Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
A falu gyermekei
#68981

dokumentum

A marosvécsi kastéllyal átellenben - ahol a két világháború között Helikon irodalmi találkozókat tartották - találjuk Holtmarost. Bizonyára nem véletlen, hogy az író Wass Albert... több»

Rendező: Makó Andrea

A Lego titkos világa
#68982

Az elmúlt évben a Lego lett a legnyereségesebb játékgyártó cég a világon. Most ez a közismerten mindent titkát őrző, magántulajdonban lévő márka megnyitotta a kapuit a szélesebb... több»

Vasile
#68983

NA Vasile  (2017)

dokumentum | életrajzi

A rövid dokumentumfilm egy máramarosi román paraszt életét mutatja be, aki fényképezőgépével igyekszik mindent megörökíteni. több»

Rendező: Sakari Suuronen

Kalandjaim a parányok világában
#68984

dokumentum

A parányi élőlények valamennyi vizes élőhelyen megtalálhatók. Aprók ugyan, de ez mit sem von le jelentőségükből. A túlélés igazi mesterei ők. A harmadéves biológus hallgatót,... több»

Független alkotók non profit tevékenysége?
#68985

A Zsebcselek csoport 1995-ben szellemi műhelyként alakult Győrben. Buzás Mihály, Lengyel Sándor és Szolnoki József éveken keresztül egy Zsebcselek Kulturális Közéleti Magazin című... több»

A félelem nevében
#68986

dokumentum

Boros Zoltán dokumentumfilmje a Marosvásárhelyi Orvosi Egyetem 1956-os hallgatóit szólaltaja meg, akik évfolyam-találkozóra gyűltek össze az anya-intézményben. A magyar forradalommal... több»

Rendező: Boros Zoltán

Albert és Hermann Göring
#68987

dokumentum

Elkésztő és kevéssé ismert történetet láthatunk a Harmadik Birodalomról: a Göring testvérpár életútját. Az egyik testvér, Hermann Göring a kezdetektől elkötelezett náci volt... több»

Kortársunk Vörösmarty
#68988

dokumentum

200 esztendeje, 1800. december 1-jén, id. Vörösmarty Mihály és Csáthy Anna kilenc gyermeke közül harmadikként a Fejér megyei Pusztanyéken világra jött Vörösmarty Mihály. E jeles... több»

Rendező: Mezey Emőke

A Nazca-vonalak ősi titkai
#68989

dokumentum

Lehet, hogy végre valóban sikerült megfejteni a Nazca-vonalak titkát? Egy korszerű távérzékelési technológiákkal felszerelt tudóscsoport szerint igen! Vizsgálataik során arra... több»

Fényút - Csáji Attila portréfilmje
#68990

életrajzi

Csáji Attila festő-, grafikus-, szobrász- és fényművész. A Műcsarnokban nagyszabású és rendhagyó életművének szentelt retrospektív kiállítás 2015, a Fény Nemzetközi Éve egyik... több»

Rendező: Borbás Tamás

Neti Sanyi és az Ökrös együttes Amerikában
#68991

Fodor Sándor, vagyis "Neti", az Ökrös együttes és Balogh Kálmán cimbalomművész az Amerikai Egyesült Államokban turnézott, ahol többek között közös koncertet adtak a Philadelphiai... több»

Rendező: Szomjas György

Papagáj expedíció Amazóniában
#68992

Nézzünk bármerre a világon, a világ esőerdői zsugorodnak, autóutak épülnek, városok nőnek ki a semmiből. Azt hihetnénk, a természeti erőforrások kizsákmányolásának nincs... több»

Az igazság a cukorról
#68993

dokumentum

Az újságokban újabban folyton a cukorfogyasztás veszélyeire és az ezzel járó súlyos egészségügyi kockázatokra figyelmeztetnek. De a cukor valóban ilyen csúnya dolog lenne? Fiona... több»

Asszociációtánc
#68994

Egy házaspár kényelmesen berendezett lakásában rögzíti a kamera az eseményeket: kávézgatva beszélgetnek, s mondataik köznapiságát az egyes szavaknál ugyanazon kép bevágása erősíti.

Rendező: Tímár Péter

Szép város - Kolozsvár
#68995

dokumentum

A szép város ezúttal Kolozsvár. A lírai hangvételű filmetűd felidézi a magyar történelemhez, kultúrához ezer szállal kötődő részeit a városnak, de félreérthetetlenül utal az... több»

Rendező: Hegyi Béla

A Nemzetközi Űrállomás hétköznapjai
#68996

dokumentum

A Nemzetközi Űrállomás (ISS) kétség kívül az emberiség egyik legambiciózusabb mérnöki vállalkozása. Megépítése 150 milliárd dollárba került, s elkészülte után az ISS lett a... több»

Vakond
#68998

NA Vakond  (1986)

játékfilm

A terep felderítésére érkezett ügynök egy kerti társaságba csöppen. A nap mint nap ugyanazon ritmusban élők titkának felderítése közben kedve támad, hogy közöttük éljen. A... több»

Rendező: Enyedi Ildikó

2000 méter
#68999

NA 2000 méter  (2000)

kísérleti film

Langyos esőcseppek, hűvös szél és remegés. A kirobbanni akaró erő, az akadály és mögötte a sáros, latyakos pálya. A zsoké suttogó bíztatása és izgatott toporgás mindenütt. Az... több»

Rendező: Nyitrai Márton

Plutó és Puck
#69000

dokumentum

Egy szelíd mosómedve és egy szelíd holló kalandjai falun, erdőn, mezőn át, amelynek során mindketten sok borsot törnek az útjukba kerülő emberek és állatok orra alá. A mulatságos... több»