Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Euripidész: Médeia
#68861

Euripidész Médeiáját Kr. e. 431-ben mutatták be Athénban. A görög tragédiák közül ez fejtette ki a legnagyobb hatást a drámatörténetben, ennek témáját dolgozták fel a... több»

Pollenforgatag
#68863

dokumentum

Bizonyos növények virágpora, vagyis pollenje az emberek jelentős százalékánál allergiát vált ki. Éves viszonylatban három jelentős pollenérzékenységi szezont lehet megjelölni: a... több»

Rendező: Zsóka Zoltán

Hideg Berek
#68864

NA Hideg Berek  (2008)

dráma | rövidfilm

A film két tizenéves utcagyerek mindennapjain keresztül mutatja be azt, ami az ezredforduló után jelent meg az országban, vagyis, hogy a főváros peremén nyomortelep épül. Deszkakunyhók... több»

Talpra, Győző!
#68865

játékfilm

Győző 38 éves biztosítási ügynök. Egy játszótéren megismerkedik a 40 éves Vajda Gáborral, akit elhagyott a felesége, operaénekesi pályája pedig régen kisiklott. Beszélgetésük... több»

Világítótornyok
#68866

dokumentum

Balogh László kinetikus fényfestő (1930-2002) pályája a 60-as évek elején indult Egerben. Az 1967-es és 1970-es párizsi, valamint az 1973-as velencei tanulmányútjai során megismerve a... több»

Rendező: Varjasi Tibor

SZFE 1
#68867

NA SZFE 1  (2004)

szkeccsfilm

Szia, gyere máskor is! - Gerő MarcellKejfeljulcsi - Nagy DénesHamburger vagy hot-dog - Dobos TamásZáróra - Nagy ViktorA teher - László SáraSzeretlek, meg más ilyenek... - Kazinczy Anikó

#68868

animáció

Az Elhagyatott Réten szerdánként van a Bújócskázás Világnapja. Szerda van, így a kuflik is bújócskázni kezdenek.  Valér a hunyó. Mindegyik kufli talál magának búvóhelyet, csak... több»

Keskeny a barázda
#68869

dokumentum

A földprivatizáció óta a magyar faluképre a nadrágszíj parcellákkal csíkozott határ jellemző. Szinte a kárpótlással egyidejűleg kiderült, hogy a megváltozott tulajdonviszonyok... több»

Rendező: Székely Orsolya

#68870

családi

Csupafült sokat csúfolják társai, aggályos tisztessége miatt. Becsületessége azonban elnyeri jutalmát és azt is bebizonyítja, hogy ez nem azonos a gyávasággal. Ugyanis ő akadályozza... több»

Viharsarki fák alatt
#68871

dokumentum

A Viharsarok - tágabban Békés megye - természeti kincseinek bemutatását láthatjuk. Magányos öreg famatuzsálemek, kastélyparkok, ligetek, fasorok és a hozzájuk tartozó épületek... több»

Rendező: Kontra Mária

#68872

dokumentum

Budapesttől alig karnyújtásnyira, Táborfalva határában tábla állítja meg az érkezőt: belépni életveszélyes és tilos. Itt kezdődik a tiltott zóna, Magyarország második legnagyobb... több»

Rendező: Mosonyi Szabolcs

Angelos' film
#68873

háborús | kísérleti film

Angelos Papanastassiou XX. századi görög patrícius, volt tengerésztiszt, sikeres üzletember, királypárti politikus. A második világháború alatt, 1941-45 között halálmegvető... több»

Rendező: Forgács Péter

Aki értette a növények nyelvét
#68874

életrajzi

A Gólemet állító prágai rabbi leszármazottai alaposan megváltoztatták a magyar zsidóság szokásait. A szabadságharcban jeleskedő Löw Lipót honosította meg a neológ irányzatot és... több»

Nővérek várólistán
#68875

dokumentum | életrajzi

Nővérek, akik abban a hitben választottak pályát, hogy ha kevés pénzért is, de mindig lesz biztos állásuk, hiszen beteg mindig lesz. Éveken, évtizedeken keresztül vállalták az... több»

Rendező: Litauszki János

Barangolások Portugáliában
#68876

dokumentum

Lisszabon, Cabo da Roca, Santarém, santarémi bikaviadal, Batalha, Alcobaca, Óbidos, Nazaré, Coimbra, Conimbriga, Évora, Fátima városok bemutatása.

Rendező: Zsupos Zoltán

#68877

NA Blue Caveman  (2020)

(1)

fantasy | horror | sci-fi | vígjáték

Egy aszociális emberekből álló művészcsalád megpróbálja kideríteni, hogy közük van-e egy városi legendához.

A kém utolsó akciója
#68878

krimi

Alec Leamas évek óta irányítja a brit ügynökök nyugat-berlini és kelet-németországi bevetéseit. A kelet-német hírszerzésnek egy nap látványos csapást sikerül mérnie az... több»

A Nagyasszony
#68879

dráma

A Jászai Mari naplója alapján készült tévéfilmben a Nemzeti Színház legendás színésznője hatvan éves korában, 1910-ben emlékszik vissza sikerekben és tragikus eseményekben gazdag... több»

Szereplők: Crespo Rodrigo