Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Magyar szórványból a magyar csúcsra - 70 éves az Ilosvai
#68921

dokumentum

A nagyidai Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes 1951-ben alakult, fő célja a felvidéki magyar néptánc kultúra hiteles képviselése otthon és külföldön egyaránt. Előadásmódjára... több»

Ahonnan elindultam
#68922

dokumentum

Turczel Lajos 1917-ben született Ipolyszalókon. Szülőföldjével való szoros kapcsolatáról beszél a szlovákiai magyar irodalom legjobb értője és kutatója.

Rendező: Nagy Imre

Szereplők: Turczel Lajos

#68923

dráma

Egy sokat tapasztalt csaló arra kényszerül, hogy megtanítsa egy fiatal versenyzőnek, hogyan lehet életben maradni és akadályversenyeket nyerni Midwestern-ben, felélesztve egy veszélyes... több»

Pompeji: A kitörés után
#68924

dokumentum

Tavaly bejutottunk Pompei városába, hogy új bizonyítékot tárjunk fel drámai végéről i.sz. 79-ben; idén a régész Raksha Dave visszatér a történész Dan Snow-val. több»

Dübörgő színek
#68925

életrajzi

Az erdélyi magyar kortárs művészet egyik élő klasszikusát mutatja be a film. Ha néhány szóval próbálnánk jellemezni Jakobovits Miklós világát, azt mondhatnánk: állandó... több»

Rendező: Nagy T. Katalin

A naplemente fonákja
#68926

dokumentum | musical

Ez a lírai dokumentumfilm Tolnai Ottó neves vajdasági irodalmár költészetére támaszkodva kalauzol el bennünket azokra a vidékekre, bácskai tájakra, városokba, amelyek meghatározták... több»

Rendező: Fejős Csilla

Középkori templomok Nógrád megyében
#68927

dokumentum

A film Nógrád megye 20 középkori templomát mutatja be. több»

Rendező: Shah Timor

István, az apostoli király
#68928

dokumentum

Ó, igazán boldog István, hogy lakása legyen a mennyekben felépítve örökkön, magát formálta az Úr hajlékává a földön! Szellemének fiatalkorában felvett szigorát élete végéig... több»

A Nagy Imre-per háttere
#68929

dokumentum

Ez a film célul tűzte ki, hogy bemutassa: milyen út vezetett a tárgyalásig, kik és milyen módon befolyásolták a koncepciós per végig menetelét. Vajon mennyire befolyásolta a hruscsovi... több»

Rendező: Zolcer János

A tudat forradalma
#68930

dokumentum

A mindfulness meditáció kaotikus, teljesítmény-orientált világunkban a csend és szemlélődés kicsiny szigete, amely kevesebb stresszt, jobb koncentrációs készséget és jobb... több»

Művészvilág
#68931

dokumentum

A szecesszió magyar művészei közül sokan részt vettek az 1900-as párizsi világkiállításon. A népi építészetből táplálkozó fiatal magyar építészek bátorítást kaptak az ott... több»

Rendező: Nagy T. Katalin

HighLife
#68932

NA HighLife  (2016)

Bevállalós maradok a kamera előtt, még a cirkuszi kötélre is felkúszom a művész után, hogy megtudjam, megéri-e vállalni a veszélyt a sok pénzért ? mondja Kovács Dóra, az RTL... több»

Buborék
#68933

NA Buborék  (2005)

animáció

A fogyasztói kultúra képi vírusai a média hipnotikus virtualitásán keresztül deforlmálnak, rombolnak.

Rendező: Miklós Árpád

Karácsony előtt
#68934

játékfilm

A jómódú budai agglegény hazafelé tart a munkahelyi ünnepségről, az utcákon mindenki a karácsonyi rohanásban tülekedik. A csúcsforgalomból kivergődve a háza előtt egy különös... több»

Amikor én még kissrác voltam
#68935

zenés

Fotók és rajzos elemek kombinációja asszociál játékosan az Illés zenekar népszerű szerzeményeire.

Provinciális szecesszió
#68936

dokumentum

Vajon minőségét tekintve provinciálissá válik-e a szecesszió ha a szellemi és civilizációs központoktól távol eső kis városokban valósítják meg terveiket az építészek? A... több»

Rendező: Duló Károly

Dzsingisz Kán öröksége
#68937

dokumentum

Mongólia közel tízszer akkora területen fekszik mint Magyarország, de alig két és fél millió lakosa van. A kínai és orosz hatalmi harcoknak köszönhetően a mongolok többsége ma is... több»

Rendező: Vörös T. Balázs

A gyűrűsfarkú makik szigete
#68938

dokumentum

Madagaszkár élővilága évmilliók óta függetlenül fejlődik a külvilágtól, s ennek meg is van az eredménye: az itt élő mintegy negyedmillió faj 70%-a sehol máshol nem található... több»

#68939

dráma | romantikus | rövidfilm

Egy kiábrándult művész egy elhagyatott vidéken összebarátkozik egy geológussal, csakhogy a valóság befurakszik kettejük kapcsolatába.

Férfi és nő
#68940

játékfilm

"Férfi és nő sohasem érthetik meg egymást, mert mindegyik mást akar. A nő a férfit, a férfi a nőt." Ezt az alapfelvetést követve válogatták egy csokorba Karinthy Frigyes műveit,... több»

Rendező: Bán Róbert