Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
#68961

családi | kaland

Egy heves nyári vihar elől menekülve érkezik a cirkuszi társulat Kaltenbachba. Aribant ellenálhatlanul vonzza a lovak világa, így amikor megtudja, hogy a társulat egyik lova, Ostwind... több»

Prédikáljatok és tanítsatok
#68962

dokumentum

A film az ezeréves pannonhalmi bencés főapátság történetébe, és mindennapjaiba pillant be. Megismerjük a kolostor történelmének legfontosabb dokumentumait, az itt őrzött... több»

Rendező: Lakatos Iván

Utak Vásárhelyről
#68963

dokumentum

Dr. Csőgör Lajos, az első rektor és Dr. Dóczy Pál professzor beszél az első székelyföldi egyetem indulásáról, majd volt orvostanhallgatók, így Mester Zsolt, a Sulyok István... több»

Rendező: Kovács András

Virág magyarok
#68964

dokumentum

1996-97-ben készültek ezek a kisfilmek a HSC által kiírt pályázatra, sokszor, sok helyütt bemutatták már őket, igazolva, hogy az operatőrök, ha rendezni kezdenek, akkor is maradandót... több»

Rendező: Szabados Tamás

#68965

misztikus | thriller

Jonas Olsent, a sakkmestert állandóan kísérti a múltja. A sors viszont megajándékozza egy új eséllyel, amikor meghívást kap egy titokzatos sakkjátszmára. több»

II. János Pál pápa Magyarországon
#68966

dokumentum

II. János Pál pápa - a pápák közül elsőként - két alkalommal is ellátogatott hazánkba. 1991-ben szentmisét tartott Esztergomban, Máriapócson, Pécsett és Budapesten, ökumenikus... több»

Rendező: Asbóth Kristóf

#68967

dráma | horror | thriller

A két testvérpár, Ayia és Mirra egy csendes kis faluban élnek valahol Európában. Amikor egy különös betegség üti fel fejét a faluban, sokan meghalnak a lakosok közül. Édesanyjuk is... több»

#68968

dokumentum

A dokumentumfilm a magyar könnyűipar múltjáról és jelenéről szól, mely történet keresztmetszetét a cipőipar, azon belül is a nagy múltra visszatekintő Tisza cipőgyár jelenti. A... több»

Rendező: Annamária Batka

Vonzások és választások
#68969

játékfilm

Goethe regénye úttörő jelentőségű mű, amely csaknem egy évszázaddal előzte meg korát, így a tudatalatti lelki jelenségeket elemző művek előfutára. Nem véletlen tehát, hogy a... több»

Illés '96 koncert
#68970

dokumentum

A legendás együttes 1996 tavaszán eredetileg egy koncerttel lepte volna meg rajongóit. Ám a hatalmas érdeklődés miatt végül három telt-házas előadást tartottak májusban a Budapest... több»

Men with No Fear
#68971

krimi | thriller

Egy korábbi elítélt elindul, hogy bosszút álljon a bandavezéren, aki miatt hűvösre került. több»

Újév-köszöntő Örüljetek, örvendjetek
#68972

dokumentum

A Megváltó születése a keresztény világ örömünnepe. Az előadásban az örömhír vivői az angyalok üzenetét viszik haza szerte a Kárpát-medencébe, a hír hallatán pedig táncra... több»

Rendező: Komlós András

Egy igazi bohóc - Dajka Margit
#68973

dokumentum

Tehetség, komédia, tragédia, tragikomédia, tüneményesség és valami ős-anyai lélekgyógyító és lélekemelő emberség. Ez mind-mind eszünkbe juthat a fantasztikus Dajka Margitról,... több»

Rendező: Dessewffy Zsuzsa

Irgalmatlanul - Mansfeld Péter
#68974

dokumentum

Az 1956 utáni megtorlás bemutatása Mansfeld Péter és társai sorsán keresztül. több»

Rendező: Hintsch György

#68975

játékfilm

András most töltötte be ötvenedik életévét. A születésnapi buli nem úgy sikerül, ahogy tervezte, ráadásul másnap az élettársa, a húsz évvel fiatalabb Nóra is faképnél hagyja.... több»

Gyere velünk, sportolj velünk!
#68976

rövidfilm

Sportolásra buzdító reklámfilm.

Rendező: Csőke József

Puskás Öcsi és barátai - A rongylabda
#68977

animáció

A hatéves kis Puskás Öcsi amint hazaér az iskolából, sietve ledobja táskáját, és el is rohan otthonról a közelükben lévő grundra. A pályához érve találkozik legjobb... több»

23 év a padláson
#68978

dokumentum

B. Nagy László írta a filmről: "Egy ember rejtőzik több mint két évtizeden át a padláson: több ez, mintha valami idegen bolygóra költözött volna. Emberünk azonban semmiféle jelét... több»

Rendező: Szalkai Sándor

#68979

akció | animáció | kaland

A Sly Cooper videojáték alapján készült animációs film főszereplője Sly Cooper, az árva mosómedve, aki egy nap felfedezi, hogy felmenői révén híres tolvajdinasztiából származik.

A Dargay
#68980

NA A Dargay  (2020)

életrajzi

Dargay Attila, rajzfilm, Pannónia Filmstúdió, Henrik Irén, magyar rajzfilm története. Gusztáv, Pom-pom meséi, A nagy ho-ho-horgász, Lúdas Matyi, Vuk, Szaffi, Az edő kapitánya és még... több»

Rendező: M. Nagy Richárd