Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Balladák könyve
#69001

dokumentum | életrajzi

A száz éve született fametsző, Buday György pályáját és életét mutatja be az egy órás dokumentumfilm. Felidézi az erdélyi gyerekkort,a szegedi egyetemi éveket, a Szegedi Fiatalok... több»

Rendező: Czigány Zoltán

Szereplők: Ráckevei Anna

Móser Zoltán fotóművész
#69002

dokumentum | életrajzi

Móser Zoltán azon fotóművészek közé tartozik, aki képeivel és írásaival a magyar hagyományt, elsősorban a magyar középkor emlékeit örökíti meg. Ennek érdekében bejárta a... több»

Rendező: Pacskovszky József

Szereplők: Móser Zoltán

Az emberépítész - Plesz Antal építész portréja
#69003

életrajzi

„Az építészet az emberépítéssel kezdődik” – vallotta Plesz Antal, aki egész életében hű maradt hitvallásához, és több építésznemzedék megbecsült és nagyhatású... több»

Rendező: Tóth Péter Pál

Egy manzárd-őr feljegyzései
#69004

dokumentum | életrajzi

Áll Ungváron egy vadszőlővel befutott ház, manzárdjának lakója a kárpátaljai irodalom legszelídebb "fenegyereke" Balla D. Károly. Szűkebb pátriájában magányos farkasnak számít,... több»

Rendező: Medgyesi Gabriella

Szereplők: Balla D. Károly

A fehér foltok magyarjai
#69005

dokumentum

A magyar felfedezők, világutazók és kalandos életű világvándorok között sokan vannak olyanok, akiknek a nevét nemcsak itthon jegyezte fel a kultúrtörténet, hanem azokban az... több»

Rendező: András Ferenc

Oroszországi Magyar Kulturális Évad 2005.
#69006

dokumentum

2005. június végén zárult le az Oroszországi Magyar Kulturális Évad. Az öt hónapon keresztül zajló eseménysorozat nemcsak hazánk kultúrájának sokoldalúságát mutatta be, hanem... több»

Rendező: Petrovics Eszter

A rettegett kór
#69007

dokumentum

A sokízületi gyulladás, reuma, a csontritkulás, gerincbántalmak, mozgásszervi betegségek emberek millióinak életét keserítik meg. A WHO - az ENSZ egészségügyi szervezete - a... több»

Rendező: Kresz László

Karácsonyi téli mesevilág
#69008

dokumentum

A tél különleges, mágikus hangulatot teremt. A hagyományok és szokások ideje ez. A gyermekek örömére életre kelnek a hóemberek, és a Nagyszakállú járja a vidéket. Az erdő lakói... több»

Gyémánt Bálint Trió
#69009

zenés

A 2004 elején alakult zenekar tagjai a Kőbányai Zenei Stúdióban ismerték meg egymást, és már a kezdeti, spontán zenélések során olyan együttgondolkodást, zenei összhangot fedeztek... több»

Rendező: Sebők György

Csermanek csókja
#69010

dokumentum

Forgács Péter 1997-ben készült filmkollázsa, a hatvanas-hetvenes évek Magyarországának hangulatát idézi, melyben az egymásra helyezett jelentések révén a szellemesen... több»

Rendező: Forgács Péter

Rendhagyó portré: Paul Johnson
#69011

életrajzi

Korunk talán legtermékenyebb és legprovokatívabb gondolkodója, Margaret Thatcher majd Tony Blair tanácsadója, a Spectatot kolumnistája, Paul Johnson exkluzív interjút adott a Duna... több»

Halló, ez fantasztikus
#69012

A Halló fiúk, halló lányok 1970-es adásából választ kaphatunk arra, milyen is lesz az élet a jövőben, pontosabban 2000-ben.

Rendező: Pauló Lajos

A kékvércse
#69013

dokumentum

Szép természetfilm a magyar Alföld kis ragadozó madaráról: a kékvércséről. Végigköveti a vércsepár életét, a fészekrakást, fiókák növekedését, kirepülését és... több»

Rendező: Bancsik György

Ízőrzők: Tihany
#69014

dokumentum

Magyarország összes tájegységhez hasonlóan a Balatonnál is három alappillére volt az étkezésnek: a káposzta, a gabonafélék és a burgonya, ehhez kapcsolódott a hal fogyasztása, mely... több»

Rendező: Móczár István

Kazahsztán retúr
#69015

dokumentum

Film a kárpátaljai cigányok kálváriájáról, akiket Sztálin egyenesen Kazahsztánba telepített ki.

Tóbi
#69016

NA Tóbi  (2005)

kaland | rövidfilm

Egy kutya bőrébe bújva tapasztalhatjuk meg a várost, az embereket és a kutyaéletet. Kergetünk macskát, szaglászunk és másik kutyával ismerkedünk. Majd szokásos kóborlásunkról... több»

#69017

dráma | misztikus | thriller

Michael Tabb nyomozó St. Louis minden szegletét ismeri, egy sorozatgyilkos azonban rendkívül komoly kihívás elé állítja. A nyomozónak sejtelme sincs arról, ki lehet az elkövető,... több»

B. Supka Magdolna - művészettörténész
#69018

életrajzi

Munkácsy Mihályról, Zichy Mihályról, Kohán Györgyről, Aba Novák Vilmosról, Tóth Menyhértről és még nagyon sok magyar festőről Supka Magdolna és Bényi László festő (nevében... több»

Rendező: Rudas Gábor

Pásztóiak
#69019

NA Pásztóiak  (1997)

dokumentum

A film a pásztói születésű kiváló grafikus, Csohány Kálmán emberi arcát idézi fel. A műsorban Csohány Kálmán felesége, közvetlen barátai, így Gaál István, Bán Róbert, Supka... több»

Rendező: Pörös Géza

Villanások - Básti Juli arcai
#69020

életrajzi

Básti Lajos és Zolnay Zsuzsa lánya titokban készült a színészi pályára. Tanította Major Tamás, Babarczy László és Székely Gábor. Diploma után, 1980-ban néhány osztálytársával... több»

Rendező: Mispál Attila