Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
#68841

NA Keys  (2019)

dráma | krimi

Egy valószínűtlen négyes egy sikeres rablássorozatot követ el a szomszédjukban, de ez nem elég ahhoz, hogy könnyítsen a pénzügyi terheiken, ami arra készteti őket, hogy ráhajtsanak ... több»

Essencia Brasileira és a Szilvási Gipsy Folk Band koncertje az A38 Hajón
#68842

zenés

Az Essencia Brasileira a brazil könnyűzene lényegét mutatja be hallgatóinak, hitelesen képviselve annak minden vállfaját. Repertoárjuk legjavát a világ minden táján ismert és kedvelt... több»

Rendező: Sebők György

Ősfény - Urlicht
#68843

rövidfilm

A kisfilm egy huszonéves lány, Adél álma, aki fél a vonatoktól, és nem mer vonatra szállni. Szorongásától álmában megjelenő távoli nagynénje, Mally néni segít megszabadulni, aki... több»

Akác utca
#68844

NA Akác utca  (2003)

dokumentum | életrajzi

Flóra történetéből kiindulva - akinek sikerült elköltöznie a cigánytelepről - a családból további három ember sorsa is jobbra fordult. Közülük egyik sem önerőből, hanem... több»

Az igazi Angry Birds
#68845

dokumentum

Az Angry Birds játékot minden gyerek ismeri, de léteznek a valóságban is „dühös madarak”? A madárvilágban dúl a harc a túlélésért, az élelemért és a védett fészekért. A... több»

Hazatérés
#68846

NA Hazatérés  (2007)

dráma | rövidfilm

Egy nagyvárosban játszódik a történet, egy téli estén.A negyvenes, jól szituált építészmérnök, aki több éve Angliában él, minden karácsonykor hazalátogat szüleihez... több»

Rendező: Jóvér Csaba

The Mayor: The Age of Riley
#68847

dokumentum | életrajzi | történelmi

A film egy ír demokrata politikusról szól, aki 40 éven keresztül volt Charleston település polgármestere az amerikai délen.

Rendező: Barbara Tranter

Gyarmati Dezső
#68848

életrajzi

Gyarmati Dezső mindig az élen maradt, a világ legjobbjai között is. Pedig olyan helyen élt hetven évet az emberiség legembertelenebb századából, ahol a legjobbakat üldözni szokták.... több»

Rendező: Sipos István

Szereplők: Gyarmati Dezső

Szabad vagyok - egy film Grencsó Istvánról
#68849

dokumentum

Grencsó István több évtizede az avantgárd jazz egyik leghitelesebb egyénisége. A '80-as években a Dresch Quartetben ismertté vált szaxofonos a big bandtől a trióig a legkülönbözőbb... több»

Rendező: Medgyesi Gabriella

Szereplők: Grencsó István

A Templomdombtól a Műcsarnokig
#68851

dokumentum

Pillanatok a szentendrei Vajda Lajos Stúdió történetéből. A dokumentumfilm három évtizeden át kíséri a kortárs magyar avantgarde egyik legizgalmasabb, legkülönösebb... több»

Rendező: B. Farkas Tamás

Kisvárosi Mozi
#68852

dokumentum

Egy visszhangtól hangos, üresen kongó, kisvárosi mozi haldoklik. Minden vetítés előtt, a pénztárosnő és a mozi igazgatója lélegzetvisszafojtva, ablakredőnyön keresztül lesik, hogy... több»

Rendező: Bálint Arthur

Szereplők: Hadnagy Ferenc, Joó Margit

Magyar zarándokhely
#68853

dokumentum

Washingtontól nem messze amerikai magyarok megvásároltak egy darabka földet és felépítették rá a csarodai templom mását. E különleges emlékhely minden dísze - a hon-alapítók... több»

Rendező: Nagy T. Katalin

Trianon legendái
#68854

dokumentum

Használtak fizetett nőket az antant diplomatáinak meggyőzésére? Valóban hajózható folyóként emlegették a csehek az Ipolyt és a Ronyvát a tárgyalásokon? Milyen szerepet játszott... több»

Rendező: Csendes Csaba

#68855

dráma

Egy ukrán nő valós története, akit elszakítottak három gyermekétől, és orosz gengszterek eladták őket emberkereskedelemre. Minden esélyt megdöntve túlélte, hogy végül újra... több»

Budapest fürdőváros
#68856

dokumentum

Budapest a múlt század harmincas éveiben érdemelte ki hivatalosan a fürdővárosi címet, de a pest-budai fürdőkultúra több évszázadra nyúlik vissza, s magába olvasztotta a török... több»

Rendező: Makó Andrea

Múltidézés
#68857

dokumentum

1957-ben alakult a Duna Művészegyüttes. Tanító célzatú és szórakoztató műsorok alkották a repertoárt akkoriban. A későbbi évtizedekben egyre nagyobb hangsúlyt kapott a... több»

Rendező: Juhász Zsolt

Ai Noom Gangnam
#68858

akció | kaland | vígjáték | western

Egy helyi gengszter terrorizálja a város. Csak egy ember szállhat szembe a gonosztevővel, egy fiatal férfi, aki nem tűri tovább a szüntelen fenyegetettséget.

Etyeki Kezes-lábos
#68859

dokumentum

2003. szeptember 27-én nagy sikerrel zajlott le az Etyeki Kezes-lábos kézműves gasztronómiai fesztivál. A kulturális eseményen számos kiállító kóstoltatta portékáit a sajtoktól, a... több»

Ó, fényességes szép hajnal
#68860

zenés

Zenés film Sebestyén Márta, Szokolay Dongó Balázs és Bolya Mátyás közreműködésével.