Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Vakond
#68981

NA Vakond  (1986)

játékfilm

A terep felderítésére érkezett ügynök egy kerti társaságba csöppen. A nap mint nap ugyanazon ritmusban élők titkának felderítése közben kedve támad, hogy közöttük éljen. A... több»

Rendező: Enyedi Ildikó

2000 méter
#68982

NA 2000 méter  (2000)

kísérleti film

Langyos esőcseppek, hűvös szél és remegés. A kirobbanni akaró erő, az akadály és mögötte a sáros, latyakos pálya. A zsoké suttogó bíztatása és izgatott toporgás mindenütt. Az... több»

Rendező: Nyitrai Márton

Plutó és Puck
#68983

dokumentum

Egy szelíd mosómedve és egy szelíd holló kalandjai falun, erdőn, mezőn át, amelynek során mindketten sok borsot törnek az útjukba kerülő emberek és állatok orra alá. A mulatságos... több»

Gyermekfilmek - Augusztus 5
#68984

-Gusztáv: Gusztáv a szakember Rendező: Nepp József-Magyar Népmesék: Péter és Pál Rendező: Jankovics Marcell, Nagy Lajos-Száz éve történt: Az ezredév Rendező: Szoboszlay... több»

Polly Wants a Safe Cracker
#68985

animáció

A Maci Laci és Szuper Szimat című mesében sokak kedvence, Maci Laci ismét egy izgalmas kalandba keveredik. Összeáll Titkos Mókussal, hogy felderítsenek egy rejtélyt, ám az akció során... több»

István király szobrai
#68986

dokumentum

Négy különböző felfogású Szent István-szobrot mutat be a műsor. Humanista, elegáns uralkodót ábrázol az első, amely Magyarországon jóformán teljesen ismeretlen: az 1510-1520... több»

Rendező: B. Farkas Tamás

Mimi és Líza - A karácsonyi fény titka
#68987

animáció

A gyermekkor boldog és meghitt karácsonyi estéi a felnőtt lét legszebb emlékekei közé tartoznak. A megbocsátás, a szeretet és összetartozás, ami megmelengeti a lelket. Mimi és Líza... több»

#68988

NA Saroküzlet  (1978)

játékfilm | romantikus

Albert Mully az ipari kémkedés vádjával ártatlanul elítélt geológus, öt év után szabadul. A vonat indulása előtt betér a helyi kocsmába, ahol megismerkedik két férfival, akikről... több»

Gyöngyházszín mozaik
#68989

életrajzi

Kevesen érzik meg untig ismert tárgyakban, helyzetekben a lírai lehetőséget. Lackfi János József Attila-díjas költő mintha csak rögzítené mindazt, amit maga körül lát, és a... több»

Rendező: Vizi Mária

Frontvonal
#68990

NA Frontvonal  (1992)

animáció

A festő Bada Tibor erős, szuggesztív képi világának filmes megfogalmazása.

Rendező: Bada Tibor

#68991

Az Én is tükörbe nézek című divatműsorban profi stylist és sminkes csapat igyekeznek nem megmásítani, hanem a valóságra támaszkodva megmutatni azt, hogy a műsorba jelentkező... több»

Piaf
#68992

NA Piaf  (2007)

A világon az egyik legnagyobb hatású énekesnõ, a sanzon királynõje és Franciaország nemzeti büszkesége volt Edith Piaf. Életét a legszörnyûbb drámák és a legfényesebb... több»

#68993

NA Swallowtail  (2016)

horror | rövidfilm | sci-fi

Egy rovarrajogó az egyik alkalommal találkozik egy bizarr idegennel, aki nem tűnik embernek, és aki talán saját maga is vadászik.

Vad Srí Lanka: a leopárd birodalma
#68994

dokumentum

Megvizsgáljuk Sri Lanka vadvilágát; a leopárdok, sakálok és krokodilok a ragadozók csúcsai, de büszkélkedhetnek a Föld legritkább élőlényeivel is, köztük az ajakos medvével és a... több»

Rendező: Thivanka Rukshan Perera

Szereplők: Dave Birch

Illés koncert
#68995

zenés

A 60 perces összeállítás annak érdekében készült soron kívül, hogy az Illés együttes ily módon is kifejezze együttérzését és segítő szándékát az árvízkárosultak iránt. A... több»

Te tudtad ezt? - Csodálatos férfiak, lapáttal
#68996

dokumentum

Te tudtad ezt? - tette fel a kérdést a 99 éves Preizich Irén a nagynéni, Anikónak - Gábor lányának - aki 6 évesen maga is átélte az üldöztetést, csak nem tudta miért. Budapest... több»

Rendező: Gerő Péter

A Legek Világbajnoksága...
#68997

dokumentum

A világ legerősebb embereinek vetélkedése régóta érdekli a közvéleményt. Magyarországon is sikersportágnak számít, vagy számított a súlyemelés - gondoljunk csak Földi Imrére,... több»

Rendező: Elek Sándor

Ki volt Schmidt Éva?
#68998

dokumentum

Az Uralon túli népek családjának több csoportjával is rokoni viszonyban van nyelvünk - ennek ékes bizonyítékait filológusok, nyelvészek már több évszázada kimunkálták - tehát... több»

Rendező: Xantus János

Egy elkésett levél - Pap Rita - Bodnár Attila műsora
#68999

dokumentum

A sikeres művészpáros, Pap Rita és Bodnár Attila 1992-ben adott koncertjét a Magyar Televízió munkatársai rögzítették. A műsorban elhangzó dalok: Szív küldi; Két szív;... több»

A teljesítőképesség határai
#69000

dokumentum

Hogyan tud egy vak ember kerékpározni, egy shaolin pap vasrudat elhajlítani, vagy egyes emberek rendkívüli számításokat végezni fejben? Különleges emberek, különleges képességek –... több»