Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Dr. Stein hihetetlen masinája
#68981

animáció | rövidfilm

Stein professzor kísérletezés közben elveszíti a legjobb barátját. A gyászoló tudós mindenre kész, hogy visszahozza a kutyáját. Fantasztikus keltetőgépet épít, ám hiba csúszik a... több»

Idegen világban - portréfilm Hankiss Elemérről (Idegen világban - portréfilm Hankiss Elemérről)
#68982

életrajzi

Hankiss Elemér, az 1970-es és 1980-as évek legismertebb másként gondolkodója, a "Társadalmi csapdák" és a "Diagnózisok" című, ma már kultikus könyvek szerzője. Hankiss Elemérről,... több»

#68983

NA Vastojás  (2014)

animáció

Benedek vidéken él családjával, ahol a nagymama hintaszékben mondja bölcs meséit, anya ebédet főz, apja pedig kemény harcot vív a földjével. Egyszer a szomszéd erdő veszélybe... több»

A Hortobágy legendája
#68984

dráma | játékfilm

A film három hortobágyi történetet fűz egybe. Szakrálisan közelít az ősi hortobágyi emberek őszinteségéhez, esendőségéhez, makacsságához és mély érzelmeihez. Móricz Zsigmond,... több»

A Sándorgyuri – 80 év 50 percben
#68985

életrajzi

Filmio

Tréfamisszionárius? Viccvátesz Mókanomádoló? Kabaréhittérítő? A hitetlenség korának nevettetője? Röhögtető prédikátor? Nemcsak! Is! 80 év 50percben. 50 perces életműportré a... több»

Keralai mozaikok (Keralai mozaikok)
#68986

dokumentum

Kerala az Indiai-óceán partján fekvő állam Indiában. Gaál István a fővárosban, Trivandrumban rendezett filmfesztivál zsűrijének elnökeként járt ott 2001-ben. Minden szabad idejét... több»

Benjamin karácsonya
#68987

családi

Két nappal karácsony előtt Télapó és segédei a karácsonyi ajándékokat csomagolják. Ottó szomorúan meséli el mindenkinek, hogy nem tud részt venni az előadáson, mert a... több»

Landolás egy üstökösön
#68988

dokumentum

A Rosetta-küldetés egy több évtizedes kutatási projekt csúcsa. Kövessük nyomon a Rosetta-űrszonda és a Philae nevű leszállóegység útját, amelyek célja egy üstökös... több»

Bloody Mary
#68989

NA Bloody Mary  (2007)

dráma | rövidfilm

Sötét. A bulizenét káromkodás üvölti túl. Natali blúzára pezsgő fröccsen. A szerb lányt a szállodaszobából a folyosóra lökik. Kis utazóbőröndjét is utána dobják. Ebbe... több»

Rendező: Bodzsár Márk

#68990

NA 18 Over  (2016)

dráma | életrajzi | rövidfilm

A történetben egy 18 éves lány veszít egy játékban.

Rendező: Tom-Lee Ziegelman

Elefántborjú-hadművelet
#68991

dokumentum

Sri Lankán egyre több áldozatot követel az emberek és az állatok élőhelyekért és erőforrásokért vívott harca. A filmben egy elárvult, súlyos beteg elefántborjú sorsát... több»

Molto Vivace - SBB (Molto Vivace - SBB)
#68992

zenés

A negyedik évtizedébe lépett lengyel SBB zenekar hosszú évek után június 3-án az A38 állóhajó színpadán lépett fel újra Magyarországon. A progresszív rockzenét játszó együttes... több»

Műkincsek a nácik kalapácsa alatt
#68993

dokumentum

Adolf Hitler volt a történelem legnagyobb és legádázabb műkincs tolvaja. Egy műalkotás sem volt biztonságban tőle. A zsidó kereskedők kénytelenek voltak elhagyni az országot, többek... több»

Domján József képzőművész 1907-1992
#68994

dokumentum

Domján József a színes fametszet mestere volt, Amerikában alkotott képei a világ számos múzeumában megtalálhatóak. Budapesten 2006 decemberében nyílt kiállítása.A művész 100 éve... több»

Rendező: Sztanó Hédi

Apa győz
#68995

NA Apa győz  (1997)

dráma | játékfilm

Az Apa győz című magyar játékfilmben egy apa utolsó napjainak lehetünk tanúi - elkísérhetjük utolsó vásárlására, majd rosszul lesz, meghal és temetésén is részt vehetünk.

Narancsforradalom!
#68996

dokumentum

Mérgezés, politikai gyilkosságok és terror-fenyegetés, valamint tömegméretű ellenállás, sztrájkok és úttorlaszok - csak néhány jellemző példa a 2004 őszén-telén, több menetben... több»

A Monarchia pénzügyminisztere - Kállay Benjamin
#68997

dokumentum

Kállay Benjamin az Osztrák-Magyar Monarchia pénzügyminisztere volt. Halálának 100. évfordulójára készült ez a film, amelyben a híres pénzügyi szakembernek, Bosznia kormányzójának... több»

Rendező: Erdőss Pál

Luxusprostik testközelből
#68998

dokumentum

Egy üzlet szép nőkkel, gazdag üzletemberekkel, politikusokkal, amely akár veszélyes is lehet.  több»

Szereplők: Amanda Brooks

Krokodilok kontra vízilovak
#68999

dokumentum

A krokodilok és a vízilovak az esetek többségében békében megférnek egymás mellett Afrika vizeiben, van azonban néhány hónap az évben, amikor egymás ellen fordul a két félelmetes... több»

Rendező: Graeme Duane

Gyergyóalfalu freskói
#69000

dokumentum

A közel 800 éves gyergyóalfalui templom a Gyergyói-medence legrégibb, a Kárpát-medence legkeletibb románkori építésű temploma. A torony alján levő felirat szerint 1213-ban épült... több»

Rendező: Szirti László