Műsorunk ilyen emlékhelyeket mutat be, többek között Ópusztaszert, Székesfehérvárt, Budát, Mohácsot.

Rendező: Orbán Ágnes

Cigánykarnevál '98
#68911

dokumentum

1998-ban a Budai Parkszínpadon Berki László emlékére cigány együttesek vidám karneváli műsort adtak, amit a Száztagú cigányzenekar kísért.

Mozgóképek cigányokról
#68912

dokumentum

Sára Sándor Cigányok című nagy port kavart dokumentumfilmjét, melyet első játékfilmje, az 1968-as Feldobott kő előtt még a Balázs Béla Stúdióban forgatott, mindenki ismeri. A... több»

#68913

dráma

Egy társaság a semmi közepén találkozik egy vendégházba. Teljesen elzárva a külvilágtól próbálják megérteni a végzetüket. Rájönnek, hogy a múlt csapdájában vannak és a... több»

Pusztai emberek
#68914

dokumentum

Az öreg házaspár a pusztán él. Saját kezükkel építették fel kis házukat, ahol öt gyereket neveltek fel, kitaníttatva mindegyiket. Most, hogy a gyerekek kirepültek, az öregek negyven... több»

Hogyan gondolkodnak a kutyák?
#68915

dokumentum

Megengedhető-e, hogy ezt az antropomorf kifejezést alkalmazzuk az állati tevékenységekre - ez a film kérdése, amit 20 perces esettanulmányok, tapasztalatok felelevenítését követően... több»

#68916

dráma | thriller

Egy férfi kettős életet ér, és néha már maga sem tudja, melyik is valódi énje, és melyik csupán az álca. Egyrészt beépített titkosügynök, másrészt lázadó. több»

Rosamunde Pilcher: Nehéz örökség
#68917

romantikus

Sally olyan kúriákról készít fotósorozatot, mint amilyen Lord Kerrymore-é. Rögtön elnyeri a férfi szimpátiáját, és a bizalmába férkőzik. Lisa, Lord Kerrymore unokahúga félti... több»

Amire a világ táncolt
#68918

Az Amire a világ táncolt című tévéműsorban olyan népszerű hazai és világslágerek csendülnek fel, melyek bizony alaposan mozgásba hozták a múlt század táncoslábú fiataljait (és... több»

Mária országa
#68919

dokumentum

Az évezredes múltból ránk mosolygó Boldogasszonyt ábrázoló szobor, a Máriácska Nógrád megyében, Szandán az útszéli kis kápolnában áll. Tera néni nagyszülője a múlt század... több»

Rendező: Halmy György

#68920

western

A nagy gazdasági válság idején egy merész sörfőző szembeszáll a szesztilalommal.