Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Fenségesen élni - Ferencz István építőművész
#68881

életrajzi

A portréfilmben megismerhetjük Ferencz István vízhez, természethez fűződő, életre szóló kapcsolatának jelentőségét és az épített környezeti értékek iránti mély tisztelettel... több»

Rendező: Bonta Zoltán

Itt a szabadság! (Itt a szabadság!)
#68882

sci-fi

A rendszerváltás idején Kopa Imre három gyanús alakkal Ausztriába utazik, hogy különféle holmikat vásároljon a megbízója számára. Bécsben azonban semmi sem úgy történik, ahogyan... több»

Fény hull arcodra
#68883

dráma | játékfilm

A történet valahol Közép-Európában, a XIX. század második felében játszódik. Egy nő és egy férfi, a háború nehézségeitől kifáradva, egy kis faluban szeretne megpihenni. A nő... több»

Jónás Rezső és vendégei - My gipsy soul
#68884

zenés

A hazai "gypsy-jazz" egyik emblematikus figurája a zongorista-zeneszerző Jónás Rezső. A Liszt Ferenc Zeneművészeti egyetem jazz tanszakán Szakcsi Lakatos Béla tanítványa volt. 1987 óta... több»

Színházépítők
#68885

dokumentum

Ferdinánd Fellner és Hermann Helmer bécsi építészek negyvennyolc színházat építettek s ebből tizenegyet a történelmi Magyarország területén. A Víg, az Operett, a régi Nemzeti... több»

Rendező: Sára Balázs

Iskola a határon túl
#68886

dokumentum

Cservenka János pedagógus 1989-ben, Szlovákiában magán szakiskolát alapított, amelyben öt szakmát sajátíthatnak el magyar nyelven a tanulók Az úttörő vállalkozást és az azóta... több»

Rendező: Nagy Attila János

Red Squad
#68887

NA Red Squad  (2018)

akció

A Kábítószer-ellenes Hivatal egy csapat zsoldost bíz meg azzal, hogy iktassanak ki egy mexikói drogkartellt.  több»

Rendező: Alexander Witt

Szereplők: Brian Presley, Patrice Cols

#68888

dokumentum

A Bács-Kiskun megyében található Tiszakécske területén már 1,5 ezer évvel ezelőtt is éltek emberek. A település a későbbiekben Új- és Ókécske összevonásából jött létre.... több»

Rendező: Móczár István

Vad India: A dzsungel királyai
#68889

dokumentum

India egy lenyűgözően sokszínű ország, ahol a Föld lakosságának mintegy ötöde tömörül. És ahol annyi a különleges és csodálatos állatfaj, mint kevés másik helyen a világon. több»

Vulcanus isten otthonában
#68890

dokumentum

A Stromboli vulkán amolyan geológiai modell – az évszázadok óta többé-kevésbe folyamatosan és azonos jelleggel működő vulkánok mintaképe. Állandó kitörései révén a... több»

Kislovas
#68891

NA Kislovas  (2002)

dráma | rövidfilm

Egy nyomorban tengődő kisgyerek rőzsét gyűjteni indul az erdőbe. Az útra nem egyedül megy, magával viszi egyetlen játékát, egy falovacskát.

Rendező: Bolla Bertold

Szereplők: Tolnai Gábor

#68892

rövidfilm

A nem túl távoli jövőben az idegenek invázióval fenyegetik az Egyesült Államokat és a Földet. Robinson elnöknek nehéz döntést kell meghoznia: kockáztat a béke érdekében, vagy... több»

Rendező: Al Hallak

Szereplők: Steve Ray, Sonia Debreczeni

Boldog Várad – Szent László városa
#68893

dokumentum

Nagyvárad az újrakezdések városa – hosszú évszázados történelme során többször is elpusztult, ám lakosai mindannyiszor újjáépítették, akár a tatárjárás, akár Dózsa... több»

A dzsungel könyve - Ramazuri a rengetegben
#68894

animáció

Maugli és barátai gondtalanul élvezik a zenét, valamint a bolondozást a dzsungelben. Ám ez feldühíti a gonosz tigrist, Sir Kánt, aki úgy dönt, véget vet a zenebonának. több»

Tudós kutyák: Az X faktor
#68895

dokumentum

A kutyák ma már nem kizárólag szánt húznak, házat őriznek vagy nyájakat terelnek, az egészségügyben is lehet rájuk számítani: többek közt fel tudják ismerni a rákos betegeket,... több»

Mostoha történet (Mostoha történet)
#68896

dokumentum

Két elhagyott őzgida az erdészlakhoz kerül és ott a vizslamama saját kicsinyeivel együtt táplálja őket.

Mr. Bean 4.
#68897

NA Mr. Bean 4.  (2002)

animáció

Mintha nem lenne Mr. Bean elég csapás már önmagában is az emberiségre, most még meg is duplázódik azáltal, hogy rajzfilmváltozat készült belőle. Ha fel tudják idézni, hogy Mr. Bean... több»

Rendező: Alexei Alexeev

#68898

dokumentum

A film a közegészségügyi tragédiák megismétlődésének kérdését vizsgálja.

Rendező: Cheng Zhang

Hal négyesben
#68899

játékfilm

A Hal négyesben című tévéfilm története a Heckendorf lányok esetét meséli el inasukkal, Rudolffal. A hűséges szolga odaadóan szolgálja a családot; esténként pedig a három... több»

Nemzeti jelképek a magyar népművészetben
#68900

dokumentum

A Néprajzi Múzeum kiemelkedő értékű népművészeti tárgyaiból a legfontosabb nemzeti szimbólumainkat: az országcímert, a nemzeti színt, a nemzeti zászlót, a huszárt, valamint... több»

Rendező: Tari János